Advertenties door Ads Remover

Ook bekend als: Ads Remover adware
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Ads Remover verwijderingsinstructies

Wat is Ads Remover?

Volgens de ontwikkelaars is Ads Remover een degelijke browser plug-in die zogezegd advertenties blokkeert die getoond worden op verschillende websites. Deze valse beloftes doen sommige gebruikers denken dat Ad Remover een legitieme en handige applicatie is. Niettemin is de waarheid dat deze plug-in eigenlijk geklasseerd staat als adware en als een mogelijk ongewenst programma (PUP). Niet enkel infiltreert deze in het systeem zonder de gebruikers om toestemming te vragen maar hij vertoont ook intrusieve online advertenties en verzamelt diverse gegevens, de belangrijkste reden voor deze negatieve associaties.

Ads Remover adware

Ads Remover vertoont een verscheidenheid aan intrusieve online advertenties, zelfs al claimt het zulke advertenties te blokkeren. Deze applicatie werd ontwikkeld om een virtuele laag te gebruiken, wat de plaatsing van alle grafische inhoud op door de gebruikers bezochte websites toelaat. Op het eerste zicht kunnen pop-ups, banners, prijsvergelijkingen, coupons en andere vertoonde advertenties onschadelijk lijken. Sommige ervan kunnen echter doorverwijzen naar dubieuze websites en zo kan het klikken op een advertentie resulteren in risicovolle besmettingen met malware of adware. Ook bespioneert Ads Remover de surfactiviteit op internet en verzamelt het diverse gegevens die persoonlijk identificeerbaar zouden kunnen zijn. Gebruikers moeten weten dat data zoals Internet Protocol (IP) adressen (die toelaten de geolocatie te bepalen), bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten enz. persoonlijk identificeerbare details kunnen bevatten. Hierdoor kan het delen van data met derden leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Om deze reden is het geïnstalleerd hebben van Ads Remover op je systeem een ernstig risico op schending van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal.

Het is de moeite op te merken dat Ads Remover sterk lijkt op AllCheapPrice, System Notifier, PhraseProfessor en honderden andere soorten adware-achtige applicaties. Gebruikers moeten weten dat adware-achtige applicaties altijd veronderstellen gepast te zijn doordat ze een grote variëteit aan nuttige functies aanbieden. Echter, deze claims zijn slechts pogingen om de indruk te geven dat het om een legitieme app gaat. Apps zoals Ads Remover bieden meestal erg weinig of geen waarde voor de gebruiker. Het eigenlijke doel van deze applicaties is het genereren van inkomsten door het vertonen van advertenties en het delen van verscheidene data.

Hoe werd Ads Remover geïnstalleerd op mijn computer?

Ads Remover wordt vaak verspreid als een bundel samen met andere software. Gebruikers beseffen vaak niet dat mogelijk ongewenste adware-apps zoals Ads Remover verborgen worden onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen en zo slaan ze roekeloos deze instellingen over en installeren ze frauduleuze apps. De ontwikkelaars van deze applicaties maken zich enkel druk over hun  inkomsten en dat is afhankelijk van het aantal verspreide adware, ze hebben er dus geen belang bij duidelijke informatie over de installatie te geven.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Merk op dat noch de download- noch de installatieprocedures mogen overhaast worden. Controleer altijd nauwgezet elke stap van de software (en dan vooral gratis software) download procedure. Annuleer alle bijkomende applicaties opgelijst voor de download. Daarnaast zou elk programma moeten geïnstalleerd worden met de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen, anders zullen mogelijk ongewenste programma's verborgen blijven en zal je deze niet kunnen afwijzen.

Intrusieve online advertenties gegenereerd door de Ads Remover adware:

Ads Remover genereert intrusieve online advertenties (voorbeeld 1) Ads Remover genereert intrusieve online advertenties (voorbeeld 2)

Ads Remover adware onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Ads Remover adware. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Ads Remover adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Ads Remover adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "bestadblocker"" selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de ads remover adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Ads Remover advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar  recent geïnstalleerde verdachte extensies en schakel deze uit.

Removing Ads Remover ads from Internet Explorer step 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van ads remover adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Ads Remover  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Ads Remover", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Ads Remover advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van ads remover adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Ads Remover advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je  "NoMoreAds" en andere recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder de Ads Remover advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van ads remover adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de ads remover adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om ads remover adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over ads remover adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9242-ads-by-ads-remover

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Ads Remover adware QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Ads Remover adware op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Ads Remover adware

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.