FacebookTwitterLinkedIn

"Free Penguin NFT" crypto-onttrekker

Ook bekend als: "Free Penguin NFT" crypto-onttrekker
Schadeniveau: Medium

Wat is de nep "Free Penguin NFT" weggever?

We ontdekten de "Free Penguin NFT" zwendel tijdens het inspecteren van spam e-mails. Deze zwendel wordt voorgesteld als het OpenSea platform (opensea.io) dat een gratis NFT aanbiedt (Non-Fungible Token). Het werkt als een cryptocurrency drainer.

Het moet worden benadrukt dat dit weggevertje nep is en op geen enkele manier in verband staat met de echte OpenSea marktplaats of andere bestaande platforms.

Free Penguin NFT oplichterij

BelANGRIJKE OPMERKING: Wij beoordelen geen cryptoprojecten, doe alsjeblieft je eigen onderzoek als je geld investeert.

Federal Trade Comission (FTC) stelt dat sinds het begin van 2021 meer dan 46.000 mensen hebben gemeld dat ze meer dan $1 miljard aan crypto hebben verloren door oplichting - dat is ongeveer één op elke vier dollars die verloren zijn gegaan, meer dan elke andere betaalmethode.

Nep "Gratis Pinguïn NFT" weggeefoverzicht

Deze zwendel wordt gepresenteerd als de OpenSea NFT (Non-Fungible Token) marktplaats, hoewel het geen perfecte visuele kopie is van het echte platform. Het schema stelt dat gebruikers de Penguin NFT gratis kunnen claimen als ze daarvoor in aanmerking komen op basis van hun blockchain activiteit. In de spam e-mail waarin deze zwendel wordt gepromoot, staat dat de NFT die gebruikers kunnen claimen $20 tot $96 waard kan zijn.

Er moet nogmaals op gewezen worden dat al deze beweringen nep zijn en dat deze regeling niet in verband staat met de echte OpenSea marktplaats of andere bestaande platforms/entiteiten.

Wanneer gebruikers de NFT proberen te claimen, worden ze gevraagd om hun digitale portemonnee te koppelen. Eenmaal "gelinkt", wordt de cryptowallet blootgesteld aan een cryptocurrency-onttrekkingsmechanisme. In wezen hevelt het geld over van portemonnees in geautomatiseerde transacties. Aftapmechanismen kunnen de waarde van digitale activa schatten en deze als eerste aanvallen.

Deze transacties kunnen vaag lijken, waardoor ze lange tijd onopgemerkt blijven. Bovendien kunnen ze niet ongedaan worden gemaakt omdat ze bijna niet te traceren zijn. Daarom verliezen slachtoffers van oplichting zoals "Free Penguin NFT" onherroepelijk al hun of het grootste deel van hun digitale bezittingen.

Samenvatting bedreiging:
Naam "Free Penguin NFT" crypto-onttrekker
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude, Cryptocurrency Drainer
Valse claim Gebruikers kunnen een gratis NFT aanvragen.
Vermomming OpenSea
Verwante domeinen gift.openseanft[.]vip
Opsporingsnamen Sophos (Spam), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Dienend IP-adres 104.21.64.114
Distributiemethoden Gecompromitteerde websites, spam op sociale media, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Geldelijk verlies
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Cryptocurrency drainer oplichterij voorbeelden

"Humanitaire hulp aan Palestijnen", "Claim Aethir", en "Elixir Apothecary" zijn slechts een paar van onze laatste artikelen over crypto drainers.

Online zwendel heeft als doel het vertrouwen van slachtoffers te winnen en vervolgens te misbruiken. Gebruikers worden verleid tot het uitvoeren van verschillende acties die bedoeld zijn om winst te genereren voor scammers.

Hoewel dergelijke zwendelpraktijken vaak slecht in elkaar zitten en vol fouten zitten, kunnen ze vakkundig worden gemaakt en geloofwaardig worden vermomd als inhoud die geassocieerd wordt met legitieme entiteiten (bijv. bedrijven, organisaties, instellingen, enz.). Crypto-specifieke zwendelpraktijken kopiëren vaak het ontwerp van bestaande platforms.

Daarom raden we aan om voorzichtig te zijn met browsen en beleggen.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

De "Free Penguin NFT" regeling wordt gepromoot via e-mail spam campagnes. Er kunnen echter ook andere methoden worden gebruikt. Er worden verschillende soorten spam gebruikt in oplichtingscampagnes, zoals e-mails, PM's/DM's, SMS'jes, berichten op sociale media/forums, browsermeldingen, enz.

