Ads by 123HD-Plus

Ook bekend als: 123HD-Plus Virus
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

123HD-Plus verwijderingsinstructies

Wat is 123HD-Plus?

123HD-Plus is een frauduleuze browser extensie die belooft de kwaliteit van de YouTube video's die gebruikers willen bekijken te verbeteren. Deze add-on is compatibel met Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox. De ontwikkelaars van 123HD-Plus gebruiken een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' om deze frauduleuze browser plug-in in de internet browsers van gebruikers te installeren zonder dat die daarmee instemmen. Bundelen is een manier om applicaties te verspreiden samen met andere software. Hierdoor installeren de meeste gebruikers onbedoeld 123HD-Plus tijdens het downloaden van gratis software vanaf freeware download websites. Zelfs als zo een browser plug-in legitiem en nuttig kan lijken zouden internetgebruikers moeten weten dat  123HD-Plus eigenlijk beschouwd wordt als adware of een mogelijk ongewenst programma (PUP).

Bijkomend is het de moeite waard te vermelden dat 123HD-Plus identiek is aan een ander virus genaamd 123HD-Ready dat vroeger verspreid werd door dezelfde ontwikkelaars. Na het succesvol infiltreren van de internet browsers van gebruikers genereert dit mogelijk ongewenste programma verscheidene vormen van irritante online advertenties zoals coupon, pop-up/under, banner, transitionele advertenties, in-tekst advertenties en prijsvergelijkingen in de vorm van advertenties. Het klikken op dit soort advertenties kan erg gemakkelijk leiden tot besmettingen met risicovolle malware en adware. Bijkomend volgt deze frauduleuze browser add-on constant het surfgedrag van gebruikers op internet door het opslaan van verscheidene soft- en hardwareinformatie. Onder meer het internet Protocol (IP) adres, de unieke identificatie nummers, de geografische locatie, de bezochte URL's van diverse websites, cookies en andere gelijksoortige informatie die persoonlijk identificeerbaar kan zijn. Dit soort gedrag kan op zijn beurt leiden tot ernstige schendingen van de privacy of identiteitsdiefstal en daarom is het ten zeerste aanbevolen deze adware uit je internet browsers te verwijderen.

123HD-Plus adware

Onderzoeksresultaten tonen aan dat 123HD-Plus heel sterk lijkt op andere mogelijk ongewenste programma's die 'bundling' als installatiemethode gebruiken. Sommige voorbeelden zijn Search Donkey, You-Bar en Feven naast vele andere. Nochtans is noch 123HD-Plus noch enige andere van deze add-ons echt waardevol voor gebruikers. Hun enige doel is geld te verdienen door het tonen van irritante online advertenties. Internetgebruikers zouden moeten weten dat een groot deel van de huidige freeware download websites zoals download.com, softonic.com en soft32.com kleine download programma's gebruiken om geld te verdienen met hun verkeer en gratis diensten. Deze kleine programma's (zogenaamde download mangers, installers of download cliënten) bieden aan gebruikers aan geadverteerde, zoals ze zelf zeggen '100% legitieme en virusvrije' browser extensies te installeren samen met de gekozen gratis software. Echter kan het roekeloos downloaden en installeren van de freeware gemakkelijk leiden tot besmettingen van de computers van gebruikers met adware of malware. Deze situatie kan gemakkelijk voorkomen worden door goed elke stap van de gratis software download procedure te controlen en elke installatie-aanbieding van bijkomende programma's te weigeren. Verder zou je, als je software gedownload van het internet gaat installeren zeker de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' installatie-optie moeten kiezen. Deze stap zal immers alle verborgen applicaties die mee geïnstalleerd gaan worden aan het licht brengen en je zal de kans hebben ze te weigeren. Internetgebruikers die 123HD-Plus reeds geïnstalleerd hebben zouden deze verwijderingsinstructies moeten volgen en deze adware uit hun internet browsers elimineren.

Misleidende gratis software installer gebruikt voor de verspreiding van de 123HD-Plus adware:

123HD-Plus installer

123HD-Plus Virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van 123HD-Plus Virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

123HD-Plus adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

123HD-Plus adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek je naar "123HD-Plus", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat 123HD-Plus advertenties veroorzaakt) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de 123HD-Plus adware uit de Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de 123HD-Plus advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar '123HD-Plus', selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen". Merk op dat de 123HD-Plus advertenties ook kunnen veroorzaakt worden door andere adware. In het Add-ons beheren scherm verwijder je daarom alle verdachte verwijzingen.

Verwijder de 123HD-Plus advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van 123hd-plus virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de 123HD-Plus advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "123HD-Plus", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.  Merk op dat de 123HD-Plus advertenties ook kunnen veroorzaakt worden door andere adware. In het "Extensies" scherm van Google Chrome verwijder je daarom alle verdachte verwijzingen.

Verwijder de 123HD-Plus advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van 123hd-plus virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de 123HD-Plus advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "123HD-Plus". Merk op dat de 123HD-Plus advertenties ook kunnen veroorzaakt worden door andere adware. In het "Add-ons Manager" scherm verwijder je daarom alle verdachte verwijzingen.

Removing 123HD-Plus ads from Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van 123hd-plus virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de 123hd-plus virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om 123hd-plus virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over 123hd-plus virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8215-ads-by-123hd-plus

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
123HD-Plus Virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van 123HD-Plus Virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met 123HD-Plus Virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.