FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door nep "WalletConnect & Web3Inbox Airdrop" sites

Ook bekend als: "WalletConnect & Web3Inbox Airdrop" scam website
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "WalletConnect & Web3Inbox Airdrop"?

"WalletConnect & Web3Inbox Airdrop" is oplichterij. Het wordt voorgesteld als een airdrop van WalletConnect en Web3Inbox. Het schema is niet geassocieerd met legitieme diensten of andere entiteiten. Deze zwendel werkt als een cryptocurrency drainer en steelt de fondsen die zijn opgeslagen in de digitale portemonnees van slachtoffers.

WalletConnect & Web3Inbox Airdrop scam

"WalletConnect & Web3Inbox Airdrop" scam overzicht

De webpagina waarop deze zwendel werd uitgevoerd die wij onderzochten - airdrop.wallet-connect[.]io - leek erg op het officiële domein van WalletConnect, namelijk walletconnect.com. Dit programma kan echter ook op andere domeinen worden gepromoot.

Deze valse airdrop (weggever) wordt vermoedelijk gerund door het WalletConnect cryptocurrency platform en Web3Inbox - een notificatie management tool voor crypto-gerelateerde apps. Het moet worden benadrukt dat deze zwendel niet is geassocieerd met een van beide of enige andere echte diensten, producten of entiteiten.

Gebruikers worden gelokt om hun portemonnee bloot te geven door ze te verbinden met de nepsite om deel te nemen aan de airdrop. Zodra dat is gebeurd, wordt een leegloopmechanisme gestart; het voert automatisch uitgaande transacties uit de cryptocurrency-portefeuilles van de slachtoffers uit.

De digitale activa die daarin zijn opgeslagen, worden dus gestolen en de omvang van het financiële verlies hangt af van hun waarde. Er moet worden vermeld dat cryptocurrency-transacties niet kunnen worden teruggedraaid omdat ze niet traceerbaar zijn.

Overzicht bedreiging:
Naam "WalletConnect & Web3Inbox Airdrop" scam website
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Vermomming Airdrop gehouden door WalletConnect en Web3Inbox.
Gerelateerde domeinen airdrop.wallet-connect[.]io
Detectienamen (airdrop.wallet-connect[.]io) Emsisoft (Phishing), Ermes (Phishing), Certego (Suspicious), Fortinet (Spam), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (airdrop.wallet-connect[.]io) 103.35.191.98
Verspreidingsmethodes Spam e-mails, gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Geld verlies
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Cryptocurrency drainer voorbeelden

"Token Terminal's Airdrop", "Cointelegraph's 10th Anniversary Airdrop", "De.Fi Launchpad Airdrop", en "Trust Wallet Mystery Box" zijn slechts enkele voorbeelden van cryptocurrency-drainerende oplichting.

Het internet staat vol met misleidend en kwaadaardig materiaal. Er worden verschillende oplichtingsmodellen gebruikt en veelvoorkomende valse claims hebben betrekking op crypto-airdrops, weggeefacties, productpromoties, loterijen, systeeminfecties/fouten, verouderde software, verzendingsfouten, enz.

Hoewel online zwendel wordt geassocieerd met inconsistenties, spelfouten en andere flagrante fouten, is dat niet uitsluitend waar. Zwendelpraktijken kunnen goed in elkaar zitten en zelfs vakkundig vermomd zijn als inhoud van legitieme websites, platforms, diensten, bedrijven, organisaties, instellingen en andere entiteiten.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Er is opgemerkt dat spam e-mails worden gebruikt om "WalletConnect & Web3Inbox Airdrop" te promoten. Het is echter niet onwaarschijnlijk dat er andere technieken worden gebruikt.

Over het algemeen wordt online oplichting gepusht via links/bijlagen in spam (bijv. e-mails, browsermeldingen, DM's/PM's, sms'jes, posts op sociale media/forums, etc.), verkeerd getypte URL's (typosquatting), websites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, opdringerige advertenties en geïnstalleerde adware.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scamwebsites?

