FacebookTwitterLinkedIn

DownloadBoss - Mogelijk ongewenst programma

Ook bekend als: searchnewtab.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

DownloadBoss verwijderingsinstructies

Wat is DownloadBoss?

DownloadBoss is misleidende app die claimt gebruikers de volledige controle over hun downloads te geven - "DownloadBoss geeft je volledige controle over je downloads, het pauzeren, annuleren en hervatten van elke download apart.". Sommige gebruikers denken misschien dat deze functionaliteit nuttig is maar niettemin zouden ze moeten weten dat DownloadBoss eigenlijk beschouwd wordt als een mogelijk ongewenst programma (PUP). Na stiekeme infiltratie van het systeem begint het de surfactiviteit van gebruikers op internet te monitoren, intrusieve online advertenties te vertonen en ongewenste browser doorverwijzingen te veroorzaken.

DownloadBoss adware

Eens geïnstalleerd begint DownloadBoss ongewenste browser doorverwijzingen te veroorzaken naar de searchnewtab.com website. Bijkomend gebruikt dit mogelijk ongewenste programma ook een virtuele laag die een groot aantal verschillende online advertenties vertoont. De meeste gebruikers merken niet op dat deze advertenties niet afkomstig zijn van de door hun bezochte websites. Niet alleen overdekken deze advertenties de inhoud van de websites maar ze verwijzen mogelijk ook door naar valse sites die besmettelijke inhoud bevatten. Hierdoor kan het klikken op de advertentie verdere computerbesmettingen veroorzaken. Dit soort gedrag vermindert gevoelig de surfervaring voor gebruikers op internet. Het is de moeite waard op te merken dat de surfactiviteit van gebruikers op internet continu gemonitord wordt omdat DownloadBoss verschillende soft- en hardwaregegevens verzamelt. Gebruikers moeten weten dat sommige van de verzamelde informatie persoonlijk identificeerbaar kan zijn. Doordat de ontwikkelaars van deze app die informatie nu later delen met derden kan het geïnstalleerd hebben van DownloadBoss op je systeem de oorzaak zijn van ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Daarom bevelen we je ten zeerste aan DownloadBoss zo snel mogelijk te verwijderen.

DownloadBoss heeft gelijkaardige karakteristieken als andere mogelijk ongewenste programma's (bvb. MyBrowser, NowUSeeIt Player, Games Desktop, CheckMeUp) - allen claimen ze de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren maar geen enkele doet dit echt. Dit soort apps maakt valse beloftes om gebruikers tot installatie te verleiden. Het eigenlijke doel is het genereren van inkomsten door het vertonen van irritante online advertenties (via een 'Pay Per Click (PPC)' advertentiemodel) en het verzamelen van persoonlijke gegevens (die later verkocht worden aan derden), gebruikers krijgen dus absoluut geen toegevoegde waarde. .

Hoe werd DownloadBoss geïnstalleerd op mijn computer?

Ondanks het feit dat DownloadBoss gratis kan gedownload worden vanaf z'n officiële website installeren de meeste gebruikers het onbedoeld tijdens het downloaden of installeren van andere software. Deze misleidende software verspreidingsmethode wordt 'bundling' genoemd. De ontwikkelaars weten dat een overgrote meerderheid van de gebruikers niet goed oplet tijdens het downloaden en installeren van software en dus verbergen ze mogelijk ongewenste programma's onder de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen. Zonder het te beseffen slaan gebruikers deze sectie vaak over en installeren zo onbedoeld mogelijk ongewenste programma's die hun systeem mogelijk nog verder zullen besmetten. 

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Gebruikers moeten beseffen dat de sleutel tot computerveiligheid oplettendheid is. Hierom mogen ze nooit de download en installatie van software overhaasten. Het is belangrijk elke stap goed te analyseren en alle applicaties van derden uit te vinken. De meeste van deze apps zijn verborgen en dus, om ze te annuleren, gebruik je best ofwel de 'Aangepaste' ofwel de 'Geavanceerde' instellingen. 

DownloadBoss PUP verwijst gebruikers door naar de searchnewtab.com website:

Searchnewtab,com browser hijacker

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

DownloadBoss adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

DownloadBoss adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "DownloadBoss" selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat DownloadBoss advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de DownloadBoss adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de DownloadBoss advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar  "DownloadBoss", selecteer deze en schakel hem uit.

Verwijder de DownloadBoss advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van searchnewtab.com doorverwijzing dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing DownloadBoss  ads from Google Chrome step 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Download Boss", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de DownloadBoss advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van searchnewtab.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de DownloadBoss advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je  "DownloadBoss".

Verwijder de DownloadBoss advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van searchnewtab.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de searchnewtab.com doorverwijzing, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om searchnewtab.com doorverwijzing van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over searchnewtab.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9360-downloadboss-pup

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
searchnewtab.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van searchnewtab.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.