FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door valse sites die Valorant geschenken aanbieden

Ook bekend als: "Valorant Gift" zwendelwebsite
Schadeniveau: Medium

Wat voor oplichterij is "Valorant Gift"?

Na onderzoek van een website die cadeaus aanbiedt voor het videospel Valorant, hebben we vastgesteld dat het nep is. In de zwendel staat dat gebruikers gratis duizend Radianite-punten kunnen claimen. Dit valse weggevertje werkt als een phishing scam en richt zich op de inloggegevens van Valorant accounts.

We moeten benadrukken dat deze zwendel geen beloningen of geschenken uitdeelt en niet geassocieerd is met Valorant of de ontwikkelaar ervan - Riot Games. Houd er rekening mee dat dit schema kan worden gehost op andere domeinen, afgezien van valorant-collect[.]com.

Valorant Gift oplichterij

Overzicht van de oplichterij "Valorant Gift"

De valse "Valorant Gift" site - valorant-collect[.]com (kan elders gehost worden) - bevat een verscheidenheid aan grafische inhoud die geassocieerd wordt met het Valorant first-person shooter videospel. Hoe legitiem het ook lijkt, dit weggevertje is oplichterij en is niet verbonden met Valorant of de ontwikkelaar ervan - Riot Games, Inc.

In het plan staat dat gebruikers 1000 Radianite-punten kunnen claimen, een van de in-game valuta van Valorant. Dit valse weggevertje wordt naar verluidt gehouden door voormalige werknemers van Riot Games, die onterecht zijn ontslagen.

Wanneer een gebruiker het beloofde cadeau probeert te krijgen, wordt hij gevraagd om de inloggegevens van zijn Valorant-account in te voeren op de phishingpagina. De verstrekte gebruikersnamen/wachtwoorden worden opgeslagen en naar oplichters gestuurd. Dit kan de diefstal van de blootgestelde accounts vergemakkelijken.

Accounts voor videogames bevatten vaak persoonlijk identificeerbare en financiële informatie (zoals namen/voornamen, krediet-/debetkaartnummers, enz.) Slachtoffers van oplichtingspraktijken zoals "Valorant Gift" kunnen dus niet alleen hun account kwijtraken, maar ook te maken krijgen met ernstige privacyproblemen en financieel verlies.

Als je je inloggegevens al hebt verstrekt aan een phishingsite, wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning.

Samenvatting bedreiging:
Naam "Valorant Gift" zwendelwebsite
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Gebruikers kunnen gratis 1000 Radianite-punten krijgen (een van de in-game valuta Valorant).
Vermomming Weggevertje gehouden door voormalige werknemers van Riot Games.
Verwante domeinen valorant-collect[.]com
Detectienamen (valorant-collect[.]com) Cluster25 (Phishing), Emsisoft (Phishing), Fortinet (Phishing), Kaspersky (Phishing), Netcraft (Kwaadaardig), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Dienend IP-adres (valorant-collect[.]com) 104.21.34.146
Distributiemethoden Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Online oplichting in het algemeen

Wij hebben duizenden online zwendels onderzocht; "Fortnite V-Bucks Generator", "Grand Theft Auto (GTA) VI Crypto Giveaway", en "Robux Generator" zijn slechts een paar voorbeelden van oplichtingspraktijken waarbij gebruik wordt gemaakt van lokkertjes met een gamethema.

Het doel van oplichting is om gebruikers te misleiden om specifieke acties uit te voeren, bijv. inloggegevens verstrekken, privégegevens vrijgeven, geld sturen naar oplichters, producten kopen, zich abonneren op diensten, valse hulplijnen bellen, enz. De mechanismen waarmee cybercriminelen inkomsten genereren kunnen drastisch verschillen, maar het einddoel is altijd hetzelfde: winst.

Omdat misleidende en kwaadaardige inhoud zo wijdverspreid is op het web en zo goed gemaakt kan zijn, raden we je aan voorzichtig te zijn tijdens het surfen.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Online zwendel wordt meestal gepromoot via websites met malafide advertentienetwerken, opdringerige advertenties (malvertising), spam (bijv, e-mails, sms'jes, PM's/DM's, berichten op sociale media/forums, browser-meldingen, enz.), typosquatting (verkeerd getypte URL's), en adware.

Hoe vermijd je het bezoeken van scamwebsites?

Waakzaamheid tijdens het browsen is de sleutel tot het vermijden van het bezoeken van bedrieglijke/malafide webpagina's. Let daarom op URL's en voer ze zorgvuldig in. Sta niet toe dat verdachte pagina's browsermeldingen geven en negeer of weiger dergelijke verzoeken (klik bijvoorbeeld op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enzovoort).

Wees selectief bij het klikken op advertenties en vertrouw geen aanbiedingen die te mooi klinken om waar te zijn. Gebruik geen sites die illegale programma's/media of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, enz.), omdat deze webpagina's meestal geld opleveren via malafide advertentienetwerken.

Behandel inkomende e-mails en andere berichten met voorzichtigheid; open geen bijlagen/links in dubieuze e-mails. Download alleen van officiële/geverifieerde bronnen en behandel installaties met zorg (bijv. voorwaarden lezen, opties verkennen, "Aangepaste/geavanceerde" instellingen gebruiken en extra apps, extensies, hulpprogramma's enz. uitschakelen) - om te voorkomen dat gebundelde/gevaarlijke software het systeem infiltreert.

Als je computer al geïnfecteerd is, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te elimineren.

De verschijning van "Valorant Gift" oplichterij (GIF):

Verschijning van Valorant Geschenkzwendel (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is online oplichting?

Eenvoudig gezegd zijn online scams misleidende berichten die bedoeld zijn om gebruikers tot bepaalde handelingen te verleiden. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden verleid om gevoelige informatie vrij te geven, geldtransacties uit te voeren, producten te kopen, zich op diensten te abonneren, software te downloaden/installeren, valse hulplijnen te bellen, oplichters toegang te geven tot apparaten op afstand, enz.

Wat is het doel van online zwendel?

Online zwendel is ontworpen om inkomsten te genereren ten koste van slachtoffers. Cybercriminelen maken voornamelijk winst door geld te verkrijgen door middel van misleiding, het onderschrijven van inhoud (bijv. websites, software, producten, diensten, enz.), het misbruiken/verkopen van privégegevens en het verspreiden van malware.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd opgelicht door een online oplichter, wat moet ik doen?

Als je je inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en informeer de officiële ondersteuning. En als je andere privégegevens hebt vrijgegeven (bijv. identiteitskaartgegevens, pasfoto's/-scans, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de juiste autoriteiten.

Waarom kom ik online zwendel tegen?

Gebruikelijke promotietechnieken zijn onder andere: spam (bijv, e-mails, sms'jes, DM's/PM's, berichten op sociale media, browsermeldingen, enz.), sites die malafide advertentienetwerken gebruiken, typosquatting (verkeerd gespelde URL's), malvertising (opdringerige advertenties) en adware.

Beschermt Combo Cleaner me tegen online oplichting?

Combo Cleaner is in staat om bezochte websites te scannen op bedrieglijke inhoud en schadelijke inhoud. Als je dus op een pagina komt die dergelijke inhoud bevat, word je onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang geweigerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Valorant Gift zwendelwebsite QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Valorant Gift" zwendelwebsite op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.