FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door voorverkoopevenementen voor de valse X-token (X-munt)

Ook bekend als: "X Token Presale" phishing scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "X Token Presale"?

Na onderzoek van de "X Token Presale" hebben we vastgesteld dat het om oplichterij gaat. Dit is een geraffineerd plan dat is gericht op cryptocurrency, inloggegevens en persoonlijk identificeerbare gegevens.

Het lokmiddel is een exclusief voorverkoopevenement voor de "X Token" - deze momenteel niet-bestaande cryptocurrency zou een nieuwe onderneming zijn van Elon Musk, de eigenaar van het X social media platform (voorheen bekend als Twitter). Deze zwendel is waargenomen gepromoot via berichten op X (Twitter) en nep online nieuwsartikelen.

X Token Presale scam

"X Token Presale" scam overzicht

De "X Token Presale"-zwendel is behoorlijk uitgebreid; er zijn meerdere stadia met vakkundig gemaakte afbeeldingen en vermommingen. Het plan leunt zwaar op het X (voorheen Twitter) social media platform en de eigenaar, voorzitter en CTO - Elon Musk.

Op valse X-posts, nepartikelen en de bedrieglijke website zelf draait het thema om de lancering van een cryptocurrency met de naam "X". In deze bronnen wordt er zowel naar verwezen als de "X token" en de "X coin".

Het plan wordt gepresenteerd als een voorverkoopevenement voor deze gloednieuwe cryptocurrency. De hoofdwebpagina beweert dat 64% van de voorverkooppool al is uitverkocht. De huidige prijs voor X is 3,95 USD per token.

Deze pagina noemt verschillende merken die geassocieerd worden met Elon Musk als "partners", zoals Tesla, Neuralink, OpenAI, Grok. Het moet worden benadrukt dat alle beweringen met betrekking tot dit nep voorverkoop evenement vals zijn, en het is op geen enkele manier verbonden met het X sociale media platform, Elon Musk, of andere legitieme personen of entiteiten.

Nadat een gebruiker op de knop "Koop een Token" of "Meld u aan" heeft geklikt, krijgt hij een formulier te zien om een account aan te maken. Dit aanmeldingsvenster vraagt om standaardinformatie, zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer en wachtwoord. Bij echte registratie op legitieme platforms is het verstrekken van dit soort gegevens niet of nauwelijks gevaarlijk.

Dit is echter oplichterij. De contactgegevens van het slachtoffer kunnen dus worden verkocht aan derden en worden gebruikt om andere zwendels, spam en phishing te promoten. Er is een extra risico bij het kiezen van een wachtwoord, want als hetzelfde wachtwoord wordt hergebruikt voor andere accounts/platforms, bestaat het gevaar dat het wordt gestolen.

Zodra de registratie is voltooid, wordt de gebruiker omgeleid naar een andere site die beweert het "Officiële X Coin platform" te zijn. De website bootst vakkundig een online cryptocurrency-wallet na. Deze valse portemonnee heeft meerdere pagina's: cryptocurrency wisselkoersen naar "X Coin", transactiegeschiedenis, accounts, how-to gidsen, enz.

Gebruikers kunnen via dit frauduleuze platform "aankopen" van "X" doen door Ethereum (BTH), Bitcoin (BTC), Ripple (XRP), Stellar Lumen (XLM), Bitcoin Cash (BCH), Binance Coin (BNB), Tether (USDT), TRON (TRX), USD Coin (USDC), Dash (DASH), Waves (WAVES), Binance USD (BUSD), Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE) en andere cryptocurrencies.

De oplichters stelen echter gewoon alles wat de gebruiker overmaakt om X token/coin te "kopen". Door deze cryptocurrency overschrijvingen te doen, riskeert het slachtoffer ook het blootgeven van de inloggegevens van hun eigenlijke cryptowallets.

De gebruiker kan zijn account op het nepplatform aanpassen door informatie toe te voegen zoals zijn geboortedatum of het land waar hij woont/afkomstig is - deze gegevens kunnen ook worden verzameld door oplichters.

