FacebookTwitterLinkedIn

YOUR APPLE COMPUTER HAS BEEN LOCKED Oplichting (Mac)

Ook bekend als: YOUR APPLE COMPUTER HAS BEEN LOCKED virus
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijder je 'JE APPLE COMPUTER WERD VERGRENDELD' van een Mac?

Wat is 'JE APPLE COMPUTER WERD VERGRENDELD' (YOUR APPLE COMPUTER HAS BEEN LOCKED)?

"JE APPLE COMPUTER WERD VERGRENDELD" is een valse pop-up foutmelding die claimt dat de computer besmet werd. Deze foutmelding wordt vertoond door kwaadaardige websites. Gebruikers bezoeken deze sites onbedoeld - ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste programma's die het systeem infiltreren zonder toestemming van de gebruikers (PUP's). Onderzoek wijst uit dat naast het veroorzaken van ongewenste doorverwijzingen deze PUP's ook intrusieve advertenties leveren en constant de surfactiviteit op internet monitoren. 

YOUR APPLE COMPUTER HAS BEEN LOCKED adware

Het interessante aan de  "JE APPLE COMPUTER WERD VERGRENDELD"-oplichting is dat ze zich enkel richt op gebruikers met Mac OS. Een foutmelding stelt dat een systeembesmetting werd vastgesteld en dat de persoonlijke gebruikersdata en logs gestolen werden (wachtwoorden, kredietkaartgegevens enz.) Om deze reden zouden de slachtoffers die het virus willen verwijderen gecertificeerde techniekers moeten contacteren op het opgegeven telefoonnummer ("1-877-271-8604"). Onderzoeksresultaten wijzen echter uit dat deze foutmelding een echte oplichting is. Het vermelde virus bestaat niet eens. De pop-up moet mensen overhalen een valse technische dienst te bellen en te betalen voor onnodige diensten. Deze pop-up moet dan ook genegeerd worden en je mag deze personen nooit proberen te contacteren. Gebruikers zouden ook moeten weten dat mogelijk ongewenste programma's pop-ups afleveren evenals kortingsbonnen, banners en gelijkaardige advertenties. Daartoe gebruiken ontwikkelaars een virtuele laag- een tool die de plaatsing van grafische inhoud door derden mogelijk maakt. Om deze reden verbergen de vertoonde advertenties vaak de onderliggende websites, wat het surfen op internet grondig verstoort. Bijkomend leiden deze advertenties vaak naar kwaadaardige websites. Zelfs een toevallige klik kan leiden tot risicovolle computerbesmettingen. Mogelijk ongewenste programma's bespioneren de surfactiviteit van gebruikers door het verzamelen van IP-adressen, zoekopdrachten, bezochte URL's en andere gegevens die persoonlijke details kunnen bevatten. Eens ze ingezameld werd wordt de data gedeeld met derden. Die personen (mogelijk cybercriminelen) kunnen ze dan misbruiken om inkomsten te genereren door persoonlijk gegevens te misbruiken. Daarom kan de aanwezigheid van dataspionage-apps leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. We bevelen je ten zeerste aan alle mogelijk ongewenste programma's zo snel mogelijk te verwijderen. 

Er bestaan veel valse foutmeldingen die lijken op "JE APPLE COMPUTER WERD VERGRENDELD", zoals bijvoorbeeld Immediately Call Apple Support, Mac Detected TAPSNAKE Infection en Mac Malware Warning Alert !. Merk op dat deze allemaal claimen dat het systeem besmet of beschadigd werd. Slachtoffers worden daarna steeds aangemoedigd onmiddelijk technische assistentie in te roepen. Elke valse foutmelding heeft enkel als doel gebruikers te laten betalen voor diensten die ze niet nodig hebben. Je mag ze dus nooit vertrouwen. Dit is exact hetzelfde doel als mogelijk ongewenste programma's (PUP's) hebben. Deze worden enkel ontworpen om inkomsten op te leveren voor de ontwikkelaars. Om deze reden beloven ze allemaal nuttige functies maar dat zijn slechts pogingen om een legitieme indruk te wekken. In werkelijkheid veroorzaken ze enkel ongewenste doorverwijzingen, verzamelen ze persoonlijke info en vertonen ze intrusieve online advertenties.