We raden u sterk aan om voorzichtig te zijn tijdens het browsen, omdat frauduleuze en schadelijke online inhoud er meestal legitiem en onschadelijk uitziet. Opdringerige advertenties en spam browser meldingen kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar toch omleiden naar onbetrouwbare/gevaarlijke sites (bijv. scam-promotie, gokken, pornografie, etc.).

We raden af om websites te gebruiken die illegale software/media of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, etc.), omdat deze webpagina's meestal gebruik maken van malafide advertentienetwerken. Een andere aanbeveling is om aandacht te besteden aan URL's en deze met zorg in te voeren.

Wees waakzaam met inkomende e-mails/berichten en open geen bijlagen of links in verdachte e-mails. Als je op een dubieuze pagina terechtkomt, sta dan niet toe dat er browsermeldingen worden weergegeven (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enzovoort). In plaats daarvan negeert of weigert u de verzoeken om meldingen (d.w.z. selecteer "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz.)

Om te voorkomen dat gebundelde/schadelijke inhoud uw apparaat infiltreert, downloadt u van officiële/geverifieerde bronnen en behandelt u installaties met voorzichtigheid (lees bijvoorbeeld de voorwaarden, verken de opties, gebruik de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" en meld u af voor extra apps, extensies, enz.)

Als uw computer al is geïnfecteerd, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "WalletConnect & Web3Inbox Airdrop"-zwendel:

Welcome to the Web3Inbox Airdrop


Connect your wallet to receive the exclusive Airdrop brought to you by - WalletConnect and Web3Inbox.


Connect Wallet

Weergave van de "WalletConnect & Web3Inbox Airdrop" scam (GIF):

Weergave van de WalletConnect & Web3Inbox Airdrop scam (GIF)

Screenshot van een spam-e-mail die wordt gebruikt om de "WalletConnect & Web3Inbox Airdrop"-zwendel te promoten:

spam-e-mail die wordt gebruikt om de WalletConnect & Web3Inbox Airdrop scam

Tekst gepresenteerd in dez e-mail:

You're invited!


We hope this email finds you well and thriving in the world of decentralized finance! Today, we're thrilled to bring you an exclusive celebration that promises to elevate your crypto experience to new heights.


This is not just another airdrop; it's a rare opportunity to amplify your crypto portfolio and be part of something extraordinary. The team at WalletConnect, in collaboration with Web3Inbox, is hosting a special occasion to express our gratitude to our valued users and community members.


[Join & Claim!]

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een online zwendel?

Online scams zijn misleidende berichten die op het internet worden gepromoot en die zijn ontworpen om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden verleid om digitale portemonnees aan te sluiten op cryptocurrency-drainers, kwetsbare informatie vrij te geven, geldtransacties uit te voeren, software te downloaden/installeren, producten te kopen, enzovoort.

Wat is het doel van online zwendel?

Het doel van online zwendel is om inkomsten te genereren. Cybercriminelen profiteren voornamelijk door geld te verkrijgen door middel van misleiding, misbruik of verkoop van privégegevens, het promoten van inhoud (bijv. websites, software, producten, enz.) en het verspreiden van malware.

Ik heb cryptocurrency verloren aan de "WalletConnect & Web3Inbox Airdrop" scam, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Nee, cryptocurrency-transacties kunnen niet worden teruggedraaid vanwege hun praktisch onvindbare aard.

Waarom kom ik online zwendel tegen?

"WalletConnect & Web3Inbox Airdrop" wordt gepromoot via spam e-mails. Er zijn echter ook andere promotiemethoden mogelijk. Enkele van de meest gebruikte technieken zijn spam (bijv. e-mails, PM's/DM's, berichten op sociale media, browsermeldingen, enz.), websites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, verkeerd gespelde URL's (typosquatting), opdringerige advertenties en adware.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen online oplichting?

Combo Cleaner kan elke website die u bezoekt scannen en malafide, bedrieglijke/oplichtende en kwaadaardige websites detecteren. Als u zo'n webpagina bezoekt, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang geweigerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
WalletConnect & Web3Inbox Airdrop scam website QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "WalletConnect & Web3Inbox Airdrop" scam website op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.