FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderingsinstructies voor de Drop Tab browser hijacker

Ook bekend als: search.droptab.net doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort software is Drop Tab?

Ons onderzoeksteam ontdekte de Drop Tab browserextensie tijdens het onderzoeken van verdachte sites. Het wordt onderschreven als een hulpmiddel dat browser-wallpapers weergeeft.

Na onderzoek van dit stukje software hebben we echter vastgesteld dat het wijzigingen aanbrengt in de browserinstellingen om (via omleidingen) de valse zoekmachine search.droptab.net te promoten. Bovendien bespioneert deze extensie de browseractiviteiten van gebruikers. Door dit gedrag is Drop Tab geclassificeerd als een browser hijacker.

search.droptab.net browser hijacker

Drop Tab browser hijacker overzicht

Browser-hijacking software wijzigt de startpagina, standaardzoekmachine en instellingen van nieuwe browsertabbladen/vensters van browsers. Drop Tab maakt deze wijzigingen ook. Daarom, met deze extensie geïnstalleerd: nieuwe browser tabbladen / vensters geopend en zoekopdrachten getypt in de URL-balk - resulteren in omleidingen naar de website search.droptab.net.

Valse zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten genereren, dus landen ze op echte internetzoeksites. Op het moment van onderzoek leidde search.droptab.net naar de Bing-zoekmachine (bing.com). Merk op dat search.droptab.net ergens anders terecht kan komen, omdat omleidingen kunnen worden bepaald door factoren zoals de geolocatie van de gebruiker.

Browser-hijacking software maakt vaak gebruik van persistentie-verzekerende technieken om het verwijderen te bemoeilijken. Om uit te werken, kan de toegang tot verwijdering-gerelateerde instellingen worden geweigerd, of door de gebruiker gemaakte gewijzigde instellingen automatisch worden gereset.

Bovendien kan Drop Tab gegevens volgen. Gerichte informatie kan bestaan uit: bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, internetcookies, persoonlijk identificeerbare gegevens, gebruikersnamen/wachtwoorden, financiële gegevens, enzovoort. De verzamelde informatie kan vervolgens te gelde worden gemaakt door verkoop aan derden.

Samengevat kan de aanwezigheid van browser-hijacking software zoals Drop Tab op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Samenvatting bedreiging:
Naam Drop Tab
Type bedreiging Browser hijacker, omleiding, zoek hijacker, werkbalk, ongewenst nieuw tabblad
Browseruitbreiding(en) Drop Tab
Veronderstelde functionaliteit Browser achtergronden
Gepromote URL search.droptab.net
Opsporingsnamen (search.droptab.net) N/A (VirusTotal)
Dienend IP-adres (search.droptab.net) 3.225.140.174
Betreffende browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Distributiemethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling).
Schade Volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergeven van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

We hebben geanalyseerd talloze browser hijackers; Tabtonews, Daily Inspiration for Photographers, Retro Search New Tab, en Kustom Tab - Your Live Tab zijn slechts enkele voorbeelden van onze laatste vondsten.

Deze software lijkt meestal legitiem en ongevaarlijk. Gebruikers worden verleid om het te downloaden/installeren door beloftes van verschillende "handige" en "voordelige" functies. Deze functies werken echter zelden zoals geadverteerd, en in de meeste gevallen - werken ze helemaal niet.

Het moet benadrukt worden dat zelfs als een stuk software werkt zoals aangegeven in het promotiemateriaal - dit geen definitief bewijs is van legitimiteit of veiligheid.

Hoe is Drop Tab op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben Drop Tab overgenomen van zijn "officiële" promotiepagina. Naast dergelijke webpagina's worden browserkapers vaak onderschreven op bedrieglijke sites. De meeste gebruikers komen op dergelijke pagina's via omleidingen die worden veroorzaakt door websites met malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam browser-meldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Browser-hijacking software kan ook worden gebundeld (samengepakt) met gewone programma's. Het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld wordt toegelaten tot het systeem wordt verhoogd door te downloaden van dubieuze kanalen (bijv. freeware en websites waar gratis bestanden worden gehost, P2P netwerken, enz.) en installatieprocessen onzorgvuldig te benaderen (bijv. voorwaarden negeren, "Easy/Quick" instellingen gebruiken, enz.)

Opdringerige advertenties verspreiden ook browserkapers. Als er op wordt geklikt, kunnen sommige van deze advertenties scripts uitvoeren om heimelijke downloads/installaties uit te voeren.

Hoe vermijd je de installatie van browser hijackers?

