FacebookTwitterLinkedIn

Smart Guard Protection

Ook bekend als: Smart Guard Protection Valse Antivirus
Schadeniveau: Hoog

Smart Guard Protection verwijderingsinstructies

Smart Guard Protection is een frauduleus antivirus programma dat niet bestaande beveiligingsbedreigingen rapporteert om PC-gebruikers bang te maken en ze te overtuigen de volledige versie van dit programma te kopen zodat ze de zogezegde malware kunnen verwijderen. Dit programma is gemaakt door Cybercriminelen die dit valse antivirus programma verspreiden via besmette e-mailberichten, exploitatiepakketten en kwaadaardige websites. Na succesvolle infiltratie wijzigt deze valse software de registerverwijzingen van het besturingssysteem en stelt het zichzelf in om automatisch mee op te starten met het besturingssysteem. Bijkomend blokkeert Smart Guard Protection de uitvoering van geïnstalleerde programma's en verhindert het toegang tot taakbeheer. PC-gebruikers zouden moeten weten dat dit programma slechts een imitatie is van een legitiem antivirus programma - geen van de door dit programma gededecteerde beveiligingsbesmettingen bestaan in werkelijkheid op de computer van de gebruiker. 

Valse beveiligingsscans en rapporteringen van risicovolle malware worden gebruikt om PC-gebruikers bang te maken en te overtuigen dat hun computers besmet zijn met verschillende virussen. Cybercriminelen die verantwoordelijk zijn voor het maken van deze oplichterij hopen dat PC-gebruikers in dit soort truukjes zullen trappen en een licentiesleutel zullen kopen voor dit frauduleuze programma. Betalen voor dit programma zou gelijk staan aan het zenden van iemands geld naar Cybercriminelen. Gebruikers zouden hun geld verliezen en hun computers zouden nog steeds besmet blijven met dit valse antivirus programma. Gebruikers die Smart Guard Protection hun computers zien scannen op beveiligingsbesmettingen mogen dit programma niet vertrouwen - het is oplichterij gemaakt door Cybercriminelen.

Smart Guard Protection

Smart Guard Protection stamt uit een familie van frauduleuze antivirus programma's genaamd WinWebSec, vorige varianten waren genaamd Antivirus Security Pro, Attentive Antivirus en System Care Antivirus. Tegenwoordig staat het Internet vol met valse antivirus programma's, vandaar dat computergebruikers erg voorzichtig zouden moeten zijn als ze op Internet surfen - vermijd downloaden van bestanden via P2P-netwerken en vertrouw geen online pop-up advertenties die aanbieden om beveiligingsprogramma's te downloaden. De beste manier om zichzelf te beschermen tegen valse beveiligingsscanners is alle geïnstalleerde programma's bijgewerkt te houden (Flash, Java, enz.) en legitieme antivirus en anti-spyware programma's te gebruiken. PC-gebruikers die reeds betaald hebben voor de volledige versie van dit frauduleuze programma zouden contact moeten opnemen met hun kredietkaart-uitgever en de rekening betwisten door uit te leggen dat ze zijn opgelicht en een vals antivirus programma gekocht hebben. Om dit valse programma te verwijderen gebruik je best de hier geleverde verwijderingsinstructies.

Valse beveiligingswaarschuwingen in pop-ups gegenereerd door Smart Guard Protection:

Tenzij Smart Guard Protection geactiveerd is zullen sommige van de huidige kritieke bedreigingen niet geëlimineerd worden en zal je computer onbeschermd blijven.

Verdachte activiteit werd gedetecteerd in de applicatie firefox.exe gelijkaardig aan het gedrag van het virus Win32/Conflicker.X. Voor je veiligheid en om dataverlies te vermijden is de uitvoering van de applicatie firefox.exe tijdelijk beperkt. Om de volledige uitvoering van deze applicatie te herstellen moet je de volledige versie van Smart Guard Protection kopen.

Smart Guard Protection verwijdering:

Smart Guard Protection genereert valse beveiligingswaarschuwingen wannneer gebruikers toegan proberen te krijgen tot Internet via Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox. Om dit frauduleuze antivirus programma van je computer te verwijderen zal je aanbevolen anti-spyware software moeten installeren. Als je Internet browser worden geblokkeerd door de boodschap "Waarschuwing de site die je probeert te bezoeken kan schade toebrengen aan je computer! Je beveiligingsinstellingen vormen een risico voor je computer!" klik dan op "Negeer de waarschuwingen en bezoek deze site in de huidige staat (niet aanbevolen)" en download de aanbevolen anti-spyware om dit frauduleuze programma te elimineren.

