FacebookTwitterLinkedIn

Buzzdock Adware

Ook bekend als: Advertenties door BuzzDock
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Buzzdock - hoe advertenties van en ongewenste doorverwijzingen naar search.buzzdock.com te verwijderen?

Wat is Buzzdock?

Buzzdock is een browser extensie die werd ontwikkeld door Alactro LLC en die belooft de gebruikerervaring voor het zoeken op internet te verbeteren door bijkomende resultaten te vertonen onder de favoriete zoekbalk. Bijvoorbeeld, als deze browser add-on geïnstalleerd werd kan de gebruiker Google bezoeken om informatie op internet te zoeken maar de Buzzdock tab zal altijd onder de zoekbalk verschijnen met additionele zoekresultaten van Yahoo, YouTube, Twitter, Amazon enz. Hoewel sommigen deze functie handig kunnen vinden is er ook een nadeel aan het gebruik ervan verbonden. Buzzdock vertoont namelijk ongewenste advertenties (banner en tekst advertenties met ingebouwde links) en verder veroorzaakt ze doorverwijzingen naar search.buzzdock.com

Bijkomend rapporteren veel computergebruikers dat ze deze add-on ongewenst geïnstalleerd hebben, iets wat kan voorkomen als gebruikers gratis software downloaden en installeren. Merk op dat veel freeware ontwikkelaars hun gratis software bundelen met ongewenste browser plug-ins zoals deze om geld te verdienen met hun downloads. Buzzdock kan geïnstalleerd worden samen met FreeTwitTube of tijdens het downloaden van freeware van verschillende download websites (samen met download cliënten). Hoewel Buzzdock niet direct gerelateerd is aan computer virussen of malware besmettingen is het toch geklasseerd als adware en zou het dus best uit je internet browsers verwijderd worden.

buzzdock adware

In de meeste gevallen zullen ongewenste Buzzdock advertenties en doorverwijzingen naar search.buzzdock.com een gevolg zijn van roekeloze gratis software installaties. Om de installatie van dit soort adware te vermijden kan je best erg nauwgezet alle installlatie-stappen volgen van freeware en gesuggereerde veranderingen aan de instellingen van je internetbrowser weigeren. Vink ook alle opties uit ivm bijkomende browser add-ons of software. Sommige freeware zal geen installaties toelaten zonder bijkomende installaties van programma's of extensies. In zo'n geval annuleer je best de installatie. Om de Buzzdock plug-in te elimineren en doorverwijzingen naar search.buzzdock.com uit te schakelen gebruik je best de hier geleverde verwijderingsgids.

Misleidende gratis software installer gebruikt voor de verspreiding van de BuzzDock adware:

buzzdock adware installer

BuzzDock adware veroorzaakt browser doorverwijzingen naar de search.buzzdock.com website:

Buzzdock adware

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Buzzdock adware verwijdering:

Merk op dat in de meeste gevallen Buzzdock wordt geïnstalleerd samen met Yontoo en andere ongewenste browser add-ons (Lucky Savings, FBDownloader, Drop Down Deals, enz.) Om ongewenste advertenties te elimineren moet je deze add-ons ook elimineren.

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

buzzdock adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Buzzdock" en "Yontoo", selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van Buzzdock scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware en verwijder je alle verwijzingen die dit programma ontdekt zodat je zeker bent dat je PC geen spyware of malware bevat.

Buzzdock adware verwijdering uit browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de buzzdock advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar Yontoo LLC en Alactro LLC gerelateerde verwijzingen (YontooYontoo ApiBuzzdockBuzzdock Api)   en schakel deze uit.

Verwijder de buzzdock advertenties uit Internet Explorer stap 2

Om je startpagina te herstellen van search.buzzdock.com naar het domein van je voorkeur: Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je search.buzzdock.com en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart. 

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door buzzdock dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de buzzdock advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Yontoo" en "Buzzdock", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de buzzdock advertenties uit Google Chrome stap 2

Om je startpagina te veranderen van search.buzzdock.com naar je domein van voorkeur: Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over search.buzzdock.com en klik je op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina. 

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door buzzdock, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de buzzdock advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "Yontoo" en "Buzzdock".

Verwijder de buzzdock advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je search.buzzdock.com en typ je je gekozen domein in.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door buzzdock kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door buzzdock, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door buzzdock van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door buzzdock of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7041-remove-buzzdock-redirect-adware

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door BuzzDock QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door BuzzDock op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.