FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herken je nepacties zoals "CLAIM FREE $TOSHI"?

Ook bekend als: CLAIM FREE $TOSHI nep crypto-weggever
Schadeniveau: Medium

Wat is "CLAIM FREE $TOSHI"?

Tijdens ons onderzoek van de site ontdekten we dat het de mogelijkheid promoot voor individuen om gratis cryptocurrency ($TOSHI) te verkrijgen. Dit programma is echter een van de vele die zijn ontworpen om cryptocurrency van slachtoffers te stelen. Gebruikers worden sterk aangeraden om dergelijke pagina's te negeren om financieel verlies en andere mogelijke complicaties te voorkomen.

CLAIM FREE $TOSHI oplichterij

Oplichting "CLAIM FREE $TOSHI" in detail

De zwendelpagina beweert ten onrechte dat er een Toshi airdrop aan de gang is en biedt gebruikers de kans om gratis $Toshi tokens te claimen. Het vraagt gebruikers om hun portemonnee aan te sluiten om te controleren of ze in aanmerking komen en een claim in te dienen. Dit is echter een misleidende tactiek om gebruikers een kwaadaardig contract te laten ondertekenen door hun portemonnee te "verbinden", wat leidt tot diefstal van cryptocurrency.

Na het "verbinden" van een portemonnee (het ondertekenen van een kwaadaardig contract) wordt een cryptocurrency drainer geactiveerd. Deze drainer is ontworpen om zelfstandig cryptocurrency over te brengen van de portemonnee van het slachtoffer naar de portemonnee van de scammer, wat resulteert in het onmiddellijke verlies van al het geld dat in de portemonnee van het slachtoffer is gestort.

Helaas kan het terugvinden van geld na een cryptocurrency-overboeking naar de rekening van de oplichter uitzonderlijk moeilijk blijken. Cryptocurrency-transacties zijn over het algemeen onomkeerbaar en gezien de gedecentraliseerde aard van veel cryptocurrencies kan het voor slachtoffers een uitdaging zijn om hun verloren geld terug te krijgen.

Daarom moeten gebruikers uiterst voorzichtig zijn bij het tegenkomen van cryptocurrency giveaways (airdrops) en soortgelijke aanbiedingen om te voorkomen dat ze hun digitale activa verliezen en andere problemen tegenkomen.

Samenvatting bedreiging:
Naam CLAIM FREE $TOSHI nep crypto-weggever
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Gebruikers kunnen cryptocurrency ($TOSHI) gratis ontvangen
Vermomming Legitieme cryptocurrency weggever (airdrop)
Gerelateerd domein claim-toshibase[.]com
Opsporingsnamen (claim-toshibase[.]com) CyRadar (Malicious), Fortinet (Spam), Gridinsoft (Phishing), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Symptomen Gebrek aan officiële verificatie, onrealistische claims, te mooi om waar te zijn beloften.
Distributiemethoden Gecompromitteerde sociale media-accounts, gekaapte WordPress-sites, malafide online pop-upadvertenties, phishingmails, ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

Concluderend werkt deze zwendel door gebruikers te verleiden met de belofte van gratis cryptocurrency tokens via een zogenaamde airdrop. Bij het aansluiten van hun portemonnee activeren gebruikers echter onbewust een kwaadaardig contract, wat leidt tot de automatische overdracht van hun cryptocurrency-fondsen naar de portemonnee van de oplichter.

Het onderstreept het cruciale belang van voorzichtigheid en waakzaamheid wanneer men in zee gaat met online platforms of aanbiedingen die toegang vragen tot cryptocurrency portemonnees of persoonlijke informatie, om te voorkomen dat men ten prooi valt aan dergelijke zwendel en om iemands financiële bezittingen en privacy te beschermen.

Voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn "Telegram Giveaway TON", "Claim $ORA" en "Zora Mint".

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Fraudeurs gebruiken verschillende strategieën om potentiële slachtoffers te lokken. Meestal kapen ze sociale media-accounts en WordPress-sites om gebruikers naar zwendelwebsites te leiden die cryptocurrency drainers bevatten. Schurkachtige advertentienetwerken, die meestal te vinden zijn op illegale streamingplatforms of torrentsites, zijn een ander kanaal dat vaak wordt gebruikt om zwendel te promoten.

Bovendien kunnen mensen in aanraking komen met oplichting via misleidende advertenties, pop-ups of andere inhoud op dubieuze sites (of meldingen van dit soort websites). Daarnaast gebruiken scammers phishing-e-mails om gebruikers te verleiden frauduleuze pagina's te openen. Soms kunnen dubieuze apps op computers pagina's openen die oplichtingspraktijken hosten.

Hoe vermijd je het bezoeken van scampagina's?

Bestudeer URL's altijd zorgvuldig voordat u op links klikt en zorg ervoor dat ze overeenkomen met de officiële website. Wees voorzichtig wanneer je advertenties, knoppen of pop-ups tegenkomt, vooral op dubieuze pagina's, en sta niet toe dat dergelijke pagina's meldingen weergeven. Wees voorzichtig met e-mails, vooral met links of bijlagen van onbekende afzenders of e-mails die irrelevant of onverwacht lijken.

Download apps uitsluitend van officiële bronnen zoals officiële websites of vertrouwde app-winkels en verwijder onmiddellijk alle verdachte programma's die al op apparaten zijn geïnstalleerd. Als je computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

De verschijning van "CLAIM FREE $TOSHI"-zwendel (GIF):

Verschijning van CLAIM FREE $TOSHI oplichterij

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is cryptozwendel?

Een cryptocurrency-fraude bestaat uit misleidende tactieken die erop gericht zijn nietsvermoedende personen te verleiden om hun cryptocurrency-portefeuilles te compromitteren, cryptocurrency over te dragen aan oplichters of vergelijkbare acties te ondernemen onder valse voorwendselen.

Is het mogelijk om verloren cryptogeld terug te krijgen?

Cryptocurrency-transacties zijn overwegend onomkeerbaar, waardoor het vrijwel onmogelijk is om geld terug te vorderen nadat het is overgemaakt naar de portemonnee van een oplichter.

Waarom kom ik crypto-zwendel tegen?

Oplichters gebruiken verschillende tactieken om hun zwendel te verspreiden. Deze methoden omvatten phishingmails, aangetaste sociale media-accounts, gekaapte websites (bijv. WordPress-sites), misleidende advertenties, pop-ups op twijfelachtige websites en het gebruik van malafide advertentienetwerken.

Beschermt Combo Cleaner me tegen oplichting?

Combo Cleaner analyseert websites om potentiële zwendel aan te geven. Wanneer frauduleuze activiteiten worden gedetecteerd, worden gebruikers onmiddellijk op de hoogte gebracht en worden toegangsbeperkingen snel opgelegd om risico's te beperken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
CLAIM FREE $TOSHI nep crypto-weggever QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van CLAIM FREE $TOSHI nep crypto-weggever op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.