Het is relevant om te vermelden dat de valse portemonnee binnen enkele minuten kan worden verwijderd of onmiddellijk nadat het slachtoffer zijn cryptocurrency heeft overgemaakt om de niet-bestaande token te kopen. Merk op dat het praktisch onmogelijk is om het overgemaakte geld terug te halen vanwege de ontraceerbare aard van cryptocurrency-transacties.

Kortom, door te vertrouwen op een systeem als "X Token Presale" - kunnen gebruikers te maken krijgen met ernstige privacyproblemen, aanzienlijke financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Als u denkt dat uw inloggegevens bekend zijn - wijzig dan onmiddellijk de wachtwoorden/wachtzinnen van alle mogelijk gecompromitteerde accounts/platforms en neem contact op met de officiële ondersteuning. En als je andere privégegevens hebt vrijgegeven aan een scam (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de betreffende autoriteiten.

Overzicht bedreiging:
Naam "X Token Presale" phishing scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim De zwendel wordt gepresenteerd als een exclusief voorverkoopevenement voor de niet-bestaande X token/coin.
Vermomming X (formerly Twitter), Elon Musk
Gerelateerde domeinen xtokenpresale[.]io,
Detectienamen (xtokenpresale[.]io – main scam page) Emsisoft (Phishing), volledige lijst van deteties (VirusTotal)
Dienend IP adres 104.21.17.150
Detectienamen (xtokensale[.]io – fake wallet) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (xtokensale[.]io) 172.67.180.80
Detectienamen (medium.crd[.]co – fake article) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (medium.crd[.]co) 172.64.150.187
Verspreidingsmethodes Zwendelposten op sociale media, nepnieuwsartikelen, gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scam voorbeelden

'Bonk Coin-zwendel', 'CLAIM HYTOPIA TOKEN', 'TeslaStrategy Giveaway' en 'BNB Chain Airdrop' zijn slechts enkele voorbeelden van online zwendel met cryptocurrency-thema.

Het internet staat bol van de misleidende en kwaadaardige inhoud, die op geen enkele manier beperkt is tot dit soort zwendel. Verschillende valse beweringen en beloften worden gebruikt om het vertrouwen van gebruikers te winnen en vervolgens te misbruiken. Het einddoel is echter bijna altijd hetzelfde: inkomsten genereren ten koste van slachtoffers.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Er is opgemerkt dat de "X Token Presale" zwendel wordt gepromoot via berichten op het X (voorheen Twitter) sociale media platform en nep online artikelen. Andere promotiemethoden zijn echter niet onwaarschijnlijk.

Spam (bijv. berichten op sociale media/forums, DM's/PM's, e-mails, sms'jes, meldingen, enz. Opdringerige advertenties worden ook voor dit doel gebruikt. Daarnaast kan adware oplichtende advertenties weergeven of webpagina's forceren te openen die deze advertenties bevatten.

Gebruikers kunnen onbedoeld op bedrieglijke pagina's terechtkomen door een URL verkeerd in te typen (typosquatting). Zwendelwebsites kunnen ook geforceerd worden geopend wanneer een pagina wordt geopend die gebruikmaakt van malafide advertentienetwerken of wanneer er interactie is met gehoste inhoud (bijv. klikken op knoppen, advertenties, tekstinvoervelden, links, enz.)

Hoe vermijdt u het bezoeken van scamwebsites?

We raden u ten zeerste aan voorzichtig te zijn tijdens het surfen. Frauduleuze en gevaarlijke online inhoud lijkt meestal legitiem en onschuldig. Zo kunnen spam-browsermeldingen en opdringerige advertenties er onschuldig uitzien, maar worden ze omgeleid naar onbetrouwbare en twijfelachtige sites (bijv. scam-promoting, pornografie, gokken, enz.).

