KMSPico virus

Ook bekend als: KMSPico malware
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

KMSPico verwijderingsinstructies

Wat is KMSPico?

KMSPico is ontwikkeld door cybercriminelen en is een hulpmiddel waarmee gebruikers hun Windows-besturingssystemen gratis kunnen activeren. KMS (Key Management System) is in wezen technologie die het activeren van bepaalde diensten via een lokaal netwerk mogelijk maakt. KMS maakt activering mogelijk zonder verbinding te maken met Microsofts servers en wordt meestal gebruikt door bedrijven die veel computers hebben aangesloten op een lokaal netwerk of server. KMSPico omzeilt het hele proces en vervangt eenvoudig de bestaande sleutel door een nieuwe. Door een nieuwe sleutel te genereren, stelt de KMSPico-tool de Windows-activering uit (meestal met 180 dagen).

KMSPico adware

KMSPico is geen legitieme tool en het werd ontwikkeld door cybercriminelen in plaats van door Microsoft. Daarom is het gebruik van dit hulpprogramma in strijd met de algemene voorwaarden van het Windows Operating System. Bovendien wordt het vaak verspreid door dubieuze websites die schadelijke inhoud bevatten. Deze sites stellen besmettelijke uitvoerbare bestanden voor als KMSPico. In plaats van KMSPico-functies uit te voeren, worden gebruikers opgezadeld met malware. Bovendien moedigen ontwikkelaars van KMSPico gebruikers aan om de geïnstalleerde antivirusprogramma's uit te schakelen. Hoewel ze beweren dat de tool geen virussen bevat, is dit een dubieuze claim. Verzoeken om antispyware software uit te schakelen, wijzen op mogelijke distributie van malware. Om deze redenen mag de KMSPico-tool nooit worden gebruikt. Windows en MS Office mag je enkel activeren met echte sleutels van Microsoft.

Zoals hierboven vermeld, verspreiden kwaadaardige websites vaak malware. Er zijn veel potentiële infecties - cryptocurrency minen, adware, browser hijackers en mogelijk ongewenste programma's (PUP's). Schadelijke cryptcurrency miners maken misbruik van systeembronnen om cryptocurrencies te mijnen zonder toestemming van de gebruiker. De aanwezigheid van dergelijke toepassingen verstoort de systeemprestaties aanzienlijk. Voor meer informatie over dubieuze cryptocurrency miners, klik je hier. Applicaties van het adware-type worden hoofdzakelijk ontworpen om intrusieve advertenties te leveren (kortingsbonnen, banners, pop-ups, enzovoort). Om dit te bereiken, gebruiken adwareontwikkelaars tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden bovenop elke site mogelijk maken. Daarom verbergen de advertenties de bezochte website-inhoud vaak, waardoor de surfervaring aanzienlijk wordt verstoord. Daarnaast linken dergelijke advertenties vaak door naar kwaadwillende websites en/of voeren ze scripts uit die malware downloaden en installeren. Daarom kan zelfs een enkele klik erop resulteren in computerinfecties met hoog risico. Browser hijackers infiltreren webbrowsers (meestal Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox) en promoten valse zoekmachines. Deze hijackers of gijzelnemers wijzen bijvoorbeeld de URL van het nieuwe tabblad, de homepage en de standaard zoekmachine toe aan een specifieke URL. Bovendien worden browserinstellingen telkens opnieuw toegewezen wanneer wordt geprobeerd deze te wijzigen. Daarom kunnen gebruikers de browsers niet herstellen naar een eerdere toestand en worden ze gedwongen malafide sites te bezoeken. Adware, browserkapers en andere mogelijk ongewenste programma's zullen waarschijnlijk ook allerlei gevoelige gegevens verzamelen. De lijst met verzamelde gegevens omvat meestal (maar is niet beperkt tot) toetsaanslagen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, IP-adressen (Internet Protocol) en internetproviders. De verzamelde informatie bevat vaak privégegevens die criminelen aan derden verkopen. Deze mensen genereren inkomsten door misbruik te maken van de persoonlijke gegevens. Daarom kan het registreren van dergelijke datas leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Potentieel ongewenste programma's moeten onmiddellijk worden verwijderd. Soms worden ze echter verborgen en gebruikers kunnen ze dan niet handmatig verwijderen. Daarom raden we je ten zeerste aan je systeem te scannen met een legitieme antivirus of anti-spyware software om alle mogelijke restanten van dergelijike apps te verwijderen.

Net als bij KMSPico bieden sommige PUP's verschillende zogezegd handige functies aan, maar ze zijn eigenlijk enkel ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Claims over 'handige functies' zijn slechts pogingen om gebruikers te misleiden. In plaats van toegevoegde waarde te bieden, vormen PUP's een directe bedreiging voor je privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

KMSPico heeft een officiële downloadwebsite, maar wordt vaak verspreid via kwaadwillende websites. Sterker nog, deze externe downloadwebsites verspreiden KMSPico niet alleen maar - ze hernoemen kwaadaardige applicaties naar KMSPico of ontwikkelen niet-officiële downloaders en installers die malafide software 'bundelen' met KMSPico. 'Bundelen' is de stiekeme installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met reguliere software en apps. Ontwikkelaars verbergen de 'gebundelde' programma's binnen de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Veel gebruikers overhaasten deze procedures en slaan stappen over. Daarbij stellen ze hun systemen bloot aan een risico op verschillende infecties. De ontwikkelaars van KMSPico vragen gebruikers om antivirusprogramma's uit te schakelen en daarom kan KMSPico ook dubieuze programma's 'bundelen'.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Wees daarom voorzichtig bij het surfen op internet en het downloaden of installeren van software. Gebruik alleen legitieme applicaties die niet zijn ontwikkeld door cybercriminelen. Download je software bovendien alleen van officiële bronnen en, bij voorkeur, via rechtstreekse downloadlinks. Externe downloaders en installatieprogramma's verdienen geld via de 'bundling' -methode - gebruik deze tools niet. Bovendien investeren cybercriminelen veel middelen in een overtuigend ontwerp voor nepadvertenties - de meesten lijken legitiem en beoordelen of deze advertenties afkomstig zijn van een bezochte (legitieme) website is vrijwel onmogelijk. Eenmaal aangeklikt linken ze echter naar dubieuze sites (gokken, enquête, pornografie, enzovoort). Het herhaald ervaren van dergelijke advertenties duidt op een mogelijke computerinfectie. Als je ze vaker ziet, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte apps en browser plug-ins en scan het hele systeem met een legitiem antivirusprogramma.

KMSPico malware onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van KMSPico malware. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste programma's:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

KMSPico adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties (vb. 'KMSPico'), selecteer deze verwijzingen en klik op 'Deïnstalleren' of 'Verwijderen'.

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder KMSPico uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer 'Beheer Add-ons'. Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op 'Verwijderen'.

 

Verwijder KMSPico uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van kmspico malware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder KMSPico uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Instellingen' en klik op 'Extensies'. Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder KMSPico uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van kmspico malware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de KMSPico advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer 'Add-ons.' Klik op 'Extensies' en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.Verwijder de KMSPico advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van kmspico malware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om kmspico malware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over kmspico malware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12134-kmspico-virus