FacebookTwitterLinkedIn

High Priority Message oplichting

Ook bekend als: "high priority message" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

High Priority Message verwijderingsinstructies

Wat is High Priority Message?

"High Priority Message" is een valse foutmelding vertoond door een kwaadaardige website die gebruikers onbedoeld bezoeken. Ze worden ernaar doorverwezen door een aantal mogelijk ongewenste programma's (PUP's). Deze programma's infiltreren gewoonlijk het systeel zonder toestemming van de gebruiker. Onderzoek toont aan dat naast het veroorzaken van doorverwijzingen deze mogelijk ongewenste programma's ook verantwoordelijk zijn voor het afleveren van intrusieve online advertenties en het voortdurend registreren van allerlei gegevens over de surfactiviteit op internet.

High Priority Message adware

De "High Priority Message"-foutmelding stelt dat het systeem geblokkeerd wordt. Er wordt ook opgemerkt dat het opnieuw opstarten ervan kan leiden tot schade. Gebruikers worden daarom doorverwezen naar de gecertificeerde techniekers van Microsoft via het gratis opgegeven telefoonnummer. Daarna zullen ze dan zogezegd doorheen het hele proces gegidsd worden. Het is ook goed op te merken dat de vermelde website werd ontworpen om eruit te zien als een Windows Blue Screen of Death (BSOD). Daarom kan de "High Priority Message"-foutmelding er echt uitzien. Deze foutmelding is echter vals en heeft niets te maken met het bedrijf Microsoft. Cybercriminelen proberen gewoon slachtoffers bang te maken en hen te overtuigen te betalen voor technische ondersteuning die ze niet nodig hebben. Gebruikers kunnen deze foutmelding verwijderen door de webbrowser te sluiten. Mogelijk ongewenste programma's leveren ook intrusieve advertenties. Om dit te kunnen gebruiken de ontwikkelaars verschillende tools die de plaatsing van grafische inhoud door derden mogelijk maken. Daarom verbergen pop-ups, banners, kortingsbonnen en andere gelijkaardige intrusieve advertenties vaak de onderliggende inhoud van de websites. Zo verstoren ze ook de surfervaring op internet. Bijkomend verwijzen ze soms door naar kwaadaardige websites of voeren ze zelfs scripts uit die malware downloaden en installeren. Hierdoor is het klikken erop enorm riskant en kan het leiden tot verdere computerbesmettingen. Een ander nadeel is de dataspionage. Onderzoek wijst uit dat High Priority Message voortdurend allerlei gegevens verzamelt over de surfactiviteit van gebruikers. Internet Protocol (IP) adressen, URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, muis- en toetsenbordactiviteit, geolocaties en andere ingezamelde data kan persoonlijke gegevens bevatten. Om deze reden is het goed op te merken dat de ontwikkelaars van mogelijk ongewenste programma's gewoonlijk dit soort data verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Deze personen kunnen inkomsten proberen te genereren door het misbruiken van de ontvangen informatie. Hierdoor kan de aanwezigheid van dataspionage-apps uiteindelijk leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteisdiefstal. Om deze redenen zouden ongewenste programma's meteen moeten verwijderde worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"high priority message" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er bestaan tientallen valse foutmeldingen die lijken op High Priority Message. De lijst met voorbeelden omvat, maar is niet beperkt tot, Unusual Activity, Warning! Malware Detected!, Your Computer May Have a Virus! en Internet Security Damaged. Elk daarvan claimt dat het systeem op één of andere manier beschadigd werd. En net zoals bij High Priority Message zijn ook deze foutmeldingen bedoeld om gebruikers te laten betalen voor nodeloze diensten. Ze mogen daarom niet vertrouwd worden. Mogelijk ongewenste programma's gedragen zich vrijwel identiek. Door een aantal nuttige functies aan te bieden creëren ze een legitieme en handige indruk. Deze apps zijn echter slechts bedoeld om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars, en dat is de reden dat gewone gebruikers geen toegevoegde waarde ontvangen. In werkelijkheid doen de mogelijk ongewenste programma's niets anders dan ongewenste doorverwijzingen veroorzaken (en zo allerlei websites promoten), intrusieve advertenties leveren en informatie registreren. Merk op dat de overgrote meerderheid van de gepromote websites valse zoekmachines zijn en dat deze exact hetzelfde doel hebben. Om deze reden genereren ze valse zoekresultaten en leveren ze intrusieve advertenties. Ze registreren ook allerlei gegevens. Net zoals intrusieve advertenties linken ook valse zoekresultaten vaak door naar kwaadaardige websites. Het gebruik van valse zoekmachines kan dan ook leiden tot ernstige schendingen van de privacy en/of risicovolle computerbesmettingen.

Hoe werd de adware geïnstalleerd op mijn computer?

Een deel van de mogelijk ongewenste programma's heeft officiële download- en promotiewebsites. Niettemin worden zulke programma's voornamelijk verspreid via een misleidende marketingmethode genaamd 'bundling', net zoals de vermelde intrusieve advertenties. 'Bundling' is een undercover-installatie van externe apps samen met reguliere (gewoonlijk gratis) software en programma's. Ontwikkelaars zijn zich bewust dat gebruikers download- en installatieprocessen vaak overhaasten en ze zo hun systemen blootstellen aan een risico op allerlei besmettingen. Ze brengen ook hun eigen privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Elke gebruiker zou moeten weten dat mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via de bundelmethode. Ook creëren ze intrusieve online advertenties. Om deze reden zouden gebruikers erg oplettend moeten zijn bij het downloaden/installeren van software en bij het surfen op internet. Om te beginnen zouden gebruikers gewenste software best enkel downloaden uit officiële bronnen. Verder zouden ze indien mogelijk altijd de rechtstreekse downloadlink moeten gebruiken in plaats van externe downloaders/installers (zulke tools 'bundelen' gewoonlijk externe software en dus is het gebruik ervan erg riskant). Bij het diownloaden en installeren zouden gebruikers ook altijd de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen moeten kiezen, nauwgezet elke stap analyseren en alle bijkomend inbegrepen programma's uitvinken. Gebruikers zouden ook moeten vermijden op advertenties te klikken. Criminelen besteden veel tijd aan het realistisch maken van intrusieve advertenties. Hierdoor wordt het onderscheiden van echte en valse advertenties onmogelijk. Hoe aantrekkelijk de advertentie ook lijkt, je zou er dus best niet op klikken. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid.

Tekst getoond in de "High Priority Message" pop-up:

Negeer dit belangrijke bericht niet

Je computer werd geblokkeerd

SYSTEEMWAARSCHUWING

HERSTART JE COMPUTER NIET EN DRUK OP GEEN ENKELE TOETS TOT JE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES ONTVANGT.
Bel voor deze instructies meteen: 1-800-158-029 (gratis nummer), een gecertificeerde Windows-technieker zal je begeleiden. Bel nu met Windows Security Alert telefonische ondersteuning: 1-800-158-029

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

High Priority Message adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de advertenties uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de High Priority Message advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder de High Priority Message advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "high priority message" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de High Priority Message advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de High Priority Message advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "high priority message" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de High Priority Message advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder de High Priority Message advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "high priority message" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "high priority message" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "high priority message" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "high priority message" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11718-high-priority-message-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
high priority message virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "high priority message" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.