FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door valse "BNB Chain Airdrop" websites

Ook bekend als: "BNB Chain Airdrop" scam website
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "BNB Chain Airdrop"?

"BNB Chain Airdrop" is een nep cryptocurrency giveaway. Deze zwendel wordt voorgesteld als een airdrop voor de BNB (voorheen bekend als Binance coin) cryptocurrency. Het doel van deze zwendel is om de inloggegevens van de cryptowallet van de slachtoffers te verkrijgen. Het is opmerkelijk dat "BNB Chain Airdrop" wordt gepromoot via phishing-spamcampagnes.

BNB Chain Airdrop scam

"BNB Chain Airdrop" scam overzicht

Deze zwendel wordt gepresenteerd als een airdrop - meestal een gratis distributie van nieuwe cryptocurrency voor promotiedoeleinden. Deze giveaway verdeelt zogenaamd de BNB-valuta (Binance-munt).

Het moet worden benadrukt dat deze airdrop een scam is. Daarom zullen slachtoffers geen geld ontvangen - in plaats daarvan kunnen ze de digitale valuta verliezen die in hun portemonnee is opgeslagen.

Nadat er op de knop "Check Eligbility" is geklikt, krijgt de gebruiker een pop-upvenster te zien met het verzoek om zijn cryptocurrency-wallet aan te sluiten. Tot de geviseerde portemonnees behoren Absolute, Ambire, BC Vault, Certhis, Cypherock, Fireblocks, Infinity, Ledger, MetaMask, NOW, Rainbow, Sahal, Spot, Trust en Zerion.

Oplichters met toegang tot blootgestelde digitale portemonnees kunnen in staat zijn om controle te krijgen over de fondsen daarin. Het is relevant om te vermelden dat cryptocurrency transacties vrijwel niet traceerbaar zijn, waardoor ze praktisch onomkeerbaar zijn. Daarom zijn slachtoffers van dit soort zwendel niet in staat om de gestolen cryptocurrency terug te halen.

Als u denkt dat uw inloggegevens gecompromitteerd zijn - verander dan de wachtwoorden/wachtzinnen van alle mogelijk blootgestelde platforms en neem onmiddellijk contact op met hun officiële ondersteuning.

Overzicht bedreiging:
Naam "BNB Chain Airdrop" scam website
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim De gebruiker kan deelnemen aan een BNB cryptocurrency airdrop.
Gerelateerde domeinen bnbairdrop[.]top,
Detectienamen (bnbairdrop[.]top) Avira (Phishing), CyRadar (Malicious), Kaspersky (Phishing), Sophos (Malware), Abusix (Spam), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (bnbairdrop[.]top) 185.149.120.71
Detectienamen (bnb-airdrop[.]xyz) Abusix (Spam), Ermes (Not Recommended), ESET (Suspicious), Sophos (Spam),  volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (bnb-airdrop[.]xyz) 185.149.120.71
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Online scams in het algemeen

We hebben duizenden online zwendelpraktijken geanalyseerd; "Bitcoin Mining", "Brad Garlinghouse Crypto Giveaway", "Apple Crypto Giveaway", "Bittrex Crypto Giveaway", "Andrew Tate Crypto Giveaway" en "MicroStrategy Crypto Giveaway" zijn slechts enkele voorbeelden van zwendelpraktijken gericht op cryptocurrency.

Het internet zit vol met misleidende en kwaadaardige inhoud. Behalve op cryptocurrency kan online zwendel ook gericht zijn op geld, inloggegevens voor verschillende accounts (bijv. cryptowallets, e-mails, sociale netwerken, online bankieren, e-commerce, gegevensopslag, etc.), persoonlijk identificeerbare gegevens of malware-infecties.

Omdat bedrieglijke inhoud zo wijdverspreid is op het internet en zo vakkundig in elkaar kan zitten, raden we u aan voorzichtig te zijn tijdens het surfen.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

De "BNB Chain Airdrop"-zwendel wordt gepromoot via spam e-mails. Er zijn minstens twee varianten van de brief die wordt gebruikt om deze valse cryptocurrency airdrop te promoten.

Andere promotiemethoden zijn echter niet onwaarschijnlijk. Spam in het algemeen (bijv. e-mails, PM's/DM's, sms'jes, berichten op sociale media, enz.