We raden ten zeerste aan om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Daarnaast is het bij het installeren van cruciaal belang om de voorwaarden te lezen, mogelijke opties te bestuderen, de instellingen "Aangepast" of "Geavanceerd" te gebruiken en alle aanvullende apps, extensies, hulpprogramma's, enz. uit te schakelen.

Een andere aanbeveling is om voorzichtig te zijn tijdens het surfen omdat valse en kwaadaardige online inhoud meestal legitiem en onschuldig lijkt. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar ze leiden om naar onbetrouwbare en twijfelachtige sites (bijv. gokken, adult dating, pornografie, enz.).

Als je dergelijke advertenties en/of omleidingen tegenkomt, controleer dan het systeem en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als je computer al geïnfecteerd is met Drop Tab, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te elimineren.

Screenshot van de toestemmingen die gevraagd worden door Drop Tab browser hijacker:

Drop Tab browser hijacker vraagt om toestemming

Screenshots van de website die Drop Tab browser hijacker promoot:

Website gebruikt om Drop Tab browser hijacker 1 te promoten Website gebruikt om Drop Tab browser hijacker 2 te promoten

Verschijning van search.droptab.net die doorverwijst naar de Bing zoekmachine (GIF):

Drop Tab browser hijacker leidt om naar Bing (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Drop Tab browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Browser-hijacking toepassing verwijderen via Configuratiescherm

In het venster voor het verwijderen van programma's: zoek naar recent geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Uninstall" of "Remove".

Nadat je de mogelijk ongewenste toepassingen hebt verwijderd, scan je je computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om je computer te scannen.

Drop Tab browser hijacker verwijderen uit internetbrowsers:

Video die laat zien hoe je Drop Tab browser hijacker verwijdert met Combo Cleaner:

Google Chrome-logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Search.droptab.net gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Zoek "Drop Tab" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Remove".

Wijzig je startpagina:

Search.droptab.net verwijderen uit de startpagina van Google Chrome

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in de sectie "Bij opstarten" "Tabblad neerzetten" uit, zoek naar een URL van de browser-kaper (hxxp://www.search.droptab.net) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Als deze aanwezig is, klikt u op het pictogram drie verticale stippen en selecteert u "Verwijderen".

Verander je standaard zoekmachine:

Search.droptab.net verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Uw standaardzoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "zoeken.droptab.net", klik op de drie verticale stippen bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van search.droptab.net doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox-logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Search.droptab.net gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het Firefox-menu firefox-menupictogram (rechtsboven in het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster naar "Drop Tab" en alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig je startpagina:

Search.droptab.net verwijderen uit de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menu firefox-menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer vervolgens "Settings", schakel in het geopende venster "Drop Tab" uit, verwijder hxxp://search.droptab.net en voer uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Verander je standaard zoekmachine:

Search.droptab.net uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox verwijderen

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of te klikken op de Mozilla Firefox schakel about:config invoerknop button.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search.droptab.net doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de search.droptab.net doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search.droptab.net doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search.droptab.net doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/27426-drop-tab-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website search.droptab.net te bezoeken?

Redirects naar websites zoals search.droptab.net worden gegenereerd omdat cybercriminelen (d.w.z. ontwikkelaars van browser hijackers en nep zoekmachines) er hun voordeel mee doen.

Is het bezoeken van search.droptab.net een bedreiging voor mijn privacy?

Tot op zekere hoogte, ja. Websites zoals search.droptab.net verzamelen (en verkopen) meestal privégegevens.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Browser hijackers worden voornamelijk verspreid via misleidende promotionele webpagina's, gebundelde installateurs, freeware en gratis websites voor het hosten van bestanden, Peer-to-Peer netwerken, online zwendel, spam browser meldingen, en opdringerige advertenties.

Zal Combo Cleaner me helpen bij het verwijderen van Drop Tab browser hijacker?

Ja, Combo Cleaner scant je systeem en verwijdert gedetecteerde browser-hijacking toepassingen. Houd er rekening mee dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingsprogramma's) ineffectief kan zijn, vooral als er meerdere browser-hijackers aanwezig zijn. In sommige van deze gevallen, nadat er een is verwijderd - installeren de anderen het gewoon opnieuw. Bovendien kan browser-hijacking software de toegang tot verwijderingsgerelateerde instellingen weigeren en/of door de gebruiker aangebrachte wijzigingen ongedaan maken. Daarom is het van het grootste belang om browser-hijackers grondig en in één keer te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
search.droptab.net doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search.droptab.net doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.