FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties door DealBarium

Ook bekend als: DealBarium adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

DealBarium verwijderingsinstructies

Wat is DealBarium?

De valse DealBarium browser plug-in claimt tijd en geld te laten besparen tijdens het online shoppen - "We bieden honderden miljoenen producten van tientallen online handelaren. Ga simpelweg naar je favoriete online winkel, zoek voor je gewenste product en Deal Barium zal een betere deal voor je vinden." Sommige gebruikers kunnen dit een legitieme en nuttige functie vinden maar DealBarium wordt eigenlijk geklasseerd als zijnde adware en een mogelijk ongewenst programma. Dit zijn de twee belangrijkste redenen voor deze negatieve connotaties: het wordt vaak geïinstalleerd zonder toestemming van de gebruikers én het vertoont intrusieve online advertenties waarbij de surfactiviteit van gebruikers op internet ook gevolgd wordt.

Deal Barium adware

DealBarium vertoont veel advertenties zoals banners, kortingsbonnen, prijsvergelijkingen enz. Dit wordt bereikt door het gebruikmaken van een virtuele laag die de plaatsing van elke grafische inhoud bovenop de door de gebruiker bezocht websites toelaat. Merk op dat deze content niet afkomstig is van de bezochte site. Sommige advertenties worden geopend in nieuwe browsertabs of vensters. Wanneer erop geklikt wordt worden de gebruikers meestal doorgelinkt naar e-commercewebsites zoals online winkels. Sommige kunnen echter ook doorverwijzen naar onbetrouwbare websites. Deze situatie kan gemakkelijk leiden tot verdere computebesmettingen. Advertenties van dit type verhinderen de goede surfervaring doordat ze de onderliggende inhoud verbergen. Verder registreert DealBarium verschillende software- en hardwaregevens aangaande het surfgedrag op internet, zoals IP adressen (om geografische locaties te bepalen), bezochte websites, ingegeven zoekopdrachten in zoekmachines, bekeken pagina's enz. Deze data kan persoonlijk identificeerbaar zijn en later gedeeld worden met derden die ze kunnen misbruiken. Zo kunnen ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal plaatsvinden. Deal Barium is een mogelijke bedreiging voor je privacy en je veiligheid op internet. We raden je ten zeerste aan dit mogelijk ongewenste programma onmiddelijk te verwijderen.

DealBarium privacybeleid aangaande het delen van informatie:

Het bedrijf kan bepaalde informatie over jowu en je webgebruik verzamelen en over de sites die je hebt bezocht. Die info kan gedeeld worden met derden en gebruikt worden voor het leveren van advertenties.

Er zijn honderden mogelijk ongewenste applicaties die lijken op DealBarium waaronder Linkey Deals, Great Find en PriceChoper (selchts enkele voorbeelden van mogelijk ongewenste programma's die gelijkaardige functies bieden). Claims dat deze de surfervaring op internet verbeteren zijn slechts pogingen om gebruikers te misleiden tot installatie. Noch Deal Barium noch enige andere adware biedt echt toegevoegde waarde. Het doel van deze applicaties is het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars door het vertonen van advertenties en het verzamelen van persoonlijk identificeerbare informatie.

Hoe werd DealBarium geïnstalleerd op mijn computer?

De ontwikkelaars van DealBarium (Deal Barium Ltd) adware gebruiken een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' (de stiekeme installatie van apps van derden samen met reguliere software) om deze frauduleuze apps te installeren zonder toestemming van de gebruiker. Doordat veel gebruikers niet goed genoeg opletten tijdens het downloaden en installeren van software is bundelen een erg effectieve methode. Gebruikers overhaasten vaak de download- en installatieprocessen en slaan de meeste stappen over zonder te beseffen dat frauduleuze applicaties zoals Deal Barium vaak verborgen worden onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Door dit te doen installeren gebruikers onbedoeld bogus apps. De ontwikkelaars maken zich enkel druk over de hoeveelheid gegenereerd inkomsten (die afhankelijk is van de hoeveelheid verspreidde adware) en daardoor geven ze geen duidelijke informatie over de installaties.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Installatie van frauduleuze applicaties kan vermeden worden door goed elke stap van de gratis software download procedure te controleren en je ervan te verzekeren dat enkel de gekozen software wordt gedownload. Verder zouden alle programma's moeten geïnstalleerd worden met de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' opties - dit zal alle gebundelde applicaties opgelijst voor installatie aan het licht brengen en zal je de kans bieden deze te annuleren. 

Misleidende gratis software installer gebruikt voor de verspreiding van de DealBarium adware:

dealbarium adware installer

Dealbarium adware genereert intrusieve online advertenties (aangeduid als 'Ads by dealbarium'):

dealbarium adware genereert coupon advertenties

DealBarium adware onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van DealBarium adware. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

DealBarium adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

dealbarium adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "DealBarium"" selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat Deal Barium advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de DealBariium adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Deal Barium advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "DealBarium" en schakel deze uit..

Verwijder de Deal Barium advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van dealbarium adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Deal Barium advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "DealBarium", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Deal Barium advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van dealbarium adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Deal Barium advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "DealBarium".

Verwijder de Deal Barium advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van dealbarium adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de dealbarium adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om dealbarium adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over dealbarium adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9147-ads-by-deal-barium

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
DealBarium adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van DealBarium adware op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met DealBarium adware

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.