FacebookTwitterLinkedIn

Hoe te voorkomen dat u crypto verliest door zwendel zoals BITCOIN BSC scam

Ook bekend als: BITCOIN BSC fake crypto platform
Schadeniveau: Medium

Wat is BITCOIN BSC scam?

Na het uitvoeren van een analyse van BITCOIN BSC scam, onthullen onze bevindingen dat het een frauduleus plan is. Vermomd onder het mom van een legitiem platform om Bitcoins in te zetten en beloningen te krijgen, opereert deze site met de enige bedoeling om nietsvermoedende gebruikers te misleiden (hun cryptocurrency te stelen).

BITCOIN BSC scam

BITCOIN BSC scam in detail

De echte Bitcoin BSC ($BTCBSC) is opgedoken als een duurzame cryptocurrency, die zich onderscheidt als een milieubewuste optie in vergelijking met Bitcoin. Door gebruik te maken van de milieuvriendelijke BNB smart chain, probeert $BTCBSC de milieuproblemen van conventionele cryptocurrencies aan te pakken, met name het aanzienlijke energieverbruik van Bitcoin.

De BITCOIN BSC oplichtingspagina die in dit artikel wordt beschreven, doet zich voor als een platform voor het kopen van $BTCBSC. Deze zwendelpagina biedt de mogelijkheid om $BTCBSC tokens te kopen tijdens de voorverkoopfase tegen een verleidelijk lage prijs van $0,99 per token, wat doet denken aan de begindagen van Bitcoin in 2011 toen het beschikbaar was tegen een vergelijkbare prijs.

Deze oplichtingssite beweert ook dat tijdens de voorverkoop een aanzienlijk deel van de tokenvoorraad, bestaande uit 29% of 6.125.000 tokens, beschikbaar zal worden gesteld voor aankoop, wat resulteert in een initiële marktkapitalisatie van $6.063.750.

Daarnaast vermeldt de website dat de resterende 14.455.000 $BTCBSC tokens gereserveerd zijn voor staking beloningen, waarbij potentiële investeerders worden verleid met de belofte van toekomstige rendementen. Het doel van deze pagina is om gebruikers te verleiden tot het "verbinden" van hun portemonnee om $BTCBSC toe te voegen.

Bij het "verbinden" van een portemonnee wordt een kwaadaardig contract ondertekend, waardoor een cryptocurrency drainer wordt geactiveerd. Deze drainer boekt automatisch de cryptocurrency fondsen van het slachtoffer over naar de portemonnee van de oplichter. Nadat de fondsen van de ene wallet naar de andere zijn verplaatst, kunnen ze niet meer worden teruggehaald.

Dit benadrukt het belang van voorzichtigheid en uitgebreid onderzoek voordat u deelneemt aan cryptocurrency-transacties, met als doel de kans dat u ten prooi valt aan oplichting te minimaliseren.

Overzicht bedreiging:
Naam BITCOIN BSC fake crypto platform
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Deelnemers kunnen cryptocurrency inzetten en beloningen verdienen
Vermomming Legitiem platform voor het staken van Bitcoins
Scammer's Wallet 0x291BE4B6eA733148ad1D2489dd59dA28F92b710E
Gerelateerd domein cryptotradingspot[.]com
Detectienamen (cryptotradingspot[.]com) N/A (VirusTotal)
Symptomen Gebrek aan officiële verificatie, onrealistische claims, te mooi om waar te zijn beloften.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde sociale media accounts, malafide online pop-up advertenties, phishing e-mails, ongewenste applicaties.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Tot slot moeten mensen waakzaam en sceptisch blijven als ze in aanraking komen met investeringsmogelijkheden, vooral op het gebied van cryptocurrency. Door voorzichtigheid te betrachten, grondig onderzoek te doen en op je hoede te zijn voor veelvoorkomende rode vlaggen, zoals onrealistische beloften of verzoeken om persoonlijke informatie, kunnen mensen zichzelf beter beschermen tegen oplichting.

