FacebookTwitterLinkedIn

Hoe EscapeDaemonFormat verwijderen van computers

Ook bekend als: Advertenties door EscapeDaemonFormat
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat voor toepassing is EscapeDaemonFormat?

Ons team heeft de app EscapeDaemonFormat getest en ontdekt dat het ongewenste advertenties weergeeft (het werkt als adware). Er is ook een kans dat EscapeDaemonFormat browser-gerelateerde en zelfs persoonlijke gegevens kan verzamelen. Over het algemeen is EscapeDaemonFormat geen betrouwbare app en moet het verwijderd worden.

EscapeDaemonFormat adware

EscapeDaemonFormat adware in detail

EscapeDaemonFormat kan verschillende soorten advertenties weergeven, waaronder banners, coupons, pop-ups, enz. Deze advertenties kunnen misleidend zijn en bijvoorbeeld valse systeemwaarschuwingen bevatten. Als je erop klikt, kun je pagina's openen met oplichtingspraktijken voor technische ondersteuning, valse weggevertjes, potentieel schadelijke toepassingen, phishingprogramma's, enz.

Gebruikers kunnen dus worden misleid tot het verstrekken van gevoelige informatie (zoals creditcardgegevens, wachtwoorden, sofi-nummers, ID-kaartgegevens), het betalen voor onnodige of nepproducten of -diensten, het downloaden van malware, het bellen van oplichters of het uitvoeren van andere acties. Ook kan het klikken op advertenties van EscapeDaemonFormat ongewenste downloads en installaties initiëren.

Bovendien kan EscapeDaemonFormat verschillende gegevens verzamelen, zoals browsinggewoonten, zoekopdrachten en bezochte websites. Het kan ook gevoeligere gegevens verzamelen, zoals IP-adressen, locatie en zelfs aanmeldingsgegevens. De ontwikkelaars kunnen de verzamelde gegevens verkopen aan derden. Bovendien kan de app computers vertragen.

Soms kunnen apps zoals EscapeDaemonFormat functioneren als browser-hijackers. Ze kunnen worden ontworpen om de instellingen van webbrowsers te wijzigen om verschillende websites te promoten, waaronder duistere sites (zoals valse of onbetrouwbare zoekmachines). Gebruikers moeten EscapeDaemonFormat of soortgelijke apps dus zo snel mogelijk verwijderen van de getroffen apparaten.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties door EscapeDaemonFormat
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Opsporingsnamen Avast (MacOS:Adload-AG [Adw]), Combo Cleaner (Gen:Variant.Adware.MAC.Adload.31), ESET-NOD32 (Een variant van OSX/Adware.Synataeb.H), Kaspersky (Niet-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.j), Volledige lijst (VirusTotal)
Aanvullende informatie Deze toepassing hoort bij Adload malwarefamilie.
Symptomen Je Mac wordt trager dan normaal, je ziet ongewenste pop-upadvertenties en je wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling), downloaden van torrentbestanden.
Schade Volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

EscapeDaemonFormat is een ongewenste toepassing die is ontworpen om ongewenste advertenties weer te geven op het apparaat van een gebruiker. Hoewel het primaire doel is om inkomsten te genereren voor de makers door middel van advertenties, kan het ook de prestaties van het apparaat vertragen, de gebruikerservaring verstoren en gebruikers mogelijk blootstellen aan beveiligingsrisico's en andere problemen.

Enkele voorbeelden van vergelijkbare apps zijn OpenFunction, AnalyzerCommand, en SharedQuantity.

Hoe is EscapeDaemonFormat geïnstalleerd op mijn computer?

Adware wordt vaak gebundeld met andere programma's. Het komt vaak voor dat gratis apps adware bevatten in hun installatieprogramma. Tijdens de installatie van deze apps merken gebruikers de adware mogelijk niet op (deze kan verborgen zijn in "Geavanceerd", "Aangepast" of vergelijkbare instellingen) en stemmen ze in met de installatie ervan.

Daarnaast kunnen gebruikers adware downloaden van onofficiële websites, app stores, downloaders van derden, P2P-netwerken en soortgelijke bronnen. Adware kan ook systemen infiltreren via meldingen van verdachte sites en links die door fraudeurs via e-mail worden verzonden.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Download software en apps uitsluitend van officiële websites of vertrouwde app stores en vermijd bronnen van derden. Lees voor het downloaden gebruikersbeoordelingen en controleer beoordelingen. Kies bij het installeren van software voor aangepaste of geavanceerde instellingen in plaats van snelle of aanbevolen opties.

Wees voorzichtig als je op advertenties, pop-ups of links klikt, vooral op verdachte websites. Werk uw besturingssysteem, webbrowser en beveiligingssoftware regelmatig bij. Gebruik betrouwbare beveiligingssoftware en voer regelmatig scans uit om ongewenste toepassingen op te sporen en te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met EscapeDaemonFormat, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te elimineren.

Een pop-up die verschijnt na de installatie van EscapeDaemonFormat:

EscapeDaemonFormat adware pop-up wordt weergegeven zodra de installatie is voltooid

De installatiemap van EscapeDaemonFormat:

EscapeDaemonFormat adware installatie map

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die laat zien hoe je adware en browser hijackers verwijdert van een Mac-computer:

EscapeDaemonFormat adware verwijderen:

Verwijder EscapeDaemonFormat-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit je map "Toepassingen":

Handmatig verwijderen van schadelijke Mac-programma's

Klik op het pictogram Zoeker. Selecteer in het Finder-venster "Toepassingen". Zoek in de map Toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenbak. Nadat je de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken hebt verwijderd, scan je je Mac op resterende ongewenste onderdelen.

Verwijder aan de advertenties door escapedaemonformat gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door EscapeDaemonFormat verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door escapedaemonformat gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door escapedaemonformat gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door escapedaemonformat gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan de systeemprestaties negatief beïnvloeden, de privacy in gevaar brengen, opdringerige advertenties weergeven, gebruikers naar duistere webpagina's leiden en gebruikers blootstellen aan beveiligingsrisico's.

Wat doet adware?

Software van dit type toont verschillende advertenties aan gebruikers. Daarnaast kan het ontworpen zijn om informatie te verzamelen en webbrowsers te kapen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Adware-ontwikkelaars verdienen vaak geld via affiliate programma's, waarbij ze verschillende pagina's, producten of diensten promoten. Ze ontvangen commissies wanneer gebruikers aankopen doen of andere acties ondernemen.

Verwijdert Combo Cleaner de adware EscapeDaemonFormat?

Combo Cleaner scant uw computer en verwijdert alle geïnstalleerde adware. Handmatige verwijdering is mogelijk niet volledig effectief, omdat sommige gegevens van adware in het systeem kunnen achterblijven. Daarom is het raadzaam om hulpmiddelen zoals Combo Cleaner te gebruiken om adware te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door EscapeDaemonFormat QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door EscapeDaemonFormat op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.