Websearch.wonderfulsearches.info Doorverwijzing

Ook bekend als: Websearch.wonderfulsearches.info virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Websearch.wonderfulsearches.info doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is websearch.wonderfulsearches.info?

De websearch.wonderfulsearches.info browser hijacker installeert zich op internet browsers (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox) samen met gratis software gedownload van het internet. Na succesvolle infiltratie wijzigt deze adware de instellingen van de internet browser waaronder de startpagina en de standaard zoekmachine domeinen. Bijkomend installeert deze adware 'helper objecten' die pogingen om deze wijzigingen terug te draaien blokkeren. Op het moment van onderzoek was deze adware gebundeld met gratis programma's en bestanden die beschikbaar zijn op gratis file sharing download websites. Ontwikkelaars van deze freeware promoten de websearch.wonderfulsearches.info browser hijacker gebruiken een misleidende installer die nietsvermoedende gebruikers om de tuin leidt en hen zo deze adware die de instellingen van de browser wijzigt doet installeren.

Computergebruikers zouden zich ervan bewust moeten zijn dat tegenwoordig de meeste gratis software download websites en freeware ontwikkelaars download cliënten gebruiken en installers om geld te verdienen met hun gratis downloads. Het probleem met deze software marketing methode is dat veel computergebruikers niet goed opletten tijdens de verschilllende stappen van het download- en installatieproces van de door hen gekozen gratis software. En hierdoor installeren ze onbedoeld verschillende mogelijk ongewenste applicaties. Merk op dat het gebruik van de websearch.wonderfulsearches.info website om op internet te zoeken niet aanbevolen is vermits er een misleidende zoekmachine gebruikt wordt die volstaat met gesponsorde zoekresultaten - het klikken daarop kan leiden tot besmettingen met malware en virussen.

websearch.wonderfulsearches.info browser hijacker

Gebruikers die de installatie van adware zoals deze, die de instellingen van de internet browser wijzigt, wensen te vermijden zouden erg oplettend moeten zijn met het downloaden en installeren van gratis software. Als je download beheerd wordt door een download-cliënt weiger dan de installatie van geadverteerde browser plug-ins door op de 'afwijzen'-knop te klikken. Bij het installeren van freeware kies je steeds de 'Geavanceerde' of 'Aangepaste' installatie-opties eerder dan 'Typisch' of 'Snel' - dit zal alle verborgen installatie-opties duidelijk maken. De websearch.wonderfulsearches.info browser hijacker is gelijkaardig aan andere adware die zich samen met gratis software installeert en die de instellingen van de browser wijzigt zoals bijvoorbeeld SearchShock.com, vi-view.com, Get-Search.com en Groovorio.com naast vele andere. Als je internet browser je doorverwijst naar websearch.wonderfulsearches.info, gebruik dan de hier geleverde verwijderingsinstructies om de adware die deze doorverwijzingsproblemen veroorzaakt te elimineren.

Misleidende gratis software installer die gebruikt wordt voor de verspreiding van de Websearch.wonderfulsearches.info browser hijacker:

 websearch.wonderfulsearches.info browser hijacker installer

Websearch.wonderfulsearches.info virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Websearch.wonderfulsearches.info virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Websearch.wonderfulsearches.info doorverwijzing verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

websearch.wonderfulsearches.info browser hijacker verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar “priCeChop”, “MySearch”, “PC_Sustainer”, “SW_Sustainer”, “Adblocker”, “SW_Booster” en “PC_Booster” selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van deze mogelijk ongewenste programma's (die browser doorverwijzingen naar de websearch.wonderfulsearches.info website veroorzaken) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Websearch.wonderfulsearches.info doorverwijzing verwijderen uit de internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing websearch.wonderfulsearches.info related Internet Explorer extensions

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar e"MySearch", "Adblocker", "Pricechop (meerdere versies)" en klik op "Verwijderen".

Verander je startpagina:

Verwijder websearch.wonderfulsearches.info uit Internet Explorer als startpagina

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://websearch.wonderfulsearches.info typ je het gewenste domein in dat zal openen elke keer je Internet Explorer start, je kan ook about:blank typen om een blanco pagina te openen elke keer je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder websearch.wonderfulsearches.info als standaard zoekmachine in Internet Explorer default search engine

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." In het geopende venster selecteer "Zoekmachines," stel "Google," "Bing" of een andere zoekmachine naar keuze in en verwijder "WebSearch".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van websearch.wonderfulsearches.info virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing websearch.wonderfulsearches.info related Google Chrome extensions

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "pricechop (verschillende versies)", "Saving Smart", and "MySearch", selecteer deze verwijzingen en klik op het prullenmand-icoon.

Verander je startpagina:

Verwijder websearch.wonderfulsearches.info als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie beweeg je je muis over hxxp://websearch.wonderfulsearches.info en klik je op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder websearch.wonderfulsearches.info als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "WebSearch" selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van websearch.wonderfulsearches.info virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan websearch.wonderfulsearches.info gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en verwijder "Adblocker", "MySearch" en "PriceChop (verschillende versies)".

Verander je startpagina:

Verwijder websearch.wonderfulsearches.info als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik je op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer vervolgens "Opties" en in het geopende scherm verwijder je hxxp://websearch.wonderfulsearches.info en typ je de URL van het domein dat je wil openen elke keer Mozilla Firefox wordt opgestart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder websearch.wonderfulsearches.info als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "websearch.wonderfulsearches.info"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van websearch.wonderfulsearches.info virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de websearch.wonderfulsearches.info virus, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van websearch.wonderfulsearches.info virus uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over websearch.wonderfulsearches.info virus of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8141-websearch-wonderfulsearches-info-redirect

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Websearch.wonderfulsearches.info virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Websearch.wonderfulsearches.info virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Websearch.wonderfulsearches.info virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.