FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat je wordt opgelicht door nep "Polyhedra Network $ZK Airdrop" websites

Ook bekend als: "Polyhedra Network $ZK Airdrop" crypto drainer zwendel
Schadeniveau: Medium

Wat is een nep "Polyhedra Network $ZK Airdrop"?

Bij inspectie hebben we vastgesteld dat deze "Polyhedra Network $ZK Airdrop" nep is. Dit cryptocurrency weggevertje dat wordt gepromoot op polyhedra[.]td is slechts een lokmiddel en is niet verbonden met het Polyhedra Network of zkBridge. Deze regeling doet zich voor als het bovengenoemde platform en protocol.

Maar ondanks dat de zwendel er overtuigend uitziet, heeft het geen associatie met de inhoud die het imiteert. Deze "Polyhedra Network $ZK Airdrop" werkt als een cryptocurrency drainer die geld steelt uit blootgestelde digitale portemonnees.

Polyhedra Network $ZK Airdrop oplichterij

BelANGRIJKE OPMERKING: Wij beoordelen geen cryptoprojecten, doe alsjeblieft je eigen onderzoek als je geld investeert.

Federal Trade Comission (FTC) stelt dat sinds het begin van 2021 meer dan 46.000 mensen hebben gemeld dat ze meer dan $1 miljard aan crypto hebben verloren door oplichting - dat is ongeveer één op elke vier dollars die verloren zijn gegaan, meer dan elke andere betaalmethode.

Nep "Polyhedra Network $ZK Airdrop" overzicht

Zoals vermeld in de inleiding, kopieert deze zwendel de afbeeldingen geassocieerd met het Polyhedra Network (polyhedra.network) - een platform ontwikkeld door Polyhedra - een Web3 infrastructuurbedrijf. Dezelfde afbeeldingen worden gebruikt door Polyhedra's zkBridge (zkbridge.com) - een protocol dat kettingoverschrijdende transacties mogelijk maakt.

Dit imitatieschema werd gehost op polyhedra[.]ltd - het zou echter ook op andere domeinen gepromoot kunnen worden. Er moet nogmaals op worden gewezen dat deze zwendel niet is gekoppeld aan bestaande platforms of andere entiteiten.

Deze valse website heeft een valse ZK cryptocurrency airdrop. Wanneer gebruikers de digitale activa proberen te claimen, moeten ze hun cryptowallet "verbinden". Dit resulteert in een cryptocurrency-afvoermechanisme dat wordt uitgevoerd.

Geld wordt in geautomatiseerde transacties uit de portemonnee van het slachtoffer overgemaakt. Sommige geldrovers kunnen de waarde van activa schatten en richten zich daar als eerste op. Bovendien kunnen deze transacties niet worden teruggedraaid omdat ze bijna niet te traceren zijn. Daarom kunnen slachtoffers van dergelijke zwendelpraktijken hun geld niet terugkrijgen.

Samenvatting bedreiging:
Naam "Polyhedra Network $ZK Airdrop" crypto drainer zwendel
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude, Cryptocurrency Drainer
Vermomming Polyhedra Netwerk, zkBridge
Verwante domeinen polyhedra[.]ltd. polyhedralabs[.]org, zkpolyhedra[.]tech
Opsporingsnamen Combo Cleaner (Malware), Cluster25 (Phishing), CRDF (Malicious), CyRadar (Malicious), G-Data (Malware), Kaspersky (Malware), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Dienend IP-adres 104.21.59.161
Distributiemethoden Gecompromitteerde websites, spam op sociale media, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Geldelijk verlies
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Cryptocurrency drainer oplichterij voorbeelden

We hebben duizenden online zwendels geïnspecteerd; "LightLink Wallet Connect", "EigenDA Maines Launch Allocation", en "Quant (QNT) Airdrop" zijn slechts een paar voorbeelden.

Cryptocurrency-specifieke oplichtingspraktijken werken op drie manieren: geld aftappen uit gecompromitteerde portemonnees, inloggegevens van cryptowallets gebruiken of slachtoffers misleiden om handmatig digitale activa over te maken naar portemonnees die eigendom zijn van de oplichter.

Hoewel de algemene overtuiging dat scams slecht gemaakt zijn en vol fouten zitten niet onwaar is, is het niet altijd het geval. Online zwendels kunnen vakkundig gemaakt zijn en zelfs echte websites perfect imiteren.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Online zwendel wordt voornamelijk gepromoot via spam (bijv, e-mails, PM's/DM's, sms'jes, berichten op sociale media/forums, browser-meldingen, enz.), malvertising, typosquatting (verkeerd gespelde URL's), websites die malafide advertentienetwerken gebruiken en adware.

