FacebookTwitterLinkedIn

Ads by OkayFreedom

Ook bekend als: OkayFreedom adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

OkayFreedom verwijderingsinstructies 

Wat is OkayFreedom?

OkayFreedom (ontwikkeld door Staganos Software GmbH) is een frauduleuze applicatie die wordt voorgestemd ams een legitieme tool om gebruikers toegang tot een VPN-dinest te bieden. Op het eerste zicht kan deze frauduleuze app gepast en handig lijken maar ze wordt niettemin eigenlijk geklasseerd als zijnde adware of een mogelijk ongewenst programma (PUP). Eén van de redenen voor deze negatieve associaties is het gebruik van een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling', die gebruikt wordt om OkayFreedom te verspreiden. Bundling is een undercover installatie van externe apps samen met de reguliere en daardoor zullen gebruikers dit mogelijk ongewenste programma vaak installeren tijdens het downloaden van gratis software vanaf freeware download websites. Na het infiltreren van internet browsers (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox) zonder toestemming van de gebruikers begint OkayFreedom intrusieve online advertenties te genereren. Het is belangrijk te weten dat de vertoonde advertenties kunnen doorverwijzen naar frauduleuze websites die besmettelijke inhoud bevatten. Het klikken daarop kan leiden tot risicovolle besmettingen met adware of malware.

Daarbij komt dat deze frauduleuze applicatie continu de surfactiviteit van gebruikers op internet monitort en verscheidene gerelateerde gegevens verzamelt. Surfinformatie (zoekopdrachten, bezochte websites, bekeken pagina's, cookies enz.), Internet Protocol (IP) adressen (gebruikt om de geografische locatie te bepalen) en andere opgeslagen data die persoonlijk identificeerbare details zou kunnen bevatten waardoor de aanwezigheid van de OkayFreedom applicatie ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal zou kunnen veroorzaken. Omdat OkayFreedom een reguliere adware is kunnen er veel programma's herkend worden die op dezelfde manier werken. Bijvoorbeeld ShoppinGate, Knowledge Gains, Web Shield, Jewel Quest Solitaire, Record Page naast GlobeGator beloven ook verschillende nuttige functies te zullen inschakelen. Niettemin zijn deze allemaal enkel generators van intrusieve advertenties en verzamelen ze data die ze met derde partijen delen om inkomsten te verwerven. Je wordt ten zeerste aangeraden OkayFreedom van je systeem te verwijderen.

OkayFreedom adware

Op het moment van onderzoek werd de overgrote meerderheid van de adware (ook OkayFreedom) verspreid via kleine download applicaties (zogenaamde 'installers', 'download managers', 'download cliënten', enz.) op populaire freeware download websites. Hoewel de vermelde applicaties het downloadproces makkelijker zouden moeten maken voor de gebruiker worden ze eigenlijk ontwikkeld om geld te verdienen met deze websites' gratis diensten en webverkeer (sites zoals download.com, soft32.com, softonic.com) door de gebruiker aan te bieden bijkomende programma's te installeren samen met de gekozen gratis software. Op sommige gelegenheden zullen de externe apps verborgen zitten onder de 'Geavanceerde' en 'Aangepaste' installatie-instellingen. Dit zal alle gebundelde applicaties aan het licht brengen en je toelaten alle gebundelde apps opgelijst voor installatie af te wijzen. Als je de OkayFreedom adware reeds geïnstalleerd hebt dan zal volgende verwijderingsgids je helpen het te verwijderen.

Misleidende gratis software installer gebruikt voor de OkayFreedom adware verspreiding:

OkayFreedom adware installer

Schermafbeelding van de OkayFreedom adware applicatie:

OkayFreedom Adware

OkayFreedom adware onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van OkayFreedom adware. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

OkayFreedom adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

OkayFreedom adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "OkayFreedom", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat OkayFreedom advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de OkayFreedom adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de OkayFreedom advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "OkayFreedom"  en schakel deze uit. 

Verwijder de OkayFreedom advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van okayfreedom adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de OkayFreedom  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "OkayFreedom", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de OkayFreedom advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van okayfreedom adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de OkayFreedom advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "OkayFreedom".

Verwijder de OkayFreedom advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van okayfreedom adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de okayfreedom adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om okayfreedom adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over okayfreedom adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8921-ads-by-okayfreedom

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
OkayFreedom adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van OkayFreedom adware op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met OkayFreedom adware

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.