FacebookTwitterLinkedIn

Advanced Calendar Adware

Ook bekend als: Advertenties door Advanced Calendar
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Advanced Calendar verwijderingsinstructies

Wat is Advanced Calendar?

Ontwikkeld door Wisemana zou de Advanced Calendar applicatie (zogezegd) verschillende kalendergerelateerde functies moeten leveren - "Advanced Calendar Meer handige kalender-updates." Op het eerste zicht kan deze app legitiem lijken en nuttig maar wees je ervan bewust dat Advanced Calendar te boek staat als een adware en mogelijk ongewenst programma (PUP). Na stiekeme installatie zonder toestemming van de gebruikers monitort deze app de surfactiviteit op internet van gebruikers en genereert ze intrusieve online advertenties van verschillende types.

Advanced Calendar adware

De soorten geleverde advertenties omvatten onder meer pop-ups, banners enz. Advanced Calendar gebruikt een 'virtuele laag' die de plaatsing van inhoud door derden bovenop door de gebruikers bezochte websites toelaat. Daardoor stamt geen enkele van de advertenties van de bezochte websites en vaak verbergen ze de onderliggende inhoud van de websites. Hierdoor verstoren ze ernstige een goede surfervaring op internet. De meeste verwijzen door naar e-commerce websites (bijvoorbeeld online winkels of webpagina's die bepaalde diensten aanbieden), echter sommige kunnen doorverwijzen naar kwaadaardige sites die besmettelijke inhoud bevatten. Er is een grote kans dat toevallige clicks zullen resulteren in risicovolle besmettingen met adware of malware. Verder bespioneert Advanced Calendar voortdurend gebruikers hun surfactiviteit op internet, registreert het Internet Protocol (IP) adressen, bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten ingegeven in zoekmachines en andere gelijkaardige informatie die persoonlijk identificeerbare details kan bevatten. Het belangrijkste probleem daarmee is het feit dat derden deze data kunnen kopen om ze te misbruiken en zo inkomsten te genereren. Hierdoor kan het geïnstalleerd hebben van Advanced Calendar op je systeem leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. We bevelen ten zeerste aan dat je deze adware onmiddelijk verwijderd. 

Advanced Calendar is een regulierer adware-type applicatie die veel gelijkenissen deelt met andere applicaties (PUPs) waaronder MixBox, TruNavi, Altonav en LuckySave. Deze claimen ook de surfervaring op internet te verbeteren, echter geen ervan biedt de beloofde functies. Adware-type applicaties werden ontwikkeld om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Eerder dan echte waarde te bieden voor de gebruikers verzamelen apps zoals Advanced Calendar persoonlijk identificeerbare informatie en vertonen ze intrusieve online advertenties.

Hoe werd Advanced Calendar geïnstalleerd op mijn computer?

Deze applicatie wordt vaak verspreid als een 'bundel' samen met andere software. Sommige gebruikers letten niet goed op tijdens het downloaden en installeren van software. Om deze reden verbergen ontwikkelaars bewust frauduleuze applicaties zoals Advanced Calendar onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Door het overslaan van deze sectie installeren gebruikers onbedoeld mogelijk ongewenste programma's. Hierdoor compromitteren ze hun privacy en riskeren ze hun systemen verder te besmetten.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Dit kan voorkomen worden door goed de download- en installatieprocessen te observeren. Selecteer de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' opties voor download/installatie want mogelijk ongewenste programma's worden vaak verborgen. Enkel door alle aanbiedingen om bijkomende applicaties te downloaden of te installeren af te wijzen en degene die reeds inbegrepen zijn af te wijzen zal je in staat zijn veilig je gekozen software te downloaden en te installeren. 

Misleidende gratis software installer gebruikt voor de verspreiding van de Advanced Calendar adware:

 gratis software installer promooot advanced calendar adware

Advanced Calendar adware installer configuratie:

Officiële Advanced Calendar adware installatieconfiguratie

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Advanced Calendar adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Advanced Calendar adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Advance Calender 2.0" en "Tools Update Platform" selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die CoupSeek advertenties veroorzaken scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Advanced Calendar adware uit je internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde Advanced Calendar geen browser plug-ins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox het werd echter wel gebundeld met andere browser hijackers. Daarom word je aangeraden alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit je internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Advanced Calendar advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Advanced Calendar advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door advanced calendar dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder Advanced Calendar advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Advanced Calendar advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door advanced calendar, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Advanced Calendar advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder de Advanced Calendar advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door advanced calendar kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door advanced calendar, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door advanced calendar van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door advanced calendar of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9451-advanced-calendar-adware

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door Advanced Calendar QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door Advanced Calendar op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.