isearch.zoo.com Virus

Ook bekend als: Zoo werkbalk
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

isearch.zoo.com virus verwijderingsinstructies

Wat is isearch.zoo.com?

De Zoo werkbalk is een browser add-on gemaakt door InfoSpace LLC. Deze browser hijacker infiltreert de internet browsers van gebruikers (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox) via een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling'. Meestal installeren internetgebruikers de isearch.zoo.com adware zonder hun toestemming tijdens het downloaden of installeren van gratis software. Na succesvolle infiltratie wijzigt deze adware de instellingen van de browser door het aanpassen van de startpagina van de gebruiker en diens standaard zoekmachine naar de isearch.zoo.com website. Deze browser hijacker is geen virus of malware maar doorverwijzingen naar deze site kunnen leiden tot besmettingen met malware (bij het klikken op advertenties getoond door externe partijen in deze website). 

De Zoo werkbalk volgt het surfgedrag van gebruikers op internet door het opslaan van diens IP adres, doorverwijzingsgegevens, browsertype, zoektermen en links waar gebruikers op geklikt hebben. Zulke informatie kan persoonlijk identificeerbaar zijn en zo kan de aanwezigheid van deze browser hijacker leiden tot ernstige privacy-problemen of identiteitsdiefstal. De isearch.zoo.com website kan gebruikt worden om te zoeken op internet, maar computergebruikers zouden moeten weten dat de internet zoekmachine gebruikt door deze website veel misleidende gesponsorde zoekresultaten weergeeft die kunnen leiden tot de installatie van bijkomende mogelijk ongewenste programma's of besmettingen met malware. Het belangrijkste doel van dit mogelijk ongewenste programma is het genereren van inkomsten uit internetgebruikers die op de advertenties van externe partijen klikken die gegenereerd worden door deze frauduleuze add-on. Het is aanbevolen isearch.zoo.com te verwijderen als startpagina en standaard zoekmachine.

isearch.zoo.com doorverwijzing

De isearch.zoo.com browser hijacker is gelijkaardig aan andere mogelijk ongewenste programma's die de startpagina en standaard zoekmachine instellingen veranderen, bijvoorbeeld Xeesearch.com, Znoo.net en Looksafesearch.com Alle vermelde websites beloven de surfervaring van gebruikers op internet productiever te maken maar in werkelijkheid vertragen de browser plug-ins die naar deze websites doorverwijzen enkel de internet browsers en bieden ze geen echte toegevoegde waarde. Computergebruikers zouden moeten weten dat tegenwoordig de meeste freeware download websites download-cliënten gebruiken - kleine programma's die de installatie aanbieden van geadverteerde browser extensies (meestal adware). Om de installatie van de isearch.zoo.com browser hijacker te vermijden zouden internetgebruikers erg voorzichtig moeten zijn bij het downloaden van gratis software - controleer steeds elke stap in het downloadproces en weiger de installatie van gepromote browser extensies. Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma gebruik je steeds de "geavanceerde" of "aangepaste" installatie-opties, deze stap zal de installatie aan het licht brengen van gebundelde adware. Computergebruikers die nu al browser doorverwijzingen ervaren naar isearch.zoo.com zouden deze verwijderingsgids moeten gebruiken en de Zoo werkbalk uit hun internet browsers verwijderen.

Schermafbeelding van de Zoo werkbalk installer:

zoo werkbalk installer

Zoo werkbalk onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Zoo werkbalk. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

isearch.zoo.com virus verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Zoo werkbalk verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar "Zoo Toolbar" selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren" 

Na het verwijderen van deze mogelijk ongewenste applicatie die doorverwijzingen naar de isearch.zoo.com website veroorzaakt scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Aanbevolen malware verwijderingssoftware.

isearch.zoo.com virus verwijdering uit internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

De zoo werkablk verwijderen uit de Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "Zoo Toolbar (of werkbalk)" selecteer deze verwijzing en verwijder ze.

Verander je startpagina:

Verwijder isearch.zoo.com als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je isearch.zoo.como en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart, je kan ook about:blank typen om een blanco pagina te openen elke keer je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder isearch.zoo.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "Zoo Search".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van zoo werkbalk dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de zoo werkbalk uit de Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) slecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek "Zoo toolbar (of werkbalk)" selecteer deze verwijzingen en klik op een prullenbak-icoon.  

Verander je startpagina:

Verwijder isearch.zoo.com als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over isearch.zoo.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder isearch.zoo.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "Zoo Search" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van zoo werkbalk, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de zoo werkbalk uit de Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteerd "Add-ons". Klik op "Extensies," in het geopende scherm verwijder je "Zoo toolbar (of werkbalk)".

Verander je startpagina:

Verwijder isearch.zoo.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je isearch.zoo.com en typ je je gekozen domein in.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder isearch.zoo.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "zoo.com"

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van zoo werkbalk kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de zoo werkbalk, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van zoo werkbalk uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over zoo werkbalk of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7700-isearch-zoo-com-virus

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Zoo werkbalk QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Zoo werkbalk op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Zoo werkbalk

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.