Smart Guard Protection blokkeert Internet browsers

Als je de anti-spyware software niet kan uitvoeren, probeer dan de alternatieve installer te downloaden (Deze is hernoemd naar iexplore.exe - de meeste valse antivirus programma's blokkeren de uitvoering van bestanden met deze naam niet)

Optionele methode:

Als je geen toegang hebt tot je Internet browsers (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome): Klik op Start en klik vervolgens op Uitvoeren. (Klik op het Windows-logo in Windows 7 en Windows Vista)

In Windows XP, Als het dialoogvenster Uitvoeren verschijnt typ deze tekst in: www.pcrisk.com/download-spyware-en druk op ENTER. In Windows 7 en Windows Vista kan je deze tekst in het zoekveld typen en op ENTER drukken.

download remover via de uitvoeren dialoog windows xp

download remover using run dialog windows 7

Na op enter te hebben gedrukt,zal het "Bestand downloaden"-dialoogvenster van de aanbevolen anti-spyware software verschijnen. Klik op Uitvoeren en volg de instructies op het scherm.

Als je nog steeds niet de aanbevolen anti-spyware software kan downloaden geef dan voor het downloaden een teruggevonden activatiesleutel in in het scherm van Smart Guard Protection. Klik op de "Koop de volledige versie"-knop beneden in het hoofdscherm van dit valse antivirus programma en voer deze sleutel in.

AA39754E-216A8FF3

Merk op dat het ingeven van deze activatiesleutel Smart Guard Protection niet zal verwijderen - het zal het verwijderingsproces minder moeilijk maken.

Smart Guard Protection verwijdering via Veilige Modus met Netwerk:

1.Start je computer in Veilige modus met netwerkmogelijkheden: Klik op Start, klik op Afsluiten, op Opnieuw starten, klik nu op OK. Terwijl je computer opstart druk verschillende keren op de F8 toets op het toetsenbord tot je het Windows-menu Geavanceerde opties te zien krijgt. Selecteer Veilige modus met netwerk uit de lijst.

Video die laat zien hoe Windows 7 te starten in "Veilige modus met netwerk":

veilige modus met netwerk

Windows 8 gebruikers: Start Windows 8 in Veilige modus met netwerk: Ga naar het Windows 8 Startscherm,geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer Instellingen. Klik op Geavanceerde opstartopties, in het geopende venster "Algemene PC Instellingen" selecteer Geavanceerde Opstart. Klik op de "Herstart nu knop". Je computer wordt nu opnieuw opgestart in het "Geavanceerde Opstart menu". Klik op de "Problemen Oplossen" knop, klik vervolgens op de knop"Geavanceerde opties". In het geavanceerde opties-scherm klik op "Opstart instellingen". Klik op de knop "Herstarten". Je PC zal opnieuw opstarten in het Opstart Instellingen-scherm. Druk op "5" om op te starten in de veilige modus met netwerk.

Video die laat zien hoe Windows 8 te starten in 'Veilige modus met netwerk":

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

2. Smart Guard Protection wijzigt het hosts bestand van het systeem. Het Hosts bestand wordt gebruikt om canonieke namen van websites te herleiden naar IP-adressen. Als het gewijzigd wordt kunnen gebruikers doorverwezen worden naar kwaadaardige websites terwijl ze nog wel de goede URL zien in de adresbalk. Om dit te herstellen, download je best het programma Microsoft Fix It, dit herstelt iemands hosts-bestand naar de Windows standaard. Voer dit programma uit nadat het gedownload is en volg de instructies op het scherm. Download-link hieronder.

3. Download en installeer aanbevolen anti-spyware om dit valse antivirus programma volledig te verwijderen van je PC.

Opmerking: Valse antivirus programma's kunnen het downloaden van anti-spyware software blokkeren, als je niet kan downloaden van de standaard locatie, probeer dan één van de alternatieve download locaties hieronder:

 • Locatie 1 (Dit bestand is hernoemd naar "iexplore.exe" omdat de meeste spyware dit bestand niet blokkeert)
 • Locatie 2

Smart Guard Protection verwijdering via een teruggevonden activatiesleutel:

1. Wacht tot dit frauduleuze antvirus programma een valse beveiligingsscan afsluit en klik dan op de "Bedreigingen verwijderen"-knop. Je kan ook klikken op de "Koop volledige versie"-knop in de rechterbenedenhoek van het hoofdvenster van dit frauduleuze programma.

Smart Guard Protection verwijdering met gebruik van een activatiesleutel stap 1

In het geopende scherm klik op de "Ik heb al een activatiesleutel"-knop.

Verwijder Smart Guard Protection via een valse activatie

2. In het geopende scherm voer deze teruggevonden registratiesleutel in: AA39754E-216A8FF3 Dit zal Smart Guard Protection doen geloven dat je hebt betaald voor de volledige versie. Deze stap maakt het verwijderingsproces van dit frauduleuze antivirus programma minder moeilijk, na het ingeven van deze registratiesleutel zal Smart Guard Protection toelaten geïnstalleerde software uit te voeren (inclusief Internet browsers) en je zal anti-spyware software software kunnen downloaden.

