FacebookTwitterLinkedIn

AtuZi Advertenties

Ook bekend als: AtuZi Virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

AtuZi verwijderingsinstructies

Waat is AtuZi?

AtuZi is een mogelijk ongewenste applicatie die werd ontwikkeld door SuperWeb LLC. Het belooft de kwaliteit van de surfervaring van internetgebruikers te verbeteren door het tonen van vertrouwensratings voor websites, gerelateerde content op andere websites en het inschakelen van prijsvergelijkingen en coupon advertenties op shopping websites. Hoewel dit een legitieme browser add-on kan lijken zouden gebruikers zich ervan bewust moeten zijn dat AtuZi geklasseerd wordt als zijnde adware. Deze frauduleuze applicatie gebruikt een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' (de geheime installatie van bijkomende applicaties samen met de gekozen software) en om deze reden installeren de meeste gebruikers de add-on zonder hun expliciete toestemming. Na een succesvolle infiltratie van Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox, begint AtuZi met het tonen van verscheidene types intrusieve online advertentie waaronder: banners, zoekadvertenties, tekst-link advertenties, transitionele, interstitiële en volledige pagina-advertenties.

Daar bovenop wordt ook nog eens het surfgedrag van gebruikers op internet constant gemonitord. Deze frauduleuze browser add-on registreert namelijk diverse hardware- en softwareinformatie, zoals: het IP adres, uniek identificatienummer, de ingegeven zoekopdrachten, de bezochte URL's, bekeken pagina's en andere gelijkaardige informatie. Het geïnstalleerd hebben van de AtuZi adware op iemands computer kan dan ook leiden tot ernstige schendingen van de privacy, identiteitsdiefstal of zelfs besmettingen met malware. Op het moment van onderzoek had SuperWeb LLC al meer dan honderd frauduleuze browser plug-ins ontwikkeld die identiek zijn aan AtuZi (bijvoorbeeld: GrooveDock, RambleRoam, Netgranule). Dit bedrijf geeft doelbewust identieke browser extensies uit met een telkens andere naam om zo detectie door legitieme anti-virus en anti-spyware software te vermijden. Noch AtuZi noch enige andere van dit soort applicatie bieden echte toegevoegde waarde voor de gebruiker, hun eigenlijke doel is het generenen van inkomsten door het tonen van intrusieve online advertenties.

AtuZi Advertenties

Internetgebruikers zouden moeten weten dat de meeste adware verspreid wordt door download managers in freeware download websites (bijvoorbeeld soft32.com, download.com, softonic.com en vele andere). Hierdoor is het de moeite waard te vermelden dat de meerderheid van deze websites kleine download-programma's (download managers) gebruiken om geld te verdienen met hun gratis diensten. Download managers bieden gebruikers aan bijkomende geadverteerde browser extensies te installeren samen met de geselecteerde gratis software. Meestal leidt het roekeloos downloaden en installeren van freeware tot besmettingen met malware of adware. Dit kan voorkomen worden door het goed controleren van elke stap in het downloadproces en het nooit accepteren dat bijkomende applicaties geïnstalleerd worden. Als je de reeds gedownloade software gaat installeren dan kies je best steeds voor de "Aangepaste" of "Geavanceerde" installatie-opties in plaats van "Snel" of "Standaard", deze stap zal alle gebundelde applicaties aan het licht brengen die proberen in het geheim mee geïnstalleerd te worden en je zal ervoor kunnen kiezen de installatie ervan te weigeren. Gebruikers die AtuZi al op hun computers geïnstalleerd hebben en nu "Ads by AtuZi", "Powered by AtuZi" en "AtuZi Deals" advertenties zien tijdens het surfen op internet zouden deze verwijderingsgids moeten volgen en de AtuZi adware uit hun internet browsers verwijderen. 

Een gratis software installer van download.com die de installatie van de AtuZi add-on aanbiedt:

Installatie van bijkomende applicaties samen met AtuZi

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

AtuZi add-on verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Verwijdering van AtuZi via het controle paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek je naar "AtuZi", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat AtuZi advertenties veroorzaakt scan je je computer  op enige overgebleven onderdelen. Scan je computer met aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder AtuZi uit Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logo Verwijder AtuZi uit Internet Explorer:

Verwijder AtuZi uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar "AtuZi", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen". 

Verwijder AtuZi uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van atuzi virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logo Verwijder de AtuZi advertenties uit Google Chrome:

Verwijder AtuZi uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van het scherm), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "AtuZi" selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon. 

Verwijder AtuZi uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van atuzi virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logo Verwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder AtuZi uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder" je AtuZi.

Verwijder AtuZi uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van atuzi virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de atuzi virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om atuzi virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over atuzi virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7803-atuzi-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
AtuZi Virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van AtuZi Virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.