We raden af om websites te gebruiken die illegale software/media of andere dubieuze diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, etc.), omdat deze pagina's meestal gebruik maken van malafide advertentienetwerken. Een andere aanbeveling is om aandacht te besteden aan URL's en deze zorgvuldig in te voeren.

Sta niet toe dat verdachte webpagina's browsermeldingen afleveren (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enz.) Weiger in plaats daarvan de levering van meldingen van dergelijke pagina's (druk op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enzovoort) of negeer deze verzoeken in hun geheel.

We adviseren om inkomende e-mails en andere berichten met zorg te behandelen. Bijlagen of links in verdachte/irrelevante e-mails mogen niet worden geopend, omdat ze schadelijk kunnen zijn.

Om te voorkomen dat gebundelde/gevaarlijke software uw apparaat infiltreert - download alleen van officiële/betrouwbare bronnen en behandel installaties met waakzaamheid (lees bijvoorbeeld de voorwaarden, bestudeer opties, gebruik "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen en meld aanvullende apps, extensies, enz. af).

Als uw computer al is geïnfecteerd, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in "X Token Presale" scam:

Sparking Crypto Revolution
Token Presale is Live


Join the future with X Token! Secure your place in the limitless world of interactivity, powered by AI, for a global marketplace of ideas and opportunities.

Weergave van de "X Token Presale" scam (GIF):

Appearance of X Token Presale scam (GIF)

Screenshots van de valse cryptowallet die gepromoot wordt door de "X Token Presale" zwendel:

X Token Presale scam promoted fake cryptocurrency wallet 1 X Token Presale scam promoted fake cryptocurrency wallet 2 X Token Presale scam promoted fake cryptocurrency wallet 3 X Token Presale scam promoted fake cryptocurrency wallet 4 X Token Presale scam promoted fake cryptocurrency wallet 5

Screenshot van een X (Twitter) post die de "X Token Presale" zwendel promoot:

X Token Presale scam promoted on an X (Twitter) post

Verschijning van een nepnieuwsartikel waarin de "X Token Presale"-zwendel wordt gepromoot (GIF):

Appearance of the fake article used to promote the X Token Presale scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een online zwendel?

Online scams zijn misleidende berichten die gebruikers verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden verleid om gevoelige informatie vrij te geven, geldtransacties uit te voeren, producten te kopen, zich op diensten te abonneren, valse supportlijnen te bellen, software te downloaden/installeren, enzovoort.

Wat is het doel van online zwendel?

Online zwendel is ontworpen om inkomsten te genereren. Cybercriminelen profiteren voornamelijk door geld te verkrijgen door middel van bedrog, misbruik of verkoop van privégegevens, het promoten van inhoud en het verspreiden van malware.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd opgelicht door een online scam, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden/wachtzinnen van alle mogelijk gecompromitteerde accounts/platforms en informeer de officiële ondersteuning onmiddellijk. Als de vrijgegeven informatie echter van een andere persoonlijke aard was (bijv. identiteitskaartgegevens, pasfoto's/scans, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de juiste autoriteiten.

Ik heb cryptocurrency gestuurd naar het adres dat werd gepresenteerd in de "X Token Presale" zwendel, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Nee, cryptocurrency-transacties zijn praktisch onomkeerbaar vanwege hun vrijwel ontraceerbare aard.

Waarom kom ik online zwendel tegen?

Online zwendel wordt gehost op misleidende webpagina's. De meeste gebruikers komen hiertoe via omleidingen die worden gegenereerd door verkeerd gespelde URL's, sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, spam browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware. Het is opmerkelijk dat de "X Token Presale"-zwendel wordt gepromoot via berichten op het X (voorheen Twitter) sociale mediaplatform en valse online artikelen.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen online zwendel?

Combo Cleaner is ontworpen om allerlei bedreigingen op te sporen en te verwijderen. Het scant onder andere bezochte sites op misleidende en schadelijke inhoud. Als u dus op een webpagina komt die dergelijke inhoud bevat, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang beperkt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
X Token Presale phishing scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "X Token Presale" phishing scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.