FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder ik malware gedetecteerd als HackTool:Win32/Crack

Ook bekend als: HackTool:Win32/Crack virus
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Wat voor soort malware is HackTool:Win32/Crack?

"HackTool:Win32/Crack" is een algemene opsporingsnaam die door een groot aantal beveiligingsprogramma's en verkopers wordt gebruikt voor software "cracks".

"Cracks" zijn illegale gereedschappen die worden gebruikt voor het "kraken" van programmabeveiliging; dit omvat het omzeilen van de beveiligingsmaatregelen van het product, het implementeren van een gestolen activeringssleutel of er een namaken, het breken van wachtwoordbeveiliging door brute-force technieken, en dergelijke.

"Cracks" worden gebruikt om verschillende producten die te koop worden aangeboden te "piraten" (stelen), variërend van videogames tot beeldbewerkingssoftware. Afgezien van het feit dat het illegaal is, worden "cracking" tools vaak gebruikt bij de verspreiding van malware. Door "cracks" te gebruiken, riskeren gebruikers dus dat hun apparaten worden blootgesteld aan kwaadaardige software.

Software cracking tool detections on VirusTotal

HackTool:Win32/Crack malware overzicht

Zoals vermeld in de inleiding is "HackTool:Win32/Crack" een veelgebruikte opsporingsnaam voor software "cracks". Deze illegale tools worden vaak gebundeld met malware. "Cracks" kunnen ook dienen als vermomming voor kwaadaardige programma's (d.w.z. besmettelijke bestanden die alleen beweren te werken als "cracking"-tools, maar niet over dergelijke functionaliteit beschikken).

Inhoud onder de detectienaam "HackTool:Win32/Crack" (en soortgelijke namen) kan elk type malware bevatten. "Cracks" kunnen worden gebruikt om trojans te verbergen.

"Trojan" is op zichzelf een brede term voor kwaadaardige programma's met verschillende mogelijkheden, waaronder (maar niet beperkt tot): backdoors die systemen voorbereiden op verdere infectie, loaders die aanvullende malware downloaden/installeren, injectors die kwaadaardige code injecteren in software/processen, stealers die gegevens extraheren en exfiltreren, grabbers die bestanden downloaden, spyware die inhoud vastlegt (bijv, desktops, audio/video via microfoons en camera's, enzovoort), keyloggers die toetsaanslagen registreren, clippers die de inhoud van het klembord vervangen, enzovoort.

Ransomware is een ander veelvoorkomend type malware. Deze is ontworpen om bestanden te versleutelen en/of het scherm van het apparaat te vergrendelen om losgeld te eisen voor de ontsleuteling/toegangsherstel. Kraaktools kunnen ook cryptominers verspreiden - malware die systeembronnen misbruikt (mogelijk tot op het punt van falen) om cryptocurrency te genereren.

Samengevat kan de aanwezigheid van malware met een hoog risico op een apparaat leiden tot meervoudige systeeminfecties, verminderde systeemprestaties of systeemstoringen, gegevensverlies, hardwareschade, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Als u vermoedt dat uw apparaat al is geïnfecteerd, raden we u aan een volledige systeemscan uit te voeren met een antivirusprogramma en alle gedetecteerde bedreigingen te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam HackTool:Win32/Crack virus
Type bedreiging Trojan, password-stealing virus, banking malware, spyware.
Detectienamen Avast (Win32:Malware-gen), Combo Cleaner (Gen:Variant.Application.Ulise.123186), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/HackTool.Crack.FO P), Malwarebytes (Generic.Malware.AI.DDS), Microsoft (HackTool:Win32/crack), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Trojans zijn ontworpen om heimelijk te infiltreren in de computer van het slachtoffer en zich stil te houden, waardoor er geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar zijn op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethodes Freeware en gratis websites voor het hosten van bestanden, Torrenting, schadelijke online advertenties, social engineering.
Schade Gestolen wachtwoorden en bankgegevens, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer toegevoegd aan een botnet.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Malware in het algemeen

Er zijn verschillende soorten malware met verschillende functionaliteiten. Er moet worden vermeld dat de mogelijkheden niet worden beperkt door het type malware. Software voor het stelen van gegevens kan bijvoorbeeld loader-, keylogger-, grabber-, clipper- of andere functies hebben.

