Frauduleuze advertenties in de Google-zoekresultaten

Ook bekend als: Frauduleuze advertenties in de Google-zoekresultaten
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Frauduleuze advertenties in de Google-zoekresultaten - verwijderingsinstructies

Wat zijn de vreemde advertenties die verschijnen in de Google zoekresultaten?

Ons onderzoeksteam ziet een stijging van adware die een grafische laag gebruikt over de Google internet zoekresultaten om advertenties te vertonen. Computergebruikers die deze adware ervaren zullen verschillende advertenties en links naar twijfelachtige websites zien (die mogelijk ongewenste programma's - PUP's - promoten maar ook twijfelachtige medicinale producten, datingdiensten enz.) zijdens het zoeken op internet via Google. Deze misleidende tactieken worden gebruikt door verschillende adware- (en mogelijk ongewenste applicatie-) ontwikkelaars. Daarom zouden gebruikers die vreemde Google zoekresultaten zien moeten controleren of ze recent browser add-ons geïnstalleerd hebben - deze zijn waarschijnlijk de oorzaak van de frauduleuze advertenties. Deze advertenties op zich zijn geen virussen of malware maar het klikken erop kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy en problemen met de computerbeveiliging.

Gewoonlijk leiden deze advertenties naar twijfelachtige websites, het is af te raden hiernaar toe te surfen. Veel computergebruikers rapporteren dat ze niet bewust plug-ins geïnstalleerd hebben maar toch ongewenste advertenties zien in de Google zoekresultaten. Deze situatie kan voorkomen als computergebruikers recentelijk gratis software gedownload of geïnstalleerd hebben.Veel download-websites gebruiken 'download cliënten' die het proces van het downloaden van freeware beheren en die aanbieden (soms op een erg misleidende manier) om bijkomende gepromote gratis browser extensies te downloaden. Internetgebruikers die niet goed opletten tijdens de verschillende stappen van het download- en installatieproces van gratis software kunnen zo onbedoeld adware installeren die vervolgens frauduleuze advertenties veroorzaakt bij het zoeken op internet met Google.

Frauduleuze advertenties verschijnen in de Google zoekresultaten - veroorzaakt door adware

Merk op dat Google z'n eigen advertentieplatform heeft - alle advertenties die hier door de internet zoekmachine geleverd worden zijn duidelijk aangeduid en worden goed gecontroleerd. Google is de veiligste internet zoekmachine en het klikken op advertenties in Google zal je computer niet schaden. Adware ontwikkelaars daarentegen zijn in staat een virtuele grafische laag over de Google zoekresultaten te leggen en dan willekeurige advertenties te tonen die linken naar twijfelachtige websites. Om de installatie van mogelijk ongewenste applicaties die twijfelachtige advertenties veroorzaken in Google te vermijden zou je goed moeten opletten met het downloaden van gratis software. Als je download beheerd wordt door een download-cliënt zoek dan naar de 'afwijzen'-knop en weiger de installatie van gepromote programma's of browser add-ons. Als je ongewone advertenties ziet tijdens het zoeken op internet via Google gebruik dan deze verwijderingsgids om de adware die dit veroorzaakt te verwijderen.

Als je de oorzaak wil kennen van vreemde advertenties in de Google-zoekresultaten dan kan je letten op de aanduiding erbij. In de schermafbeelding hieronder zie je bijvoorbeeld een zoekresultatenpagina van Google die 'gegijzeld(' wordt door adware. Hier is duidelijk dat de computer besmet werd met de 'browsers+apps+' adware (een advertentie gemarkeerd als 'Powered by browsers+apps+').

Frauduleuze advertenties die worden ingevoegd in de Google zoekresultaten zijn soms niet gemarkeerd. In dat geval kan je via het controlepaneel op zoek gaan naar verdachte applicaties. Op het moment van onderzoek werden deze ongemarkeerde advertenties in de Google zoekresultaten veroorzaakt door de Veba Search adware. Van deze adware is geweten dat hij zich in internet browsers installeert samen met gratis software gedownload van het internet. Na succesvolle infiltratie vertoont deze adware frauduleuze advertenties binnen de Google zoekresultaten die internetgebruikers doorverwijzen naar de volgende websites:

  • vebasearch.com
  • rapidsearch123.com
  • search.beesq.net
  • getmylistings.net
  • google.aaclik.com

Een voorbeeld van een pagina met zoekresultaten van Google die 'gegijzeld' werd door adware (adware genaamd "Browser Apps+"):

een voorbeeld van adware die frauduleuze advertenties veroorzaakt in de Google Internet zoekresultaten

Een ander voorbeeld van gegijzelde Google zoekresultaten (door adware genaamd "Browser Warden"):

rogue ads in Google search results caused by Browser Warden adware

Frauduleuze advertenties in de Google-zoekresultaten onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Frauduleuze advertenties in de Google-zoekresultaten. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Vreemde advertenties in de Google zoekresultaten verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Het verwijderen van adware die frauduleuze advertenties veroorzaakt in Google via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar recent geïnstalleerde, mogelijk verdachte, applicaties. Selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen". Bijvoorbeeld: "HQ-Video-Pro-2.1V27.10", "HC-PRO 1.2V27.10", "VebaSearch" en "videosMediaPlayerversion2.1".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat vreemde advertenties in de Google zoekresultaten veroorzaakt) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware die de Google zoekresultaten 'gijzelt' uit de internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logo Verwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder adware die vreemde advertenties veroorzaakt in Google zoekresultaten uit internet explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk ongewenste add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen". merk op dat er standaard geen browser extensies zouden mogen te zien zijn.

Verwijder adware die vreemde advertenties veroorzaakt in Google zoekresultaten uit internet explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van frauduleuze advertenties in de google-zoekresultaten dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logo Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

 Verwijder adware die vreemde advertenties veroorzaakt in de Google zoekresultaten uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en er verdacht uitziende add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op een prullenbak-icoon.

Removing adware causing strange ads in Google search results from Google Chrome step 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van frauduleuze advertenties in de google-zoekresultaten, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder adware die vreemde advertenties veroorzaakt in de Google zoekresultaten uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies. Merk op dat standaard de extensie-lijst in Firefox leeg is.

Verwijder adware die vreemde advertenties veroorzaakt in de Google zoekresultaten uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van frauduleuze advertenties in de google-zoekresultaten kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de frauduleuze advertenties in de google-zoekresultaten, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om frauduleuze advertenties in de google-zoekresultaten van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over frauduleuze advertenties in de google-zoekresultaten of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8358-rogue-ads-in-google-search-results

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Frauduleuze advertenties in de Google-zoekresultaten QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Frauduleuze advertenties in de Google-zoekresultaten op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Frauduleuze advertenties in de Google-zoekresultaten

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.