FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door e-mails waarin een Yamaha baby grand piano wordt weggegeven

Ook bekend als: "Yamaha Baby Grand Piano" spam email
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort e-mail is "Yamaha Baby Grand Piano"?

"Yamaha Baby Grand Piano" is een spamcampagne per e-mail. Er zijn meerdere varianten van deze e-mails, maar de rode draad is de schenking van een Yamaha-babyvleugel. Wanneer een ontvanger aangeeft geïnteresseerd te zijn in het gratis verkrijgen van de piano, wordt hem gevraagd de verzendkosten te betalen - op die manier wordt hij erin geluisd geld over te maken aan de oplichters.

Yamaha Baby Grand Piano spam email (1)

"Yamaha Baby Grand Piano" email scam overzicht

We vonden 5 verschillende versies van de  "Yamaha Baby Grand Piano" e-mail met volgende onderwerpen – "Give away my late husband's Yamaha baby grand piano", "Giving Out Yamaha Baby Grand.", "For Instrument Lover.", "Donating my Yamaha Baby Grand Piano GCI model to you", and "GRAND PIANO". Er moet echter worden vermeld dat andere onderwerpregels en tekstinhoud van de brieven zeer waarschijnlijk zijn.

Het verbindende thema van deze e-mails is dat de afzender zijn Yamaha baby grand piano gratis weggeeft. In de berichten staat vaak dat het niet-bestaande instrument toebehoorde aan een overleden echtgenoot van de afzender, maar er kunnen ook andere familiebanden (of geen enkele) in deze brieven worden aangegeven.

Doorgaans worden ontvangers via opeenvolgende e-mails gelokt tot een gesprek met de oplichter. Tijdens dit gesprek kunnen meer details aan het nepverhaal worden toegevoegd - de cybercriminelen kunnen bijvoorbeeld foto's van de valse piano geven en de geschiedenis ervan uitdiepen (bijv. herkomst, overleden eigenaar, eerdere verkoop- of weggeefpogingen, enz.)

Ontvangers die geïnteresseerd zijn in het muziekinstrument worden alleen gevraagd om de verzend- en verhuiskosten te betalen. Dit lokmiddel kan ongelooflijk succesvol zijn, omdat vleugels (zelfs gebruikte) in prijs kunnen variëren van vier tot vijf cijfers in USD.

Oplichters kunnen de namen van legitieme verzendbedrijven of andere entiteiten gebruiken om de indruk van legitimiteit te versterken. Slachtoffers kunnen worden omgeleid om de verzending te regelen met een vermeende bezorger, en dit gesprek kan plaatsvinden op een webpagina die de site van een echt bedrijf nabootst.

Zodra de verzending van het denkbeeldige instrument is geregeld, wordt het slachtoffer gevraagd om de leveringskosten te betalen (die kunnen variëren van drie tot vier cijfers in USD). Cybercriminelen kunnen vertrouwen op legitieme platforms voor geldtransacties of meer twijfelachtige middelen gebruiken om het geld te verkrijgen.

Het is opmerkelijk dat scammers niet rechtstreeks op zoek gaan naar geld, maar in plaats daarvan de persoonlijk identificeerbare of financiële informatie van slachtoffers proberen te achterhalen (bijv. identiteitskaartgegevens, bankrekeninggegevens, creditcardnummers, enz.) Deze kwetsbare informatie kan vervolgens worden gebruikt om de identiteit van slachtoffers te stelen, ongeautoriseerde transacties te vergemakkelijken of frauduleuze online aankopen te doen.

Het is ook relevant om te vermelden dat piano's van verschillende beroemde merken als lokaas kunnen dienen, en soortgelijke zwendelpraktijken gebruiken andere waardevolle muziekinstrumenten of voorwerpen als lokaas. "Yamaha Baby Grand Piano" en soortgelijke zwendelpraktijken zijn ook waargenomen op de Facebook Marketplace, craigslist, en andere legitieme verkoopplatformen.