Hoe werde mogelijk ongewenste programma's op mijn computer geïnstalleerd?

Zoals we hierboven schreven infiltreren PUP's het systeem zonder toestemming van de gebruikers. Dat is omdat ze verspreid worden via een misleidende software marketingmethode genaamd 'bundling' - de stiekeme installatie van apps door derden samen met reguliere software As mentioned above, PUPs infiltrate the system without user's consent. This is because they are distributed using a deceptive software marketing method called "bundling" - an undercover installation of third party apps along with the regular software. Ontwikkelaars weten dat gebruikers vaak roekeloos download- en installatieprocessen overhaasten en de meeste stappen overslaan. Daarom worden de gebundelde programma's bewust verborgen onder de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen. Gebruikers die deze instellingen niet controleren kunnen opgezadeld raken met frauduleuze applicaties.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Twee eenvoudige stappen kunnen dit voorkomen. Ten eerste nooit software downloaden en installeren zonder de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen te controleren. En ten tweede alle aanbiedingen voor het downloaden of installeren van bijkomende apps negeren (of ze afwijzen als deze reeds inbegrepen zijn).

Tekst getoond in de eerste JE APPLE COMPUTER WERD VERGRENDELD variant:

*JE APPLE COMPUTER WERD VERGRENDELD*
Je Computer is besmet met een adware of malware die deze pop-up veroorzaakt.

Dit kan het gevolg zijn van verouderde virusbescherming.

Om dit op te lossen bel onmiddelijk Apple Support op 1-877-271-8604. Herstart je computer niet om dataverlies te voorkomen.

Mogelijk data- en identiteitsdiefstal als dit niet meteen wordt hersteld. 

YOUR APPLE COMPUTER HAS BEEN BLOCKED*

JE APPLE COMPUTER WERD GEBLOKKEERD

JE APPLE COMPUTER WERD VERGRENDELD

JE APPLE COMPUTER WERD VERGRENDELD !!

Het systeem werd besmet met een onbekende fout!
Contacteer onmiddelijk Apple 1-877-271-8604
en deblokkeer je computer.

Verdachte activiteit gedetecteerd. Je browser kan gehacked of gekaapt zijn.
Anonieme activiteit

Prive en financiële gegevens in gevaar:
. Uw credit card gegevens en bankgegevens
. Uw e-mail wachtwoorden en andere wachtwoorden
. Uw Facebook, Skype, AIM, ICQ en andere chat-logs
. Uw prive en familiefoto's en andere gevoelige bestanden
. Uw webcam kan op afstand worden geopend door stalkers


Bel meteen APPLE SUPPORT op 1-877-271-8604
Meer over deze besmetting:

Zie je deze pop-up's dan betekent dit dat je een virus hebt geïnstalleerd op je computer dat je persoonlijke data bedreigt. Het is ten zeerste aanbevolen meteen het bovenstaande nummer te bellen voordat je verder surft of aankopen doet of bankiert. Bel onmiddelijk voor assistentie:
Contacteer Apple Support At (1-877-271-8604)

Tweede variant van JE APPLE COMPUTER WERD VERGRENDELD-oplichting scam:

JE APPLE COMPUTER WERD VERGRENDELD tweede variant

Tekst getoond in de tweede variant van JE APPLE COMPUTER WERD VERGRENDELD:

Je computer is besmet met een adware of malware die maakt dat je deze popup te zien krijgt.

Dit kan het gevolg zijn van een verouderde bescherming tegen virussen.

Om dit te herstellen bel je meteen Apple Support op 1-877-271-8604. Herstart je computer niet om dataverlies te voorkomen.

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Adwareverwijdering:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit je "Applicaties" map:

mac adware verwijderen uit de map 'Applicaties'

Klik op het Finder-icoon. In het Finder-scherm selecteer je “Applicaties”. In de applicaties-map zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en deze sleep je naar de prullenbak. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op zoek naar eventuele achtergebleven onderdelen. 

Verwijder aan de your apple computer has been locked virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

YOUR APPLE COMPUTER HAS BEEN LOCKED virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan your apple computer has been locked virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan your apple computer has been locked virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan your apple computer has been locked virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
YOUR APPLE COMPUTER HAS BEEN LOCKED virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van YOUR APPLE COMPUTER HAS BEEN LOCKED virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.