Smart Guard Protection verwijdering door activatiesleutel stap 2

3. Na het ingeven van de licentisleutel zal Smart Guard Protection enkele berichten genereren die je feliciteren voor het succesvol registreren en zal het doen alsof het de eerder gedetecteerde malware en virussen verwijdert.

Smart Guard Protection verwijdering via een activatiesleutel stap 3

4. Merk op dat het ingeven van deze teruggevonden activatiesleutel niet zorgt voor het verwijderen van het valse antivirus programma van je computer. Het maakt het verwijderen minder moeilijk. Om dit frauduleuze antivirus programma volledig te verwijderen van je computer download en installeer je best aanbevolen anti-spyware software.

Andere programma's waarvan geweten is dat ze Smart Guard Protection kunnen verwijderen:

Samenvatting:

De valse antivirus programma's (ook bekend als "frauduleuze antivirus programma's" of "scareware") zijn applicaties die proberen computergebruikers ertoe te verleiden te betalen voor hun niet-bestaande volledige versies om zo de zogenaamde ontdekte beveiligingsbesmettingen te verwijderen (hoewel de computer eigenlijk virusvrij is). Deze valse programma's worden gemaakt door cybercriminelen die ze ontwerpen om eruit te zien als legitieme antvirus-software. Meestal infiltreren deze frauduleuze antivirus programma's de computers van gebruikers via pop-up schermen of waarschuwingen als gebruikers op internet surfen. Deze misleidende boodschappen zorgen ervoor dat computergebruikers een frauduleus antivirus programma op hun computer downloaden. Andere bekende tactieken die gebruikt worden om scareware te verspreiden zijn onder andere exploitatiekits, besmette e-mailberichten, online advertentienetwerken. drive-by downloads of zelfs rechtstreekse telefoontjes naar gebruikers waarin gratis ondersteuning wordt aangeboden.

Een computer die besmet is met een vals antivirus programma kan ook andere malware bevatten, veel frauduleuze antivirusprogramma's worden immers gebundeld met Trojans en exploitatiekits. Het is goed op te merken dat bijkomende malware die de besturingssystemen van gebruikers infiltreer op de computers van de slachtoffers blijft staan of deze nu betalen voor de niet bestaande volledige versies van de software of niet. Hier zijn een paar voorbeelden van valse beveiligingswaarschuwingen die worden gebruikt voor de verspreiding van smart guard protection valse antivirus:

Valse pop-up gebruikt voor de verspreiding van een frauduleuze antivirus voorbeeld 1

Valse pop-up gebruikt voor de verspreiding van een frauduleuze antivirus voorbeeld 2

Computergebruikers die geconfronteerd worden met frauduleuze beveiligingssoftware zouden de volledige versie nooit mogen kopen. Het betalen voor een licentiesleutel of een vals antivirus programma zou gelijk staan met het sturen van je geld en bankinformatie naar cybercriminelen. Gebruikers die hun krediekaart-info of andere gevoelige informatie reeds hebben ingegeven wanneer ze daarom werden gevraagd door deze frauduleuze software zouden de uitgever van hun kredietkaart moeten verwittigen dat ze misleid werden en frauduleuze software aangekocht hebben.

Schermafbeelding van een webpagina die gebruikt wordt om computergebruikers te misleiden en te laten betalen voor een niet bestaande volledig versie van smart guard protection valse antivirus en andere frauduleuze antivirus programma's:

Voorbeeld van een webpagina die gebruikt wordt om betalingen te verrichten voor valse antivirus programma's

Om je computer te beschermen tegen smart guard protection valse antivirus en andere frauduleuze antivirus programma's zouden computergebruikers:

 • Hun besturingssysteem bijgewerkt moeten houden evenals alle geïnstalleerde programma's.
 • Legitieme antivirus en anti-spyware programma's gebruiken.
 • Opletten met het klikken op links in sociale netwerksites en e-mailberichten.
 • Geen online pop-up berichten vertrouwen die stellen dat hun computer besmet is en die aanbieden beveiligingssoftware te downloaden.

Symptomen die erop wijzen dat je besturingssysteem besmet is met een vals antivirus programma:

 • Intrusieve beveiligingswaarschuwing in pop-up berichten.
 • Waarschuwingen die vragen om een betalende versie van een programma te installeren om de zogezegd ontdekte malware te kunnen verwijderen.
 • Computer die traag werkt.
 • Windows updates is uitgeschakeld.
 • De taakbeheerder is geblokkeerd.
 • De internet browsers zijn geblokkeerd of kunnen geen websites van legitiem antivirus aanbieders bezoeken.

Als je bijkomende informatie hebt over smart guard protection valse antivirus of hoe het te verwijderen gelieve deze informatie dan te delen in de commentaren hieronder.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7471-smart-guard-protection

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

QR Code
Smart Guard Protection Valse Antivirus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Smart Guard Protection Valse Antivirus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.