FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat uw account wordt gestolen via valse "mail Is Due For Renewal" e-mails

Ook bekend als: "Email Is Due For Renewal" phishing email
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort e-mail is "Email Is Due For Renewal"?

Na inspectie van "Email Is Due For Renewal" hebben we vastgesteld dat het om spam gaat. In deze nepbrief staat dat de e-mail van de ontvanger bijna zijn opslaglimiet heeft bereikt en moet worden opgewaardeerd. Deze spamcampagne heeft als doel slachtoffers te misleiden door hun inloggegevens in te voeren op een phishingwebsite.

Email Is Due For Renewal email spam campagne

"Email Is Due For Renewal" email scam overzicht

De spambericht met als onderwerp "[recipient's_email_address] Please confirm to continue." (kan variëren) informeert de ontvanger dat zijn e-mailaccount moet worden vernieuwd. De opslagruimte van de account heeft bijna zijn limiet bereikt, d.w.z. 2,46 GB gebruikt van de 2,5 GB. Hierdoor is het niet langer mogelijk om e-mails te verzenden of te ontvangen.

Benadrukt moet worden dat deze beweringen vals zijn en dat deze e-mail niet geassocieerd is met legitieme serviceproviders of andere entiteiten.

Wanneer een ontvanger op de link in de e-mail drukt, wordt hij omgeleid naar een phishingwebsite die vermomd is als een aanmeldpagina. Inloggegevens die op deze site worden ingevoerd, worden opgeslagen en naar oplichters gestuurd.

De dreiging is groter dan het verlies van een enkele account, omdat e-mails vaak worden gebruikt om andere inhoud te registreren. Via een gekaapte e-mail kunnen cybercriminelen dus toegang/controle krijgen over gekoppelde accounts en platforms.

Om wat verder in te gaan op het potentiële misbruik: scammers kunnen de identiteit van accounteigenaars stelen (bijv. e-mails, sociale netwerkmogelijkheden, sociale media, messengers, enz.) en leningen of donaties vragen van contactpersonen/vrienden/volgers, oplichting ondersteunen en malware verspreiden door schadelijke bestanden/links te delen.

Bovendien kunnen gestolen financiële accounts (bijv. e-commerce, online bankieren, geld overmaken, digitale portemonnees, etc.) worden gebruikt om frauduleuze transacties en online aankopen te doen.

Kortom, slachtoffers van scammail zoals "Email Is Due For Renewal" kunnen te maken krijgen met ernstige privacyproblemen, financieel verlies en identiteitsdiefstal.

Als u uw inloggegevens al hebt vrijgegeven - wijzig dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en neem contact op met de officiële klantenservice.

Overzicht bedreiging:
Naam "Email Is Due For Renewal" phishing email
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim De e-mail opslagruimte zit bijna aan zijn limiet en het is onmogelijk om berichten te verzenden/ontvangen.
Symptomen Onbevoegde online aankopen, veranderde online accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-upadvertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Phishing spamcampagne voorbeelden 

"WeTransfer - You Have Received Files", "SharePoint Invoice", "Yellow Tag", en "ShareFile - Advance Payment Approval" zijn slechts enkele voorbeelden van phishing e-mails die we hebben onderzocht. Dit soort brieven zijn voornamelijk gericht op inloggegevens (gebruikersnamen/wachtwoorden), persoonlijk identificeerbare gegevens en financiële informatie.

Er worden echter ook andere oplichtingspraktijken uitgevoerd via spammails en deze worden gebruikt om malware te verspreiden. Omdat spammails en -berichten zo vaak voorkomen en zo goed gemaakt kunnen zijn, raden we aan voorzichtig te zijn met inkomende e-mail.

Hoe infecteren spamcampagnes uw computers?

