FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties door CloudGuard

Ook bekend als: CloudScout Adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

CloudGuard verwijderingsinstructies

Wat is CloudGuard?

CloudGuard is een mogelijk ongewenst programma (PUP) dat claimt gebruikers tegen malware en spyware besmettingen te beschermen als ze naar kwaadaardige websites zouden surfen. Hoewel dit een nuttige en legitieme functie kan lijken zou je toch moeten weten dat CloudGuard te boek staat als adware. Dit komt doordat het een misleidende software marketing methode gebruikt genaamd 'bundling' om zo CloudGuard op internet browsers te kunnen installeren zonder toestemming van de gebruikers. Bundelen laat aan ontwikkelaars toe om stiekem hun applicaties te verspreiden samen met andere software, en om deze reden installeren veel gebruikers CloudGuard onbedoeld tijdens het downloaden van gratis software vanaf freeware download websites. Volgend op een succesvolle infiltratie van Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox, levert CloudGuard verschillende intrusieve online advertenties waaronder banners, coupons, gerichte video's, pop-ups, interstitiële advertentis en aanbiedingen om apps te downloaden die ook als adware kunnen beschouwd worden. Er is veel kans dat het klikken op de advertenties gegenereerd door deze frauduleuze app zal leiden tot besmettingen met risicovolle malware of adware.

Verder monitort CloudGuard voortdurend de surfactiviteit van gebruikers op internet door het verzamelen van verschillende soft- en hardwareinformatie zoals unieke identificatie nummers, geografische locaties, Internet Protocol (IP) adressen, ingegeven zoekopdrachten in zoekmachines, bezochte website-URL's, bekeken pagina's en andere gelijkaardige details die persoonlijk identificeerbaar zouden kunnen zijn. Zulke informatie opslaan kan leiden tot schendingen van de privacy of identiteitsdiefstal. CloudGuard is gelijkaardig aan andere PUP's die bundelen gebruiken als installatiemethode. Bijvoorbeeld: Browser Guard, Search Safer, Browser Protect en ProtectedBrowsing naast vele andere. Geen van deze frauduleuze browser extensies zijn nuttig voor de gebruiker - hun doel is het tonen van intrusieve advertenties om zo geld te verdienen, naast ongewenste browser doorverwijzingen en het delen van de opgeslagen informatie met externe partijen. Het is aan te bevelen CloudGuard uit je internet browsers te verwijderen.

CloudGuard adware

Nauwgezet onderzoek van CloudGuard toont aan dat het meestal verspreid wordt via kleine programma's, zogenaamde download managers, op freeware download websites zoals soft32.com, softonic.com, download.com, enz. Downloadbeheerders worden gebruikt door deze websites als geldmachine voor hun gratis diensten omdat ze de installatie aanbieden van geadverteerde (volgens de ontwikkelaars '100% legitieme') browser plug-ins samen met de gekozen gratis software. Hierdoor leidt het roekeloos downloaden en installeren van freeware gemakkelijk tot besmettingen met adware of malware.

Bedreigingsoverzicht:
NaamCloudScout Adware
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

De installatie van CloudGuard kan vermeden worden door goed op te letten bij elke stap van het gratis software download proces en door op 'Afwijzen' te klikken als de installatie van bijkomende programma's wordt aangeboden. Verder zou alle software gedownload van het internet moeten geïnstalleerd worden met de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' installatie-opties eerder dan 'Snel' of 'Standaard'. Dit zal gebundelde applicaties die mee geïnstalleerd geworden aan het licht brengen en je zal de kans hebben deze te weigeren. Als je CloudGuard reeds geïnstalleerd hebt en nu intrusieve online advertenties opmerkt tijdens het surfen op internet dan zou je deze verwijderingsinstructies moeten volgen en deze adware uit je internet browsers verwijderen.

Misleidende gratis software installers gebruikt voor de verspreiding van de CloudGuard (CloudScout) adware:

cloud guard adware installer voorbeeld 3 cloudscout adware installer voorbeeld 2 CloudGuard installation setup

Intrusieve pop-up advertenties gegenereerd door de CloudGuard adware:

Advertenties gegenereerd door CloudGuard

Schermafbeelding van de CloudGuard applicatie:

CloudGuard applicatie

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

CloudGuard adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

CloudGuard adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "CloudScout Parental Control", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat CloudGuard advertenties veroorzaakt) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de CloudGuard adware uit de internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde CloudGuard geen browser plug-ins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox het werd echter wel gebundeld met andere adware. Daarom wordt je aangeraden alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit je internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logo Verwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan CloudGuard gerelateerde adware uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk ongewenste add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen".

Verwijder aan CloudGuard gerelateerde adware uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van cloudscout adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logo Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan CloudGuard gerelateerde adware uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en er verdacht uitziende add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder aan CloudGuard gerelateerde adware uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van cloudscout adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logo Verwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan CloudGuard gerelateerde adware uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies.

Verwijder aan CloudGuard gerelateerde adware uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van cloudscout adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de cloudscout adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om cloudscout adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over cloudscout adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8280-ads-by-cloudguard

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
CloudScout Adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van CloudScout Adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.