Samenvattend, door e-mails zoals "Yamaha Baby Grand Piano" te vertrouwen - kunnen gebruikers ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal ervaren.

Als u uw persoonlijk identificeerbare of financiële gegevens aan scammers hebt verstrekt - neem dan onmiddellijk contact op met de juiste autoriteiten.

Overzicht bedreiging:
Naam "Yamaha Baby Grand Piano" spam email
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Yamaha baby grand piano wordt gratis weggegeven.
Symptomen Onbevoegde online aankopen, veranderde online accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-upadvertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Spamcampagnes in het algemeen

Het moet vermeld worden dat er talloze zwendelpraktijken zijn die vergelijkbaar zijn met "Yamaha Baby Grand Piano", hoewel ze op andere lokmiddelen vertrouwen - d.w.z., aanbiedingen van verschillende andere waardevolle items gratis.

Valse claims die vaak door spam worden gebruikt, zijn onder andere die met betrekking tot terugbetalingen, abonnementsverlengingen/annuleringen, accountproblemen (bijv. niet-bezorgde berichten, verdachte activiteiten, beveiligingsupgrades, wachtwoordvernieuwing, etc.), chantagepogingen over niet-bestaand expliciet materiaal, zakelijke aanbiedingen, productaankopen, facturen, etc.

Het einddoel van bijna alle scams is om inkomsten te genereren ten koste van het slachtoffer. De manier waarop dat gebeurt, kan echter verschillen. Spamcampagnes kunnen erop gericht zijn ontvangers te misleiden om geldtransacties uit te voeren of op een andere manier geld naar scammers te sturen, privégegevens vrij te geven, externe toegang tot hun apparaten toe te staan, malware te downloaden/installeren, enzovoort.

Hoewel spam e-mails berucht zijn omdat ze vol fouten zitten, kunnen ze vakkundig worden gemaakt en zelfs worden vermomd als berichten van echte bedrijven, organisaties, dienstverleners, autoriteiten en andere entiteiten.

We hebben duizenden spam e-mails onderzocht; "Netflix - Update Your Payment Details", "Cashier Check", "MINISTÉRIO PUBLICO PORTUGAL", "Upgrade Mailbox Quota", "CashAid Project", "Missing Invoice", "Packing List", en "UKNL Board Online Sweepstakes" zijn slechts enkele van onze nieuwste vondsten.

Hoe infecteren spamcampagnes uw computers?

Spamcampagnes worden vaak gebruikt voor de distributie van malware. Deze e-mails/berichten kunnen schadelijke bestanden als bijlage of als koppeling hebben. Virulente bestanden kunnen documenten zijn (PDF, Microsoft Office, Microsoft OneNote, enz.), uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), archieven (ZIP, RAR, enz.), JavaScript, enzovoort.

Bij het openen begint een besmettelijk bestand met het downloaden/installeren van malware. Sommige indelingen kunnen echter extra interactie vereisen om infectieketens in het systeem op gang te brengen. Microsoft Office-bestanden vereisen bijvoorbeeld dat gebruikers macroopdrachten inschakelen (d.w.z. bewerken/inhoud), terwijl OneNote-documenten vereisen dat ze op ingesloten bestanden of koppelingen klikken.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

We raden u sterk aan voorzichtig te zijn met inkomende e-mails, DM's/PM's, sms'jes en andere berichten. Bijlagen of koppelingen in dubieuze e-mails mogen niet worden geopend, omdat ze virulent kunnen zijn. Het is belangrijk om Microsoft Office-versies te gebruiken die na 2010 zijn uitgebracht, omdat deze de modus "Beschermde weergave" hebben die automatische uitvoering van macro's voorkomt.

Malware wordt echter op verschillende manieren verspreid. Daarom adviseren we om waakzaam te zijn tijdens het browsen, omdat frauduleuze en schadelijke online inhoud meestal legitiem en onschadelijk lijkt.

Bovendien moeten alle downloads afkomstig zijn van officiële en geverifieerde bronnen. We raden u ook aan om software te activeren en bij te werken met echte functies/hulpmiddelen, omdat illegale activeringsprogramma's ("cracking") en updaters van derden malware kunnen bevatten.