Het maakt echter niet uit hoe malware werkt - de aanwezigheid ervan op een systeem brengt de integriteit van het apparaat en de veiligheid van de gebruiker in gevaar. Daarom is het van het grootste belang om alle bedreigingen onmiddellijk na ontdekking te verwijderen.

Hoe is HackTool:Win32/Crack in mijn computer geïnfiltreerd?

Aangezien software "cracks" illegaal zijn, worden ze gepromoot op verschillende onbetrouwbare kanalen, zoals freeware en gratis websites voor het hosten van bestanden, Peer-to-Peer netwerken voor het delen van bestanden en andere bronnen van derden.

"Cracking" tools kunnen "legitiem" en nep zijn. De laatste zijn frauduleus omdat het bestanden zijn die malware bevatten, vermomd als "cracks". Valse "cracking" tools worden vaak onderschreven op malafide webpagina's, die onbedoeld kunnen worden geopend. Mogelijke toegangspunten zijn omleidingen die worden gegenereerd door websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, opdringerige advertenties, spam-browsermeldingen of geïnstalleerde adware.

Houd in gedachten dat zelfs als de crack "legitiem" is (wat betekent dat het geen bedreiging vormt), het nog steeds illegaal is om het te gebruiken omdat het wordt beschouwd als piraterij.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

We raden u sterk aan om alleen te downloaden van officiële en geverifieerde kanalen. We raden u ook aan om programma's te activeren en bij te werken met legitieme functies/tools, omdat illegale activeringsprogramma's ("cracking") en updaters van derden malware kunnen bevatten.

We raden ook aan om voorzichtig te zijn tijdens het browsen omdat valse en schadelijke online inhoud meestal echt en onschadelijk lijkt. Malware wordt ook verspreid via spammail (bijv. e-mails, PM's/DM's, sms'jes, enz.). Ga daarom altijd voorzichtig om met inkomende berichten en open geen bijlagen of links in verdachte e-mails.

We moeten benadrukken hoe belangrijk het is om een goede antivirus te installeren en up-to-date te houden. Met beveiligingssoftware moeten regelmatig systeemscans worden uitgevoerd en gedetecteerde bedreigingen en problemen worden verwijderd. Als u denkt dat uw computer al is geïnfecteerd, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Voorbeelden van websites die software "cracking" tools promoten:

Example of a site promoting cracked software 1 Example of a site promoting cracked software 2

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe verwijdert u malware handmatig?

Handmatig malware verwijderen is een ingewikkelde taak - meestal is het het beste om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen raden we u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Als u malware handmatig wilt verwijderen, is de eerste stap het identificeren van de naam van de malware die u probeert te verwijderen. Hier is een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van een gebruiker wordt uitgevoerd:

Malware process running in the Task Manager

Als u de lijst met programma's die op uw computer worden uitgevoerd hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met taakbeheer, en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, moet u doorgaan met deze stappen:

manual malware removal step 1Download een programma genaamd Autoruns. Dit programma toont automatisch opstartende toepassingen, register- en bestandssysteemlocaties:

Autoruns application appearance

manual malware removal step 2Herstart uw computer in de veilige modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer op in Veilige modus. Klik op Start, klik op Afsluiten, klik op Opnieuw opstarten en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van uw computer meerdere keren op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Run Windows 7 or Windows XP in Safe Mode with Networking

Video die laat zien hoe u Windows 7 opstart in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 8 gebruikers: Windows 8 opstarten in Veilige modus met netwerkmogelijkheden - Ga naar het Windows 8 Startscherm, typ Geavanceerd, selecteer in de zoekresultaten Instellingen. Klik op Geavanceerde opstartopties, selecteer in het geopende venster "Algemene pc-instellingen" Geavanceerd opstarten.

Klik op de knop "Nu opnieuw opstarten". Uw computer start nu opnieuw op in het menu "Geavanceerde opstartopties". Klik op de knop "Problemen oplossen" en klik vervolgens op de knop "Geavanceerde opties". Klik in het scherm met geavanceerde opties op "Opstartinstellingen".

Klik op de knop "Opnieuw opstarten". Uw pc zal opnieuw opstarten in het scherm met de opstartinstellingen. Druk op F5 om op te starten in Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Run Windows 8 in Safe Mode with Networking

Video die laat zien hoe u Windows 8 opstart in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het aan/uit-pictogram. Klik in het geopende menu op "Opnieuw opstarten" terwijl je de toets "Shift" op je toetsenbord ingedrukt houdt. Klik in het venster "Een optie kiezen" op "Problemen oplossen" en selecteer vervolgens "Geavanceerde opties".