Misleidende pagina's kunnen geforceerd worden geopend zodra een site wordt bezocht die gebruikmaakt van malafide advertentienetwerken. Als alternatief kunnen malafide websites omleidingen naar de eerste genereren wanneer er op gehoste inhoud wordt geklikt of wanneer er op een andere manier interactie mee plaatsvindt (bijv. knoppen, tekstinvoervelden, pop-ups, links, etc.).

Daarnaast zorgen opdringerige advertenties en spammeldingen in de browser voor online oplichting. Het verkeerd spellen van de URL van een site kan ook leiden tot een omleiding (of een omleidingsketen die leidt) naar een bedrieglijke webpagina. Adware kan ook advertenties weergeven die zwendelpraktijken onderschrijven of websites forceren te openen die zwendelpraktijken uitvoeren.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scamwebsites?

Omdat valse en schadelijke online inhoud er meestal legitiem en onschadelijk uitziet, raden we aan om waakzaam te zijn tijdens het surfen. Opdringerige advertenties en spam-browsermeldingen kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar worden omgeleid naar onbetrouwbare en twijfelachtige sites (bijv. scam-promoting, gokken, pornografie, enz.).

We raden af om websites te gebruiken die illegale programma's/media of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, etc.), omdat deze pagina's meestal geld opleveren via malafide advertentienetwerken.

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, moet u niet toestaan dat verdachte webpagina's deze meldingen afleveren (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enzovoort). In plaats daarvan negeert of weigert u de levering van meldingen van dergelijke pagina's (d.w.z. klik op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz.) We raden ook aan om aandacht te besteden aan URL's en deze met zorg in te voeren.

Een andere aanbeveling is om voorzichtig om te gaan met inkomende e-mails en andere berichten. Bijlagen of links in dubieuze e-mails mogen niet worden geopend, omdat ze schadelijk kunnen zijn.

Om te voorkomen dat gebundelde/gevaarlijke inhoud het systeem infiltreert - download alleen van officiële/geverifieerde kanalen en wees voorzichtig bij het installeren van software (lees bijvoorbeeld de voorwaarden, bestudeer de beschikbare opties, gebruik "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen, kies voor extra apps, extensies, tools, enz.)

Als uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Weergave van de "BNB Chain Airdrop" scam (GIF):

Appearance of BNB Chain Airdrop scam (GIF)

Screenshots van spam e-mails die de "BNB Chain Airdrop" zwendel promoten:

BNB Chain Airdrop scam promoting spam email 1 BNB Chain Airdrop scam promoting spam email 2

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een online zwendel?

Pop-up scams zijn misleidende berichten die bedoeld zijn om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van bepaalde acties. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden verleid om privégegevens vrij te geven, geldtransacties uit te voeren, producten te kopen, zich op diensten te abonneren, software te downloaden/installeren, enzovoort.

Wat is het doel van online scams?

Pop-upzwendel is bedoeld om inkomsten te genereren. Cybercriminelen profiteren voornamelijk door geld te verkrijgen door middel van misleiding, het verkopen of misbruiken van privégegevens, het promoten van inhoud en het verspreiden van malware.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door een scam werd misleid, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan onmiddellijk de wachtwoorden/wachtzinnen van alle mogelijk aangetaste accounts/platforms en informeer de officiële ondersteuning. En als je andere privégegevens hebt verstrekt (bijv. identiteitskaartgegevens, paspoortscans/foto's, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de relevante autoriteiten.

Waarom kom ik online oplichting tegen?

Er is opgemerkt dat "BNB Chain Airdrop" wordt gepromoot via phishing-spamcampagnes. Andere promotietechnieken zijn echter niet onwaarschijnlijk. De meest voorkomende promotiemethoden zijn omleidingen die gegenereerd worden door verkeerd getypte URL's, websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, spam browser meldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Beschermt Combo Cleaner me tegen online oplichting?

Combo Cleaner is in staat om bezochte websites te scannen en bedrieglijke en schadelijke websites te detecteren. Als u op zo'n pagina komt, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang beperkt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
BNB Chain Airdrop scam website QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "BNB Chain Airdrop" scam website op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.