Foxsearch.me doorverwijzing

Ook bekend als: foxsearch.me browser hijacker
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe browser doorverwijzingen naar foxsearch.me te verwijderen?

Wat is foxsearch.me?

Foxsearch.me is een van de vele valse zoekmachines die ten onrechte claimen de surfervaring van gebruikers te verbeteren door verbeterde resultaten te genereren. Wie de layout beoordeelt kan denken dat foxsearch.me vergelijkbaar is met Google, Bing, Yahoo en andere legitieme zoekmachines. Daarom geloven veel gebruikers dat deze site ook legitiem en nuttig is, maar ontwikkelaars promoten foxsearch.me door gebruik te maken van browser hijackers in de vorm van downloaders en installatieprogramma's die de webbrowseropties wijzigen zonder toestemming van de gebruiker. Bovendien registreert deze site voortdurend verschillende gegevens (meestal met betrekking tot het surfgedrag op internet).

foxsearch.me browser hijacker

Onderzoek toont aan dat frauduleuze set-ups zich richten op Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox. Onmiddellijk na de infiltratie wijzen set-ups de URL voor de startpagina, de nieuwe tabbladen en de standaardzoekmachine toe aan foxsearch.me. Bovendien voegen ze deze URL toe als extensie aan het doel van elke browser-snelkoppeling. Daarna ondervinden gebruikers voortdurend ongewenste doorverwijzingen naar foxsearch.me wanneer ze zoeken via de URL-balk of zelfs als ze gewoon een nieuw browservenster of browsertabblad openen. Deze doorverwijzingen verstoren de surfervaring op het internet ernstig en gebruikers kunnen de genoemde wijzigingen niet ongedaan maken - de setups installeren heimelijk een aantal "helperobjecten" (mogelijk ongewenste programma's en/of browserextensies) die werden ontworpen om browserinstellingen opnieuw toe te wijzen wanneer wordt gepoogd ze te wijzigen. Daarom wordt het herstellen van browsers naar een eerdere toestand onmogelijk. Zoals hierboven vermeld, registreren foxsearch.me (en de "helperobjecten") voortdurend verschillende gegevens die waarschijnlijk persoonlijke informatie bevatten. Deze informatie wordt gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen). Hierdoor kan het registreren van gegevens ernstige schendingen van de privacy veroorzaken. Merk op dat sommige "helper-objecten" cryptomunten 'minen' of andere ongewenste processen op de achtergrond uitvoeren. Door stiekem de systeembronnen te misbruiken verminderen deze bedrieglijke programma's en extensies de systeemprestaties merkbaar. Als je doorverwijzingen naar foxsearch.me tegenkomt, verwijder dan alle verdachte toepassingen en browserextensies. Bezoek deze website nooit opnieuw.

Het internet staat vol valse zoekmachines die lijken op foxsearch.me. De lijst met voorbeelden omvat, maar is niet beperkt to citypage.today, searchnewworld.com, bettersearch.co en redisearch.com. Net zoals foxsearch.me, bieden deze websites zogezegd verbeterde zoekresultaten en, in sommige gevallen, andere 'handige functies' (bijv. weersvoorspellingen, valutakoersen, snelkoppelingen naar populaire websites enz.). Maar nep-zoekmachines worden alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars . Claims over het verbeteren van de surfervaring op het web zijn slechts pogingen om een legitieme indruk te wekken. In plaats van de beloofde functies te bieden, veroorzaken ze ongewenste doorverwijzingen en verzamelen ze verschillende gegevens. Wees je ervan bewust dat sommige valse zoekmachines nepresultaten en/of opdringerige advertenties (zoals kortingsbonnen, banners enz.) genereren. Uit onderzoek blijkt dat de gegenereerde resultaten en advertenties doorgaans linken naar dubieuze websites. Er bestaat ook een grote kans dat de advertenties scripts uitvoeren die malware downloaden en installeren. Daarom is het gebruik van valse internetzoekmachines zeer riskant.

Hoe werd foxsearch.me geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals hierboven vermeld, promoten criminelen foxsearch.me via kwaadaardige downloaders en installers. Deze misleidende marketingmethode wordt 'bundling' genoemd. De ontwikkelaars weten dat veel gebruikers de download- en installatieprocessen overhaasten en stappen overslaan. Daarom verbergen ze alle details over browseraanpassingen in de "Aangepaste/Geavanceerde" opties (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Ze maken deze informatie niet echt bekend aan gebruikers. Door download- en installatiestappen over te slaan brengen die gebruikers onbedoeld hun computersystemen en hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Houd er rekening mee dat potentieel ongewenste programma's worden gedistribueerd met behulp van de "bundling" -methode en via de vermelde intrusieve advertenties. Wees daarom zeer voorzichtig bij het downloaden en installeren van software en  bij het surfen op internet. Analyseer elke download- en installatiestap (met name de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen) zorgvuldig, weiger aanbiedingen om extra applicaties te downloaden of te installeren en vink deze die reeds inbegrepen zijn uit. Criminelen verdienen geld aan externe downloaders/installers door dubieuze apps te promoten (via de "bundling" -methode). Daarom raden we je aan om dergelijke tools niet te gebruiken. Verder zien valse advertenties er gewoonlijk legitiem uit, maar ze veroorzaken doorverwijzingen naar websites voor gokken, dating, pornografie en andere verdachte inhoud. De meeste worden geleverd door programma's van het adware-type. Als je deze doorverwijzingen opmerkt, verwijder je best onmiddellijk alle verdachte applicaties en browserextensies (add-ons).