Om verder te gaan op de methoden die worden gebruikt om cryptocurrency-gerichte programma's te promoten, is er veel spam op sociale media. We hebben tientallen reclameposts en privé-/directberichten gezien op het sociale mediaplatform X (voorheen Twitter). Deze inhoud kan worden gepushed met behulp van accounts die zijn gestolen van echte beïnvloeders, beroemdheden, projecten, bedrijven, organisaties, enz. - Zo kan het er overtuigend legitiem uitzien.

Daarnaast wordt malvertising vaak gebruikt om deze zwendel te promoten. In het bijzonder opdringerige pop-upadvertenties die verschillende voordelen beloven en sommige bevatten zelfs functionele afvoermechanismen. Het is relevant om te vermelden dat de pop-ups zijn aangetroffen op legitieme sites die gehackt waren.

Hoe vermijd je het bezoeken van scamwebsites?

We raden je aan voorzichtig te zijn tijdens het browsen. Let op URL's en voer ze zorgvuldig in. Wees selectief over welke webpagina's browsermeldingen mogen leveren. Sta niet toe dat verdachte pagina's deze advertenties weergeven; negeer of weiger in plaats daarvan de verzoeken om meldingen (d.w.z. druk op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", etc.).

Wees waakzaam met inkomende e-mails, PM's/DM's, sms'jes en andere berichten. Bijlagen of links in verdachte e-mails mogen niet worden geopend.

Gebruik geen websites die illegale programma's/media of andere dubieuze diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, etc.), omdat deze webpagina's meestal gebruikmaken van malafide advertentienetwerken.

Download van officiële/geverifieerde bronnen en behandel installaties met zorg (lees bijvoorbeeld de voorwaarden, bestudeer opties, gebruik "Aangepaste/geavanceerde" instellingen en meld aanvullende apps, extensies, enz. af) - om te voorkomen dat gebundelde/gevaarlijke software het apparaat infiltreert.

Als je computer al geïnfecteerd is, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te elimineren.

Verschijning van de valse "Polyhedra Network $ZK Airdrop" (GIF):

Verschijning van Polyhedra Netwerk $ZK Airdrop zwendel (GIF)

Nog een voorbeeld van een Polyhedra Network $ZK Airdrop-themed drainer website (polyhedralabs[.]org):

Polyhedra Netwerk $ZK Airdrop drainer website - polyhedralabs[.]org

Screenshot van de officiële Polyhedra Network website (polyhedra.network):

Verschijning van de echte Polyhedra Network website (polyhedra.network)

Screenshot van de officiële website van zkBridge (zkbridge.com):

Uiterlijk van de echte zkBridge website (zkbridge.com)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is online oplichting?

Online scams zijn misleidende berichten die bedoeld zijn om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld verleid worden om digitale portemonnees aan te sluiten op cryptodraaiers, geldtransacties uit te voeren, gevoelige informatie vrij te geven, software te downloaden/installeren, producten te kopen, enz.

Wat is het doel van online zwendel?

Online scams zijn ontworpen om inkomsten te genereren voor scammers. Cybercriminelen maken voornamelijk winst door geld te verkrijgen door middel van misleiding, het promoten van inhoud (bijv. websites, software, producten, diensten, enz.), het misbruiken/verkopen van privégegevens en het verspreiden van malware.

Ik heb cryptocurrency verloren aan de "Polyhedra Network $ZK Airdrop" scam, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Deze transacties kunnen niet worden teruggedraaid omdat ze bijna niet te traceren zijn. Daarom kunnen slachtoffers van oplichting zoals "Polyhedra Network $ZK Airdrop" hun geld niet terugkrijgen.

Waarom kom ik online zwendel tegen?

Online zwendel wordt meestal gepromoot via sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd gespelde URL's (typosquatting), malvertising (opdringerige advertenties), spam (bijv, berichten op sociale media, e-mails, PM's/DM's, sms'jes, browser-meldingen, etc.), en adware.

Beschermt Combo Cleaner me tegen online oplichting?

Combo Cleaner kan bezochte websites scannen en malafide, bedrieglijke/oplichtende en kwaadaardige pagina's detecteren. Als je dus op zo'n webpagina terechtkomt, word je onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang geblokkeerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Polyhedra Network $ZK Airdrop crypto drainer zwendel QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Polyhedra Network $ZK Airdrop" crypto drainer zwendel op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.