We moeten benadrukken hoe belangrijk het is om een betrouwbare antivirus te installeren en up-to-date te houden. Beveiligingsprogramma's moeten worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en om gedetecteerde bedreigingen en problemen te verwijderen. Als u al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in een van de "Yamaha Baby Grand Piano" spam e-mail:

Subject: Give away my late husband's Yamaha baby grand piano

I am looking to give away my late husband's Yamaha baby grand piano so let me know if you will take it or have someone who will care for it.

Regards,
Lindie Pretorius
lindiepretorius137@gmail.com

Screenshot van een andere variant van de "Yamaha Baby Grand Piano" spam email:

Yamaha Baby Grand Piano scam email alternate variant (2)

Tekst gepresenteerd in deze e-mail:

Subject: Giving Out Yamaha Baby Grand.

I am giving away my late husband's Yamaha Grand Baby GC1 to a passionate instrument lover. If you know of a fellow teacher, school, student, family or church that might be interested, please forward this email to them.God bless you.Laurie.

Screenshot van een andere variant van de "Yamaha Baby Grand Piano" spam email:

Yamaha Baby Grand Piano scam email alternate variant (3)

Tekst gepresenteerd in deze e-mail:

Subject: For Instrument Lover.

Hi, kindly let me know if you will be interested or have someone who will. I'm giving out my late husband's Yamaha Grand Piano.

Screenshot van een andere variant van de "Yamaha Baby Grand Piano" spam email:

Yamaha Baby Grand Piano scam email alternate variant (4)

Tekst gepresenteerd in deze e-mail:

Subject: Donating my Yamaha Baby Grand Piano GCI model to you
 
Dear Beloved,
This is to inform you that i have decided to donate my Yamaha Baby
Grand Piano GCI model to you. if you are interested, kindly get back
to me as soon as possible for more information.
regards
Friedle Gerhard
friedlegerhard76@gmail.com

Screenshot van een andere variant van de "Yamaha Baby Grand Piano" spam email:

Yamaha Baby Grand Piano scam email alternate variant (5)

Tekst gepresenteerd in deze e-mail:

Subject: GRAND PIANO

Hello,

I hope you are doing well.

I am looking to give away my late husband's Yamaha baby grand piano to a passionate instrument lover,
 so let me know if you will take it or have someone who will care for it.

Regards,
coleenpretorius904@gmail.com
Pretorius Coleen

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Spam e-mails zijn niet persoonlijk. Cybercriminelen verspreiden deze brieven in massale operaties - vandaar dat duizenden gebruikers identieke e-mails ontvangen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze spammail werd misleid, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer de officiële ondersteuning. Als u echter andere privégegevens hebt verstrekt (bijv. identiteitskaartgegevens, paspoortscans/foto's, creditcardnummers, enz.

Ik heb een spam e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het lezen van een e-mail is onschuldig. Systemen worden geïnfecteerd wanneer schadelijke bijlagen of koppelingen worden geopend.

Ik heb een bestand in de bijlage bij een spammail gedownload en geopend. Is uw computer geïnfecteerd?

Of uw apparaat geïnfecteerd is, kan afhangen van het formaat van het geopende bestand. Als het een uitvoerbaar bestand was (.exe, .run, enz.), dan is de kans groot dat het systeem is aangetast. Dit had echter voorkomen kunnen worden als het een document was (.doc, .xls, .pdf, .one, etc.). Deze indelingen vereisen mogelijk extra handelingen om u te laten opstarten met het downloaden/installeren van malware (bijv. macroopdrachten inschakelen, klikken op ingesloten inhoud, enz.)

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Houd er rekening mee dat het uitvoeren van een volledige systeemscan cruciaal is, omdat high-end kwaadaardige programma's zich meestal diep in systemen verbergen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Yamaha Baby Grand Piano spam email QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Yamaha Baby Grand Piano" spam email op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.