Het verifiëren van de legitimiteit van platforms en investeringen voordat er geld wordt toegezegd, is van het grootste belang om iemands financiële welzijn te beschermen in het steeds complexere landschap van digitale activa. Meer voorbeelden van zwendel met crypto-drainers zijn "Nim Rolldrop", "LIDO Staking" en "X World Games Airdrop".

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Oplichters gebruiken verschillende strategieën om hun zwendel te verspreiden, waarbij één veelvoorkomende aanpak het kapen van geverifieerde sociale-mediaprofielen is. Dit kan variëren van de accounts van bekende persoonlijkheden tot die van gevestigde bedrijven. Via deze gecompromitteerde platforms verleiden oplichters gebruikers om hun frauduleuze websites te bezoeken en slachtoffer te worden van hun trucs.

Bovendien kunnen gebruikers op zwendelpagina's stuiten via misleidende advertenties, opdringerige pop-ups of meldingen afkomstig van dubieuze pagina's. Oplichters registreren ook vaak domeinnamen die sterk lijken op die van legitieme projecten, met als doel gebruikers te misleiden en hen in hun bedrieglijke plannen te lokken.

Bovendien kunnen gebruikers onbedoeld op scam-hostingpagina's terechtkomen terwijl ze websites bezoeken die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, zoals torrentsites of illegale filmstreamingpagina's.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scampagina's?

Controleer de URL's van websites voordat u persoonlijke gegevens invoert, geld overmaakt of andere acties uitvoert, om er zeker van te zijn dat ze overeenkomen met officiële domeinen. Wees voorzichtig met online advertenties en pop-ups op dubieuze websites. Wees waakzaam bij het behandelen van ongevraagde e-mails met koppelingen, vooral als deze onverwacht zijn of van onbekende afzenders komen.

Sta geen meldingen toe van onbetrouwbare websites of download geen software van onofficiële bronnen zoals app stores van derden, onofficiële websites of P2P-netwerken. Blijf voor het downloaden van software bij officiële pagina's en app stores om potentiële risico's te beperken. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

De verschijning van "BITCOIN BSC" scam (GIF):

De verschijning van BITCOIN BSC scam

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een crypto scam?

De meeste cryptocurrency scams zijn ontworpen om mensen ertoe te verleiden hun cryptocurrency-tegoeden over te dragen of gevoelige informatie vrij te geven. Deze zwendelpraktijken maken vaak gebruik van bedrieglijke tactieken en valse beloften om nietsvermoedende slachtoffers te strikken en misbruik te maken van hun vertrouwen en gebrek aan bewustzijn.

Is het mogelijk om verloren cryptogeld terug te krijgen?

Het terugvinden van verloren cryptocurrency-fondsen is vaak een lastige taak, zo niet helemaal onmogelijk. De gedecentraliseerde en anonieme aard van cryptocurrency netwerken vormt een aanzienlijke belemmering voor het opsporen en terugvinden van verloren fondsen als gevolg van oplichting, diefstal of andere oorzaken.

Waarom kom ik crypto scams tegen?

Frauduleuze regelingen worden door oplichters verspreid via ongevraagde e-mails, sociale mediaplatforms, gecompromitteerde online profielen, misleidende advertenties en pop-ups op onbetrouwbare websites. Daarnaast worden websites die gekoppeld zijn aan malafide advertentienetwerken, zoals torrentsites of illegale filmstreamingpagina's, vaak gebruikt voor dit doel.

Beschermt Combo Cleaner me tegen oplichting?

Combo Cleaner bevat scanmogelijkheden om websites snel te analyseren en op effectieve wijze oplichtingspagina's op te sporen. Na detectie worden gebruikers onmiddellijk op de hoogte gebracht en worden toegangsbeperkingen onmiddellijk geïmplementeerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
BITCOIN BSC fake crypto platform QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van BITCOIN BSC fake crypto platform op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.