Daarnaast worden online complotten gepusht via opdringerige advertenties (malvertising), sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, verkeerd gespelde URL's (typosquatting) en adware.

Crypto-drainers worden vaak ondersteund door opdringerige pop-upadvertenties, waarbij sommige in staat zijn om cryptocurrency-drainermechanismen uit te voeren. Deze pop-ups kunnen worden aangetroffen op legitieme websites die gehackt zijn.

Een andere promotietechniek is spam op sociale media. De berichten en privé/directe berichten kunnen worden gemaakt met behulp van accounts die zijn gestolen van echte beroemdheden, ondernemers, influencers, projecten, organisaties, enz.

Hoe vermijd je het bezoeken van scamwebsites?

Voorzichtigheid is essentieel voor online veiligheid. Let daarom op URL's en voer ze zorgvuldig in. Wees op je hoede voor advertenties en vertrouw geen aanbiedingen die te mooi klinken om waar te zijn. Wees bovendien selectief wanneer u websites toestaat om browsermeldingen weer te geven. Geef twijfelachtige pagina's geen toestemming om deze meldingen te geven en negeer of weiger deze verzoeken (druk bijvoorbeeld op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", etc.).

Gebruik bovendien geen sites die illegale inhoud of andere dubieuze diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, enz.), omdat deze webpagina's meestal gebruikmaken van malafide advertentienetwerken. Wees waakzaam met inkomende e-mail en open geen bijlagen of koppelingen in verdachte e-mails/berichten.

Download bovendien alleen van officiële/betrouwbare bronnen en behandel installaties met zorg (bestudeer bijvoorbeeld voorwaarden en opties, gebruik "Aangepaste/uitgebreide" instellingen en meld je af voor extra apps, extensies, etc.) - om te voorkomen dat gebundelde/schadelijke software het systeem infiltreert.

Als je computer al geïnfecteerd is, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te elimineren.

De verschijning van "Free Penguin NFT"-zwendel (GIF):

Verschijning van Free Penguin NFT oplichterij (GIF)

Screenshot van de spam-e-mail die de "Free Penguin NFT"-zwendel ondersteunt:

Verschijning van de spam e-mail die de Free Penguin NFT zwendel onderschrijft

Tekst in deze e-mail:

Subject: You have an important message!!


OpenSea


Important Notice: Free Penguin NFT Offer


Dear Crypto User,


We hope this message finds you well. We are excited to offer you a free penguin NFT #2172 based on your on-chain activity. Claim yours now and enjoy your experience.


Claim Your Free NFT


From $20-$96,00 can be claimed.


Get your hands on a free Pudgy Penguin NFT, a collection of 8,888 unique digital assets! Claim yours now!


Facebook Twitter Instagram Mail Telephone


You are receiving this email because you are OpenSea Subscriber


228 Park Ave South #22014, New York, NY 10003


Privacy Policy | Terms of Service

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is online oplichting?

Online scams zijn ontworpen om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld verleid worden om cryptowallets aan te sluiten op cryptocurrency-drainers, geld te sturen naar oplichters, privégegevens vrij te geven, producten te kopen, programma's te downloaden/installeren, zich in te schrijven voor diensten, enz.

Wat is het doel van online zwendel?

Het doel van online zwendel is om inkomsten te genereren ten koste van slachtoffers. Cybercriminelen kunnen winst maken door geld te verwerven door middel van misleiding, het onderschrijven van inhoud (bijv. websites, producten, diensten, enz.), het verkopen/misbruiken van gevoelige informatie en het verspreiden van malware.

Ik heb digitale tegoeden verloren aan de "Free Penguin NFT"-zwendel, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Deze transacties kunnen niet worden teruggedraaid omdat ze praktisch onvindbaar zijn.

Waarom kom ik online zwendel tegen?

"Free Penguin NFT" is goedgekeurd via spam e-mails. Het kan echter ook gepusht worden door gebruik te maken van andere methoden. Over het algemeen wordt online oplichting gepromoot via websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, spam (bijv, e-mails, PM's/DM's, sms'jes, berichten op sociale media, browsermeldingen, enz.), opdringerige advertenties, verkeerd getypte URL's en adware.

Beschermt Combo Cleaner me tegen online oplichting?

Combo Cleaner kan bezochte sites scannen en malafide en kwaadaardige webpagina's detecteren. Als je zo'n website bezoekt, word je onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang beperkt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Free Penguin NFT crypto-onttrekker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Free Penguin NFT" crypto-onttrekker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.