Cybercriminelen maken vaak gebruik van spamcampagnes om malware te verspreiden. Misleidende e-mails/berichten kunnen schadelijke bestanden bevatten als bijlagen of downloadlinks. Deze bestanden kunnen documenten zijn (bijv. Microsoft Office, Microsoft OneNote, PDF, enz.), archieven (RAR, ZIP, enz.), uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), JavaScript, enz.

Alleen al het openen van een besmettelijk bestand kan voldoende zijn om de download- en installatieketen van malware in gang te zetten. Sommige indelingen vereisen echter extra handelingen om deze processen op gang te brengen. Microsoft Office-bestanden vereisen bijvoorbeeld dat gebruikers macroopdrachten inschakelen (d.w.z. bewerken/inhoud), terwijl OneNote-documenten vereisen dat ze op ingesloten bestanden of koppelingen klikken.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

We raden u aan om inkomende e-mails, PM's/DM's, sms'jes en andere berichten met zorg te behandelen. Open geen bijlagen of koppelingen in verdachte/irrelevante e-mails, omdat deze kwaadaardig kunnen zijn. Het moet worden vermeld dat malware niet uitsluitend via spam e-mails/berichten wordt verspreid.

Frauduleuze en gevaarlijke online inhoud lijkt meestal echt en onschadelijk - wees daarom voorzichtig tijdens het surfen.

Download daarnaast alleen van officiële en geverifieerde bronnen. Activeer en update software met behulp van legitieme functies/tools, aangezien illegale activeringstools ('cracking') en updaters van derden malware kunnen bevatten.

Het is essentieel voor de integriteit van het apparaat en de veiligheid van de gebruiker om een goed antivirusprogramma te installeren en up-to-date te houden. Beveiligingsprogramma's moeten worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en om gedetecteerde bedreigingen/problemen te verwijderen. Als u al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst in het spambericht "Email Is Due For Renewal":

Subject: - Please confirm to continue.


- is due for renewal.


2.46 GB 2.5 GB


Your mailbox can no longer send or receive messages. Click below to update your storage capacity.


UPDATE MY -


Mailbox SERVER: Ksng
Best Regards
Ksng


(C) 2024

Screenshot van de phishing-website die wordt gepromoot door de "Email Is Due For Renewal"-spamcampagne:

phishing-website die wordt gepromoot door de Email Is Due For Renewal

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Spammails zijn niet persoonlijk, zelfs als ze gegevens bevatten die relevant zijn voor de ontvangers. Cybercriminelen verspreiden deze e-mail in grootschalige campagnes - daarom ontvangen duizenden gebruikers identieke berichten.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze spammail werd misleid, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens bekend hebt gemaakt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk aangetaste accounts en informeer de officiële klantenservice. Als de verstrekte informatie echter van een andere persoonlijke aard was (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, enz.), neem dan onmiddellijk contact op met de juiste autoriteiten.

Ik heb een spam e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, alleen het lezen van een e-mail vormt geen infectiegevaar. Apparaten komen in gevaar wanneer schadelijke bijlagen of koppelingen worden geopend.

Ik heb een bestand gedownload en geopend dat als bijlage bij een spammail was gevoegd.

Als het geopende bestand een uitvoerbaar bestand was (.exe, .run, enz.), is het systeem hoogstwaarschijnlijk geïnfecteerd. U had dit echter kunnen voorkomen als het een document was (.doc, .xls, .pdf, .one, enz.). Sommige indelingen kunnen extra handelingen vereisen (bijv. macroopdrachten inschakelen, klikken op ingesloten bestanden/links, enz.) om het download-/installatieproces van malware op gang te brengen.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner kan alle soorten bedreigingen detecteren en verwijderen. Het is in staat om de meeste bekende malware-infecties te verwijderen. Onthoud dat kwaadaardige software van hoge kwaliteit zich meestal diep in systemen verstopt - daarom is het uitvoeren van een volledige systeemscan cruciaal.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Email Is Due For Renewal phishing email QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Email Is Due For Renewal" phishing email op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.