FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door "Tesla Space X Investment" nepwebsites

Ook bekend als: "Tesla Space X Investment" scam website
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Tesla Space X Investment"?

Bij het inspecteren van "Tesla Space X Investment" hebben we vastgesteld dat het om oplichterij gaat. Het wordt gepresenteerd als een uitgebreid online platform dat investeringen en andere gerelateerde diensten aanbiedt. Het doel is echter om gebruikers te misleiden door cryptocurrency over te maken naar de wallet van de oplichters.

Tesla Space X Investment scam

"Tesla Space X Investment" scam overzicht

Deze zwendel lijkt een gedetailleerde website te zijn met het logo van Tesla - de multinational in auto's en schone energie. Bij nader inzien is het echter duidelijk dat de wollige tekst in deze zwendel inhoud ontbeert. Het programma wordt voorgesteld als een investeringsplatform waarmee gebruikers geld kunnen overmaken en andere gerelateerde activiteiten kunnen uitvoeren. De investeringen starten bij 200$ en moeten worden gestort in Bitcoin of DOGE cryptocurrencies.

We moeten benadrukken dat al deze inhoud nep is en dat dit nepplatform op geen enkele manier in verband wordt gebracht met Tesla, Inc., SpaceX of andere legitieme entiteiten.

Digitale activa zijn in wezen verloren zodra een gebruiker ze overdraagt naar een van de aangeboden cryptocurrency wallets. De omvang van het financiële verlies hangt af van het overgedragen bedrag.

Cybercriminelen richten zich op en gebruiken deze digitale valuta vanwege de praktisch onvindbare aard van hun transacties. Dit vergroot hun kansen om vervolging te ontlopen en vernietigt vrijwel de kans dat slachtoffers hun geld terugkrijgen.

Overzicht bedreiging:
Naam "Tesla Space X Investment" scam website
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraud
Vermomming Crypto-investeringsplatform ontwikkeld door SpaceX en Tesla, Inc.
Cybercriminelen Cryptowallet Adressen bc1qtln8hc9fuygehdynjgulma5qr79rq9fvv0v9va (Bitcoin), D7Q5DLM1715fEqFf97jjPmZ7vDZbSTryk9 (DOGE)
Gerelateerd domein teslaspace-x[.]com
Detectienamen (teslaspace-x[.]com) Criminal IP (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (teslaspace-x[.]com) 54.37.95.248
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Geldverlies
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Voorbeelden van cryptocurrency-zwendel

"Claim EZPOINTS", "Layer Bank MANTA Airdrop", "Seiyans Mint", "Blast Airdrop", "BitDogs Mint Free", "Macxmusk Crypto Exchange" en "Claim Manta" zijn slechts enkele voorbeelden van op cryptocurrency gerichte zwendelpraktijken die we onlangs hebben onderzocht.

Er zijn drie hoofdtypen crypto-sjoemels - lokmiddelen voor slachtoffers om activa over te dragen aan oplichters (bijv. investeringsplatforms, weggevertjes, airdrops, enz.), phishing-sjoemels gericht op portemonneegegevens en cryptocurrency-drainers.

Er zijn echter talloze andere zwendels op het web. Omdat misleidende inhoud online wijdverspreid is en zo goed gemaakt kan zijn, raden we u aan voorzichtig te zijn tijdens het surfen.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Online zwendel wordt vaak gepromoot via kwaadaardige koppelingen of bijlagen in spam (bijv. berichten in sociale media, DM's/PM's, e-mails, sms'jes, browsermeldingen, enz.) Bedrieglijke sites kunnen ook worden geopend via omleidingen die worden veroorzaakt door verkeerd getypte URL's, webpagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scamwebsites?

We raden u ten zeerste aan om waakzaam te zijn tijdens het surfen, aangezien frauduleuze en kwaadaardige online inhoud er meestal echt en onschuldig uitziet. Opdringerige advertenties en spam-browsermeldingen zijn hier voorbeelden van; ze zien er onschuldig uit maar leiden door naar onbetrouwbare/betwistbare pagina's (bijv. oplichterij, gokken, adult dating, pornografie, enz.)

Om te voorkomen dat je ongewenste browsermeldingen ontvangt, moet je niet toestaan dat verdachte sites deze meldingen afleveren (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enzovoort). Weiger in plaats daarvan de levering van meldingen van deze pagina's (druk op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enzovoort) of negeer deze verzoeken helemaal.

Let daarnaast op URL's en voer ze zorgvuldig in. Wees voorzichtig met inkomende e-mails/berichten en open geen bijlagen of koppelingen in verdachte e-mails. We raden af om websites te gebruiken die illegale inhoud of andere dubieuze diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, etc.), omdat deze webpagina's meestal geld opleveren via malafide advertentienetwerken.

Om te voorkomen dat gebundelde/gevaarlijke programma's het systeem infiltreren - download alleen van officiële/betrouwbare bronnen en behandel installaties met zorg (lees bijvoorbeeld de voorwaarden, bestudeer de opties, gebruik "Aangepaste/geavanceerde instellingen" en meld u af voor extra apps, extensies, functies, enz.)

Als uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Weergave van de "Tesla Space X Investment" scam (GIF):

Uiterlijk van Tesla Space X Investment scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is online zwendel?

In principe verwijst een online zwendel naar misleidende inhoud die op het internet wordt gepromoot en die bedoeld is om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van bepaalde handelingen. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden verleid om geldtransacties uit te voeren, privégegevens vrij te geven, digitale portemonnees aan te sluiten op cryptocurrency-drainers, producten te kopen, software te downloaden/installeren, valse hulplijnen te bellen, enz.

Wat is het doel van online zwendel?

Online zwendel is ontworpen om inkomsten te genereren. Oplichters maken voornamelijk winst door geld te verkrijgen via misleiding, het onderschrijven van inhoud (bijv. sites, producten, diensten, enz.), het verkopen of misbruiken van gevoelige informatie en het verspreiden van malware.

Ik heb cryptocurrency gestuurd naar een adres dat wordt gepresenteerd in de "Tesla Space X Investment"-zwendel, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Nee, deze transacties kunnen niet worden teruggedraaid omdat ze bijna niet te traceren zijn.

Waarom kom ik online zwendel tegen?

Online zwendel wordt onderschreven via spam (bijv. e-mails, DM's/PM's, browsermeldingen, berichten op sociale media, enz.), websites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, opdringerige advertenties, verkeerd getypte URL's (typosquatting) en adware.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen online oplichting?

Combo Cleaner kan bezochte websites scannen op misleidende/malafide inhoud. Als u op een dergelijke webpagina komt, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang tot de site geblokkeerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Tesla Space X Investment scam website QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Tesla Space X Investment" scam website op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.