Selecteer in het menu "Geavanceerde opties" "Opstartinstellingen" en klik op de knop "Opnieuw opstarten". In het volgende venster moet u klikken op de knop "F5" op uw toetsenbord. Hierdoor wordt uw besturingssysteem opnieuw opgestart in de Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Run Windows 10 in Safe Mode with Networking

Video die laat zien hoe u Windows 10 opstart in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

manual malware removal step 3Pak het gedownloade archief uit en voer het Autoruns.exe bestand uit.

Extract Autoruns.zip archive and run Autoruns.exe application

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-toepassing op "Opties" bovenaan en schakel de opties "Lege locaties verbergen" en "Windows invoer verbergen" uit. Klik na deze procedure op het pictogram "Vernieuwen".

Refresh Autoruns application results

manual malware removal step 5Bekijk de lijst die wordt geleverd door de Autoruns-toepassing en zoek het malwarebestand dat u wilt verwijderen.

U moet het volledige pad en de naam opschrijven. Merk op dat sommige malware procesnamen verbergt onder legitieme Windows procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u "Verwijderen".Delete malware in Autoruns

Nadat u de malware hebt verwijderd via de toepassing Autoruns (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende keer opstarten van het systeem), moet u zoeken naar de naam van de malware op uw computer. Zorg ervoor dat u verborgen bestanden en mappen inschakelt voordat u verder gaat. Als u de bestandsnaam van de malware vindt, moet u deze verwijderen.Search for malware and delete it

Start uw computer opnieuw op in de normale modus. Als u deze stappen volgt, wordt alle malware van uw computer verwijderd. Houd er rekening mee dat voor het handmatig verwijderen van bedreigingen geavanceerde computervaardigheden vereist zijn. Als je deze vaardigheden niet hebt, laat het verwijderen van malware dan over aan antivirus- en antimalwareprogramma's.

Deze stappen werken mogelijk niet bij geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om een infectie te voorkomen dan om malware later te verwijderen. Om uw computer veilig te houden, installeert u de nieuwste besturingssysteemupdates en gebruikt u antivirussoftware. Om er zeker van te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties raden we u aan deze te scannen met Combo Cleaner.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met "HackTool:Win32/Crack" malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

Het verwijderen van malware vereist zelden formatteren.

Wat zijn de grootste problemen die "HackTool:Win32/Crack"-malware kan veroorzaken?

De bedreigingen van een infectie zijn afhankelijk van de functionaliteit van het kwaadaardige programma en de doelen van de cybercriminelen. Over het algemeen kunnen infecties met een hoog risico leiden tot verminderde systeemprestaties of systeemuitval, gegevensverlies, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Wat is het doel van "HackTool:Win32/Crack"-malware?

De meeste malware-infecties worden gemotiveerd door financieel gewin. Cybercriminelen kunnen kwaadaardige programma's echter ook gebruiken om zichzelf te amuseren, persoonlijke vendetta's uit te voeren, processen te verstoren (bijv. sites, services, bedrijven, organisaties, enz.), deel te nemen aan hacktivisme en zelfs politiek/geopolitiek gemotiveerde aanvallen te lanceren.

Hoe is "HackTool:Win32/Crack" malware mijn computer binnengedrongen?

"HackTool:Win32/Crack" is een algemene detectienaam voor software "cracking" tools - vandaar dat inhoud die als zodanig wordt gedetecteerd door gebruikers zelf kan zijn verkregen. "Cracks" kunnen worden verkregen via dubieuze downloadkanalen zoals freeware en gratis websites voor het hosten van bestanden, Peer-to-Peer netwerken voor het delen van bestanden en andere bronnen van derden.

Valse "cracking" tools kunnen worden gedownload van malafide webpagina's, die voornamelijk binnenkomen via omleidingen veroorzaakt door sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd gespelde URL's, spam browser meldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen malware?

Ja, Combo Cleaner is ontworpen om allerlei bedreigingen op te sporen en te verwijderen. Het is in staat om systemen te scannen en de meeste bekende malware-infecties te verwijderen. Houd er rekening mee dat, aangezien geavanceerde kwaadaardige programma's zich meestal diep in systemen verbergen, het uitvoeren van een volledige systeemscan cruciaal is.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
HackTool:Win32/Crack virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van HackTool:Win32/Crack virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.