FacebookTwitterLinkedIn

You Have A ZEUS Virus Oplichting

Ook bekend als: ZEUS virus scam
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

You have a ZEUS virus (Je hebt een ZEUS virus) - Verwijderingsinstructies

Wat is You have a ZEUS virus?

"You have a ZEUS virus" (of "Je hebt een Zeus virus) is een valse foutmelding vertoond op een frauduleuze website. Het lijkt sterk op de Hacking Alert, Cyber Security Warning, Hard Disk Failure en andere soortgelijke valse foutberichten die eerder verspreid werden. Gebruikers worden naar deze site doorverwezen door een aantal mogelijk ongewenste adware programma's (PUP's). Deze programma's infiltreren het systeem tijdens de installatie van reguliere apps. Volgend op de infiltratie leveren deze apps intrusieve online advertenties, monitoren ze de surfactiviteit op internet en veroorzaken ze ongewenste browser doorverwijzingen.

You have a ZEUS virus adware

Deze valse pop-up error meldt dat het systeem besmet werd met ZEUS malware en dat het sluiten van de website zal leiden tot het vernietigen van alle data op de harde schijf. Om dit te voorkomen moeten slachtoffers zogezegd een gecertificeerde technieker contacteren via een gratis telefoonnummer (+1-884-859-0337). Slachtoffers zullen dan zogezegd hulp ontvangen om het probleem op te lossen. Deze foutmelding is oplichting. De besmetting bestaat niet - cybercriminelen (de ontwikkelaars van de frauduleuze site) pogen slachtoffers te verleiden om te telefoneren en te betalen voor nutteloze diensten. Naast het veroorzaken van ongewenste doorverwijzingen vertoont deze adware ook intrusieve online advertenties (zoals banners, pop-ups, coupons enz.). Daartoe wordt een virtuele laag gebruikt, een tool die de plaatsing van grafische inhoud door derden bovenop elke bezochte website mogelijk maakt. De vertoonde advertenties verbergen vaak de onderliggende inhoud en verstroren zo de de surfervaring op internet. Ook kunnen deze apps leiden naar kwaadaardige websites en zo kan het klikken erop resulteren in risicovolle computerbesmettingen. Adware registreert ook geolocaties, bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten in zoekmachines , Internet Protocol (IP) adressen, Internet providers (ISP) en een aantal andere gelijkaardige gegevens die privé kunnen zijn. De data wordt gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen) die ze misbruiken om er geld mee te verdienen. Het is aanbevolen dit soort adware meteen te verwijderen.

Adware-type applicaties lijken vaak sterk op mekaar. Door het aanbieden van zogezegd nuttige functies geeft de adware de indruk legitiem te zijn. In feite worden deze apps ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Hun claims over het verbeteren van de surfervaring zijn vals. Adware biedt geen toegevoegde waarde voor de gebruikers. FastoPlayer, HDWallpaper, Ghostify en andere gelijkaardige adware verzamelt persoonlijk identificeerbare informatie, levert intrusieve advertenties en veroorzaakt ongewenste browser doorverwijzingen.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige software van het adware-type heeft zelfs een officiële downloadwebsite. Toch verspreidt deze zich meestal via een ongewenste software marketing methode bekend als 'bundling'. Daarbij worden nuttige programma's gebundeld met ongewenste adware zonder dat de gebruiker het beseft. De meeste gebruikers klikken zonder nadenken op installeren en slaan alle geavanceerde stappen van de installatie over. Voor ze het weten besmetten ze zo hun eigen systeem met allerlei risicovolle programma's.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Er zijn twee eenvoudige stappen om dit te voorkomen. Ten eerste moet je alle download- en installatieprocessen uitvoeren met de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Ten tweede moet je bijkomend inbegrepen programma's steeds afwijzen. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid.

Tekt getoond in het foutbericht "You have a ZEUS virus":

WAARSCHUWING! Je harde schijf wordt vernietigd als je deze pagina sluit. Je hebt een ZEUS virus! Bel nu onze ondersteuning gratis op 1-844-859-0337 om dit op te lossen.

Screenshot van een andere "You have a ZEUS virus" variant:

Tweede variant van

Tekst getoond in dit foutbericht:

****Herstart je computer niet ****
Windows detecteerde ZEUS Virus. De gedetecteerde infectie stamt wellicht van recente downloads. Bel technische ondersteuning en geef onze technicus code B2957E om dit op te lossen.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

You have a ZEUS virus adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar recent geïnstalleerde en verdachte applicaties, selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder You have a ZEUS virus advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen".

Verwijder You have a ZEUS virus advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van zeus virus scam dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder You have a ZEUS virus advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte applicaties, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder You have a ZEUS virus advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van zeus virus scam, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder You have a ZEUS virus advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je recent geïnstalleerde browser plug-ins.

Verwijder You have a ZEUS virus advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van zeus virus scam kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de zeus virus scam, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om zeus virus scam van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over zeus virus scam of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/10422-you-have-a-zeus-virus-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
ZEUS virus scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van ZEUS virus scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.