FacebookTwitterLinkedIn

Baboom.audio Doorverwijzing

Ook bekend als: feed.baboom.audio doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Baboom.audio doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is baboom.audio?

Baboom.audio is een misleidende browser plug-in die zogezegd de gebruiker de functionaliteit om direct naar de radio te luisteren vanuit z'n internetbrowser - "Baboom.audio laat je toe naar live radiozenders te luisteren direct vanuit je browser terwijl je op internet surft." Deze valse claims kunnen gebruikers ertoe verleiden te denken dat deze applicatie legitiem en handig is, echter, het wordt eigenlijk geklasseerd als een adware en een mogelijk ongewenst programma (PUP). De reden voor deze negatieve associaties is het frauduleuze gedrag van baboom audio zoals de stiekeme installatie, de wijziging van de instellingen van de browsers en het bespioneren van de surfactiviteit op internet.

baboom.audio browser hijacker

Deze browser hijacker richt zich op Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox browsers. Na een succesvolle infiltratie wijzigt deze de standaard zoekmachine, de startpagina en de URL voor nieuwe tabbladen naar de feed.baboom.audio website. Bijkomend installeert deze ook applicaties en browser plug-ins die verhinderen dat gebruikers deze wijzigingen ongedaan maken. Doordat dit alles wordt gedaan zonder toestemming wordt de goede gebruikservaring op internet er ernstig door gehinderd. Gebruikers zouden ook moeten weten dat net als een reguliere browser hijacker baboom.audio verschillende gegevens aangaande het surfen op internet registreert. Hoewel informatie zoals de Internet Protocol (IP) adresse (gebruikt om de geolocatie te bepalen), bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten enz.) onbelangrijk kan lijken kan het in de praktijk gebruikt worden om gebruikers te identificeren. Daardoor kan het geïnstalleerd hebben van baboom.audio op je systeem oorzaak zijn van verschillende schendingen van de privacy. We bevelen ten zeerste aan dat je deze applicatie van je systeem verwijdert. 

Gebruikers zouden moeten geïnformeerd worden dat browser-hijacking applicaties erg op mekaar lijken. Bijvoorbeeld, net zoals baboom.audio worden MergeDocsOnline, search.com, myoivu.com en only-search.com voorgesteld als legitieme applicaties die zogezegd de surfkwaliteit van gebruikers op internet verbeteren. Echter, deze valse claims zijn slechts pogingen om de indruk te geven dat het om legitieme en handige applicaties gaat. Eerder dan de beloofde functies te lveren wijzigen baboom.audio en andere browser-hijacking applicaties de instellingen, vertonen ze intrusieve advertenties en verzamelen ze persoonlijk identificeerbare informatie. Ze werden ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Hierdoor bieden ze voor de gebruiker geen eigenlijke waarde.

Hoe werd baboom.audio geïnstalleerd op mijn computer?

De Baboom.audio browser hijacker wordt verspreid via een bundel met andere software die meestal gratis is. De ontwikkelaars van frauduleuze applicaties weten dat een overgrote meerderheid van de gebruikers niet goed oplet bij het downloaden of installeren van applicaties en dus verbergen ontwikkelaars bewust hun producten onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. De meeste gebruikers overhaasten roekeloos de verschillende download- en installatieprocedures en door het overslaan van deze sectie stellen ze hun systeem bloot aan een risico op besmetting. Vaak installeren ze ook onbedoeld frauduleuze applicaties gelijkaardig aan baboom.audio.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Gebruikers moeten beseffen dat zowel de downlod- als de installatieprocessen moeten uitgevoerd worden met de grootst mogelijke voorzichtigheid. Ze moeten elke stap goed analyseren en zich ervan verzekeren dat enkel de gewenste software wordt gedownload/geïnstalleerd. Bijkomend moeten gebruikers altijd de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' download- en installatie instellingen in plaats van 'Snel' of 'Standaard'. Zo zal je de gebundelde applicaties opgelijst voor installatie kunnen zien en deze kunnen afwijzen.

Misleidende gratis software installer configuratie gebruikt voor de baboom.audio browser hijacker verspreiding:

Misleidende software installer die de baboom.audio browser hijacker verspreidt

Website die de baboom.audio browser hijacke promoot:

Officiële baboom.audio website

Screenshot of baboom.audio browser-hijacking application:

Misleidende baboom.audio applicatie

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Baboom.audio browser hijacker verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

baboom.audio browser hijacker verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma's, die browser doorverwijzingen veroorzaken naar de baboom.audio website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Baboom.audio browser hijacker verwijdering uit de internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan baboom.audio gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde add-ons en schakel deze uit.

Verander je startpagina:

Verwijder baboom.audio als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://feed.baboom.audio/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder baboom.audio als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "baboom.audio".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van feed.baboom.audio doorverwijzing dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder baboom.audio gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Baboom New Tab" en "Baboom Search", selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander je startpagina:

Verwijder baboom.audio als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over hxxp://feed.baboom.audio/ en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder baboom.audio als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "Baboom Search" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van feed.baboom.audio doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan baboom.audio gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies.

Verander de startpagina:

Verwjider baboom.audio als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://feed.baboom.audio/ en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder baboom.audio als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je:  "baboom.audio"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van feed.baboom.audio doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de feed.baboom.audio doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van feed.baboom.audio doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over feed.baboom.audio doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9294-baboom-audio-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
feed.baboom.audio doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van feed.baboom.audio doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.