FacebookTwitterLinkedIn

Search.mygamesxp.com Doorverwijzing

Ook bekend als: search.mygamesxp.com browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Search.mygamesxp.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is search.mygamesxp.com?

Volgens de ontwikkelaars laat My Games XP gebruikers toe verschillende arcadegames te spelen. Deze valse beloftes worden gemaakt om gebruikers te verleiden tot het idee dat dit een legitieme en nuttige app is. In feit is My Games XP geklasseerd als browser hijacker en als mogelijk ongewenst programma (PUP). Deze applicatie infiltreert gewoonlijk systemen zonder toestemming van de gebruikers. Volgens op een succesvolle infiltratie verzamelt My Games XP informatie aangaande het surfgedrag van gebruikers op internet en wijzigt het de instellingen van de browser.

search.mygamesxp.com browser hijacker

My Games XP wijst de standaard zoekmachine, startpagina en de URL voor nieuwe tabbladen toe aan de search.mygamesxp.com website. Verder installeert het een aantal applicaties van derden die voorkomen dat gebruikers deze wijzigingen ongedaan maken. My Games XP verhindert een goede surfervaring op internet omdat gebruikers continu zonder reden worden doorverwezen. Merk op dat search.mygamesxp.com doorverwijst naar de Yahoo.com site (die volledig legitiem is) - hoewel deze website dus geen computerbesmettingen kan veroorzaken kan dat wel de oorzaak zijn van privacy-gerelateerde problemen. De My Games XP applicatie en z'n gekoppelde website voor zoekopdrachten verzamelt informatie over de surfactiviteit van gebruikers op internet zoals bvb. bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, Internet Protocol (IP) adressen, internetaanbieders, besturingssysteem/software types enz. De data wordt later gedeeld met derden die ze kunnen misbruiken om inkomsten te genereren. Sommige van de verzamelde data kan persoonlijk identificeerbare details bevatten, dit gedrag kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Gebruik search.mygamesxp.com niet en verwijder deze browser hijacker onmiddelijk.

My Games XP privacybeleid aangaande dataspionage:

We kunnen ook informatie over je zoekactiviteit opslaan wanneer je onze zoekdiensten gebruikt (zoals met zoekopdrachten (“Search Data”). Deze informatie kan gedeeld worden met applicaties van derden die de Search Data gebruiken om te functioneren of om je persoonlijkere informatie te leveren, advertenties of andere diensten. Je Search Data wordt verzameld en opgeslagen en kan persoonlijk identificeerbare gegevens bevatten afhankelijk van je zoekopdracht. Als je bvb zoekt op je eigen naam dan zal persoonlijk identificeerbare infromatie in de zoekopdracht zijn opgenomen. DOOR GEBRUIK TE MAKEN VAN ONZE DIENSTEN STEM JE ERMEE IN DAT My Games XP DE TOESTEMMING HEEFT OM JE URLS TE VERZAMELEN EN JE ZOEKDATA INCLUSIEF ZOEKOPDRACHTEN DIE PERSOONLIJK IDENTIFICEERBARE INFORMATIE BEVATTEN, DEZE KAN DELEN MET DERDEN EN ZOEKGERELATEERDE COOKIES KAN GEBRUIKEN.

My Games XP is een reguliere browser hijacker en één van de honderden mogelijk ongewenste programma's met zo goed als identieke kenmerken. Alle browser hijackers claimen de surfervaring op internet te verbeteren door het leveren van nuttige en unieke functies. DIt zijn slecht pogingen om de indruk te wekken dat het om legitieme software gaat. Volgend op een succesvolle infiltratie veroorzaken applicaties zoals My Games XP ongewenste browser doorverwijzingen, bespioneren ze gebruikers/systemen en vertonen ze intrusieve advertenties. Hun doel is het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars, gebruikers ontvangen geen echte waarde.

Hoe werd My Games XP geïnstalleerd op mijn computer?

De My Games XP browser hijacker is beschikbaar als download op de officiële website van de makers. Echter veel gebruikers installeren deze app onbedoeld zonder hun toestemming. De ontwikkelaars van My Games XP verspreiden dit mogelijk ongewenste programma via een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' - de stiekeme installatie van de software van derden samen met reguliere software/apps. Gebruikers zijn zich vaak niet bewust van het feit dat frauduleuze applicaties zoals My Games XP vaak verborgen worden onder de 'Aangepaste/Geavanceerde' download- en installatiesecties. Doort het overslaan van deze sectie installeren ze onbedoeld ongewenste programma's en stellen ze hun systemen bloot aan verdere besmettingsrisico's.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Computerveiligheid is de verantwoordelijkheid van alle computer/internetgebruikers. Verder is de sleutel tot die computerveiligheid ook steeds oplettendheid. Wees oplettend bij de download en installatie van alle software. Analyseer nauwgezete alle stappen en vink alle bijkomende applicaties uit. Door gebruik te maken van de 'Aangepast/Geavanceerd' instellingen voor download/installatie kan je verzekeren dat er geen ongewenste programma's op de installatielijst staan. 

Website die My Games XP browser hijacker promoot:

Website die My Games XP browser hijacker promoot

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

My Games XP browser hijacker verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search.mygamesxp.com browser hijacker verwijdering via het Controle Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "My Games XP" selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma, dat browser doorverwijzingen veroorzaken naar de search.mygamesxp.com website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Search.mygamesxp.com browser hijacker verwijdering uit de internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan search.mygamesxp.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naarrecent geïnstalleerd en verdachte extensies en schakel deze uit..

Verander je startpagina:

Verwijder search.mygamesxp.com als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder hxxp://search.mygamesxp.com/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder search.mygamesxp.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "Search".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van search.mygamesxp.com browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder search.mygamesxp.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "My Games XP", selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander je startpagina:

Verwijder search.mygamesxp.com als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over hxxp://search.mygamesxp.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.mygamesxp.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "MyGamesXP" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van search.mygamesxp.com browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder search.mygamesxp.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "My Games XP" (en andere verdachte add-ons).

Verander de startpagina:

Verwijder search.mygamesxp.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://search.mygamesxp.com/ en typ je je zelf gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.mygamesxp.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "mygamesxp"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search.mygamesxp.com browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de search.mygamesxp.com browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search.mygamesxp.com browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search.mygamesxp.com browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9378-search-mygamesxp-com-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
search.mygamesxp.com browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search.mygamesxp.com browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.