FacebookTwitterLinkedIn

KMSPico virus

Ook bekend als: KMSPico malware
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

KMSPico virus verwijderingsgids

Wat is KMSPico?

KMSPico is ontwikkeld door cybercriminelen en is een hulpmiddel waarmee gebruikers hun Windows-besturingssystemen gratis kunnen activeren. KMS (Key Management System) is in wezen technologie die het activeren van bepaalde diensten via een lokaal netwerk mogelijk maakt. KMS maakt activering mogelijk zonder verbinding te maken met Microsofts servers en wordt meestal gebruikt door bedrijven die veel computers hebben aangesloten op een lokaal netwerk of server. KMSPico omzeilt het hele proces en vervangt eenvoudig de bestaande sleutel door een nieuwe. Door een nieuwe sleutel te genereren, stelt de KMSPico-tool de Windows-activering uit (meestal met 180 dagen).

KMSPico adware

KMSPico is geen legitieme tool en het werd ontwikkeld door cybercriminelen in plaats van door Microsoft. Daarom is het gebruik van dit hulpprogramma in strijd met de algemene voorwaarden van het Windows Operating System. Bovendien wordt het vaak verspreid door dubieuze websites die schadelijke inhoud bevatten. Deze sites stellen besmettelijke uitvoerbare bestanden voor als KMSPico. In plaats van KMSPico-functies uit te voeren, worden gebruikers opgezadeld met malware. Bovendien moedigen ontwikkelaars van KMSPico gebruikers aan om de geïnstalleerde antivirusprogramma's uit te schakelen. Hoewel ze beweren dat de tool geen virussen bevat, is dit een dubieuze claim. Verzoeken om antispyware software uit te schakelen, wijzen op mogelijke distributie van malware. Om deze redenen mag de KMSPico-tool nooit worden gebruikt. Windows en MS Office mag je enkel activeren met echte sleutels van Microsoft.

Zoals hierboven vermeld, verspreiden kwaadaardige websites vaak malware. Er zijn veel potentiële infecties - cryptocurrency minen, adware, browser hijackers en mogelijk ongewenste programma's (PUP's). Schadelijke cryptcurrency miners maken misbruik van systeembronnen om cryptocurrencies te mijnen zonder toestemming van de gebruiker. De aanwezigheid van dergelijke toepassingen verstoort de systeemprestaties aanzienlijk. Voor meer informatie over dubieuze cryptocurrency miners, klik je hier. Applicaties van het adware-type worden hoofdzakelijk ontworpen om intrusieve advertenties te leveren (kortingsbonnen, banners, pop-ups, enzovoort). Om dit te bereiken, gebruiken adwareontwikkelaars tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden bovenop elke site mogelijk maken. Daarom verbergen de advertenties de bezochte website-inhoud vaak, waardoor de surfervaring aanzienlijk wordt verstoord. Daarnaast linken dergelijke advertenties vaak door naar kwaadwillende websites en/of voeren ze scripts uit die malware downloaden en installeren. Daarom kan zelfs een enkele klik erop resulteren in computerinfecties met hoog risico. Browser hijackers infiltreren webbrowsers (meestal Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox) en promoten valse zoekmachines. Deze hijackers of gijzelnemers wijzen bijvoorbeeld de URL van het nieuwe tabblad, de homepage en de standaard zoekmachine toe aan een specifieke URL. Bovendien worden browserinstellingen telkens opnieuw toegewezen wanneer wordt geprobeerd deze te wijzigen. Daarom kunnen gebruikers de browsers niet herstellen naar een eerdere toestand en worden ze gedwongen malafide sites te bezoeken. Adware, browserkapers en andere mogelijk ongewenste programma's zullen waarschijnlijk ook allerlei gevoelige gegevens verzamelen. De lijst met verzamelde gegevens omvat meestal (maar is niet beperkt tot) toetsaanslagen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, IP-adressen (Internet Protocol) en internetproviders. De verzamelde informatie bevat vaak privégegevens die criminelen aan derden verkopen. Deze mensen genereren inkomsten door misbruik te maken van de persoonlijke gegevens. Daarom kan het registreren van dergelijke datas leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Potentieel ongewenste programma's moeten onmiddellijk worden verwijderd. Soms worden ze echter verborgen en gebruikers kunnen ze dan niet handmatig verwijderen. Daarom raden we je ten zeerste aan je systeem te scannen met een legitieme antivirus of anti-spyware software om alle mogelijke restanten van dergelijike apps te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam KMSPico malware
Bedreigingstype Trojan, Paswoord-stelend virus, Bank malware, Spyware
Detectienaam (KMSpico v.10.2.0.zip) Avast (Win32:PUP-gen [PUP]), BitDefender (Application.Hacktool.KMSAuto.N), ESET-NOD32 (een variant van MSIL/HackTool.IdleKMS.E potentially unsafe), Kaspersky (HackTool.MSIL.KMSAuto.dh), Volledige Lijst (VirusTotal)
Symptomen Trojans zijn ontworpen om stiekem te infiltreren in de computer van het slachtoffer en zich stil te houden, dus er zijn geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering, softwarekraks, valse pc-spel cheats.
Schade Gestolen bankgegevens, wachtwoorden, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer wordt toegevoegd aan een botnet.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Net als bij KMSPico bieden sommige PUP's verschillende zogezegd handige functies aan, maar ze zijn eigenlijk enkel ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Claims over 'handige functies' zijn slechts pogingen om gebruikers te misleiden. In plaats van toegevoegde waarde te bieden, vormen PUP's een directe bedreiging voor je privacy en veiligheid op het internet.