foxsearch.me browser hijacker onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van foxsearch.me browser hijacker. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

foxsearch.me doorverwijzing verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

foxsearch.me browser hijacker verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je mogelijk verdachte en recent toegevoegde programma's, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat de foxsearch.me doorverwijzingen veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de foxsearch.me doorverwijzing uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan foxsearch.me gerelateerde Internet Explorer add-ons:

Verwijder aan foxsearch.me gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Herstel het doel van de Internet Explorer snelkoppeling:

 

Verwijder foxsearch.me als doel van de Internet Explorer snelkoppeling stap 1 1

Deze browser hijacker wijzigt het doel-veld in de snelkoppeling naar Internet Explorer. Om dit te herstellen zoek je deze snelkoppeling op je Bureaublad en klik je erop met de rechtermuisknop. In het geopende menu kies je vervolgens 'Eigenschappen'. In het geopende venster zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://www.foxsearch.me)die zich achter de browserlocatie bevindt ("C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe").

Verwijder foxsearch.me als doel van de Internet Explorer snelkoppeling stap 2

Verander de startpagina:

Verwijder foxsearch.me als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://foxsearch.me/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder foxsearch.me als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "foxsearch".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van foxsearch.me browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan foxsearch.me gerelateerde Google Chrome extensies:

Verwijder aan foxsearch.me gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Meer instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Herstel het doel van de Google Chrome snelkoppeling:

 

Verwijder foxsearch.me als doel van de Google Chrome snelkoppeling stap 1Deze browser hijacker wijzigt het "Doel"-vak van de Google Chrome snelkoppeling. Om dit te herstellen zoek je de snelkoppeling op je bureaublad en klik je erop met de rechtermuisknop. In het verschenen menu, kies je het doel-vak en verwijder je alle tekst die is ingevuld na "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe"

Verwijder yardood.com als doel van de Google Chrome snelkoppelling stap 1

Deze browser hijacker verandert het "Doel"-veld van de Google Chrome snelkoppeling. Om dit te herstellen - zoek je Google Chrome snelkoppeling op je Desktop en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://foxsearch.me/) en je vervangt deze door de locatie van de browser (bv. "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe").

Verwijder foxsearch.me als doel van de Google Chrome snelkoppeling stap 2

Verander de startpagina:

Verwijder foxsearch.me als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over hxxp://www.foxsearch.me/ en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder foxsearch.me als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder 'Fox' en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van foxsearch.me browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan foxsearch.me gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:Verwijder aan foxsearch.me gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder verdacht lijkende browser plug-ins.

Herstel het doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling:

 

Verwijder foxsearch.me als doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling stap 1

Deze hijacker verandert het "Doel"-veld van de Mozilla FireFox snelkoppeling. Om dit te herstellen - zoek je Mozilla FireFox snelkoppeling op je Desktop en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://foxsearch.me) en je vervangt deze door de locatie van de browser (bv. "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe").

Verwijder foxsearch.me als doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling stap 2

Verander de startpagina:

Verwijder foxsearch.me als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://foxsearch.me/ en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

 

Verwijder foxsearch.me als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "foxsearch.me"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van foxsearch.me browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge logoKwaadaardige add-ons verwijderen uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek  van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Verwijder browser hijackers uit Microsoft Edge stap 2

Verwijder je startpagina:

Startpagina wijzigen in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes  edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer de "Instellingen", in het geopende tabblad klik je op de link "+ Nieuwe pagina toevoegen", na het ingeven van de url van je voorkeur verwijder je de link naar de browser hijackers door op het 'X'-symbool te klikken naast de gekoppelde URL.

Wijzig je standaard zoekmachine:

Wijzigen van de standaard zoekmachine in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), klik op  "Instellingen". Klik op de "Geavanceerde instellingen bekijken" en selecteer "Zoekmachine wijzigen". In het geopende tabblad selecteer je de zoekmachine van je voorkeur en klik je op "Als standaard instellen".

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 1

In het geopende tabblad, klik op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser opnieuw in te stellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van foxsearch.me browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over foxsearch.me browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11950-foxsearch-me-redirect