FacebookTwitterLinkedIn

SafeSear.ch Browser hijacker

Ook bekend als: SafeSear.ch virus
Schadeniveau: Medium

Hoe browser doorverwijzingen naar SafeSear.ch te verwijderen?

Wat is SafeSear.ch?

De SafeSear.ch website maakt het voor gebruikers mogelijk op internet te zoeken en toont hen ook verscheidene links naar populaire sociale netwerk websites. De website wordt gepromoot door een browser extensie genaamd de SafeSear.ch werkbalk. Deze browser add-on is compatibel met Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox. De makers van deze website claimen dat ze een unieke zoekmachine ontwikkeld hebben om kwaadaardige websites te filteren die de computers van gebruikers zouden kunnen beschadigen. Hoewel dit een goed idee kan lijken is er een nadeel verbonden aan het gebruik van SafeSear.ch - de makers van deze website gebruiken misleidende promotiemethodes. Veel gebruikers geven aan dat ze naar SafeSear.ch worden doorverwezen zonder hun instemming, iets wat kan voorkomen als de SafeSear.ch werkbalk werd geïnstalleerd samen met gratis software gedownload van het internet.

Veel populaire download websites en freeware ontwikkelaars bundelen hun gratis downloads en programma's met ongewenste browser add-ons om zo geld te kunnen verdienen aan inkomend webverkeer. Internetgebruikers kunnen deze ongewenste browser werkbalken vermijden door geen bijkomende software-installaties toe te laten tijdens de installatiefase van freeware. Bij het installeren controleer je best nauwgezet elke stap en weiger je bijkomende software-installaties of suggesties om de startpagina van je internet browser of de standaard zoekmachine te wijzigen. Merk op dat de SafeSear.ch zoekmachine geen echte toegevoegde waarde biedt - doorverwijzingen naar deze website worden gedaan om geld te verdienen (het klikken op de gesponsorde zoekresultaten is niet aan te raden, dit kan leiden tot bijkomende installaties van ongewenste software.

safesear.ch browser hijacker

De SafeSear.ch browser hijacker is gelijkaardig aan andere mogelijk ongewenste programma's zoals Genieo, Music Search App en Trovi. Eerder dan echte toegevoegde waarde te bieden voor de gebruiker genereren deze browser add-ons meestal intrusieve online advertenties en wijzigen ze de instellingen van de internet browser zonder toestemming van de gebruikers. Hoewel SafeSear.ch geen rechtstreekse risico op virussen of malware biedt worden gebruikers meestal doorverwezen naar deze website zonder hun toestemminng. Als je merkt dat je startpagina, standaard zoekmachine of Nieuwe Tab-URL werden toegewezen aan SafeSear.ch zonder je toestemming, gebruik dan deze verwijderingsgids om de SafeSear.ch browser hijacker uit je internet browsers te kunnen verwijderen.

Update - Recente rapporten geven aan dat de Sear.ch browser hijacker de doelen van de internet browser snelkoppelingen wijzigt. Volg de hier geleverde verwijderingsgids en controleer de snelkoppelingen naar je internet browser op eventuele ongewenste wijzigingen.

Internet Explorer:

Verwijder safesear.ch als doel van de Internet Explorer snelkoppeling

Zoek de Internet Explorer snelkoppeling op je bureaublad en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende venster zoek naar het "Doel"-veld en verwijder alle tekst (hxxp://safesear.ch/...) die is ingevuld na "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe".

Google Chrome:

Verwijder safesear.ch als doel van de Google Chrome snelkoppeling

Zoek de Google Chrome snelkoppeling op je bureaublad en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende venster zoek naar het "Doel"-veld en verwijder alle tekst (hxxp://safesear.ch/...) die is ingevuld na  "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe"

Mozilla Firefox:

Verwijder safesear.ch als doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling

Zoek de Mozilla Firefox snelkoppeling op je bureaublad en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende venster zoek naar het "Doel"-veld en verwijder alle tekst (hxxp://safesear.ch/...) die is ingevuld na "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe"

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

SafeSear.ch browser hijacker verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

safesear.ch browser hijacker verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar "SafeSearch" selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat browser doorverwijzingen naar de safesear.ch website veroorzaakt) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

SafeSear.ch startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit de internet browsers:

Video die toont hoe browser hijackers te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de aan SafeSear.ch gerelateerde Internet Explorer add-ons:

Verwijder aan safesear.ch gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar "SafeSearch Toolbar" en "SafeSearch" selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen".

Verander je startpagina:.

Verwijder safesear.ch als startpagina in Internet Explorer

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in  de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://safesear.ch en typ je het gewenste domein in dat zal openen elke keer je Internet Explorer start. Je kan ook about:blank typen om een blanco pagina te openen bij elke opstart van Internet Explorer.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder safesear.ch als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." In het geopende venster selecteer "Zoekmachines," stel "Google," "Bing" of een andere zoekmachine naar keuze in en verwijder "SafeSear.ch".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van safesear.ch virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoRemove SafeSear.ch redirect from Google Chrome:

Verwijder aan SafeSear.ch gerelateerde Google Chrome extensies:

Verwijder aan safesear.ch gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar SafeSearch selecteer deze verwijzing en klik op het prullenmand-icoon.

Verander je startpagina:

Verwijder safesear.ch als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie beweeg je je muis over hxxp://safesear.ch en klik je op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder safesear.ch als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "SafeSearch" selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van safesear.ch virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan SafeSear.ch gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

Verwijder aan safesear.ch gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en verwijder "SafeSearch".

Verander je startpagina:

Removing safesear.ch from Mozilla Firefox homepage

Om je startpagina te herstellen klik je op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer vervolgens "Opties" en in het geopende scherm verwijder je hxxp://safesear.ch en typ je de URL van het domein dat je wil openen elke keer Mozilla Firefox wordt opgestart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder safesear.ch als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "SafeSear.ch"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van safesear.ch virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de safesear.ch virus, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van safesear.ch virus uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over safesear.ch virus of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8183-safesear-ch-browser-hijacker

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
SafeSear.ch virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van SafeSear.ch virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.