Hoe infiltreerde KMSPico in mijn computer?

KMSPico heeft een officiële downloadwebsite, maar wordt vaak verspreid via kwaadwillende websites. Sterker nog, deze externe downloadwebsites verspreiden KMSPico niet alleen maar - ze hernoemen kwaadaardige applicaties naar KMSPico of ontwikkelen niet-officiële downloaders en installers die malafide software 'bundelen' met KMSPico. 'Bundelen' is de stiekeme installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met reguliere software en apps. Ontwikkelaars verbergen de 'gebundelde' programma's binnen de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Veel gebruikers overhaasten deze procedures en slaan stappen over. Daarbij stellen ze hun systemen bloot aan een risico op verschillende infecties. De ontwikkelaars van KMSPico vragen gebruikers om antivirusprogramma's uit te schakelen en daarom kan KMSPico ook dubieuze programma's 'bundelen'.

Hoe de installatie van malware te vermijden?

De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Wees daarom voorzichtig bij het surfen op internet en het downloaden of installeren van software. Gebruik alleen legitieme applicaties die niet zijn ontwikkeld door cybercriminelen. Download je software bovendien alleen van officiële bronnen en, bij voorkeur, via rechtstreekse downloadlinks. Externe downloaders en installatieprogramma's verdienen geld via de 'bundling' -methode - gebruik deze tools niet. Bovendien investeren cybercriminelen veel middelen in een overtuigend ontwerp voor nepadvertenties - de meesten lijken legitiem en beoordelen of deze advertenties afkomstig zijn van een bezochte (legitieme) website is vrijwel onmogelijk. Eenmaal aangeklikt linken ze echter naar dubieuze sites (gokken, enquête, pornografie, enzovoort). Het herhaald ervaren van dergelijke advertenties duidt op een mogelijke computerinfectie. Als je ze vaker ziet, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte apps en browser plug-ins en scan het hele systeem met een legitiem antivirusprogramma.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatig te verwijderen?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Combo Cleaner te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardig proces uitgevoerd op de gebruikte computer vb

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

veilige Modusmet Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 Veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

 

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan op 'Options' en vink 'Hide Empty Locations' and 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malware-bestanden

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen mappen en bestanden inschakelt voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malware-bestanden op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met Combo Cleaner.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
KMSPico malware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van KMSPico malware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.