FacebookTwitterLinkedIn

Hoe vermijdt u zwendelpraktijken zoals "Facebook Page Has Infringed Copyright Information"?

Ook bekend als: Facebook Page Has Infringed Copyright Information smishing scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Facebook Page Has Infringed Copyright Information"?

We hebben vastgesteld dat dit een frauduleus plan is om gevoelige informatie te verkrijgen. De daders achter deze zwendel gebruiken bedrieglijke sms- en Facebook-berichten en lokken gebruikers een misleidende pagina te openen en hun Facebook-inloggegevens bekend te maken. Het wordt sterk aangeraden om deze berichten te negeren en onmiddellijk te rapporteren.

Facebook Page Has Infringed Copyright Information smishing scam

Meer over de "Facebook Page Has Infringed Copyright Information" scam

Het bericht dat bij deze zwendel wordt gebruikt, begint met een begroeting gericht aan de ontvanger als de "beheerpagina". Het beweert een melding te zijn over een beleidsovertreding, waarin wordt beweerd dat de pagina van de ontvanger copyrightinformatie heeft geschonden.

Het bericht beweert verder dat de account is gedetecteerd voor het schenden van het huidige copyrightbeleid, waarbij de nadruk wordt gelegd op beveiligingsproblemen en het risico van permanente deactivatie. Om het vermeende probleem op te lossen, wordt de ontvanger geïnstrueerd om gespecificeerde stappen te volgen.

Als dit niet gebeurt, dreigt de account automatisch te worden geblokkeerd. Het bericht bevat een link die wordt voorgesteld als een verificatiestap voor gerelateerde accounts. De verstrekte link leidt gebruikers naar een bedrieglijke pagina die hen vraagt om hun e-mailadres of telefoonnummer in te voeren samen met hun wachtwoord voor aanmelding bij Facebook.

Na het invoeren wordt de verstrekte informatie doorgestuurd naar kwaadwillende actoren, zodat zij ongeautoriseerde toegang kunnen krijgen tot Facebook-accounts en deze kunnen plunderen. Eenmaal in het bezit van inloggegevens, kunnen scammers de gecompromitteerde accounts op verschillende manieren misbruiken.

Ze kunnen identiteitsdiefstal plegen door persoonlijke informatie op hun Facebook-profielen te gebruiken om zich voor te doen als legitieme accounthouders. Bovendien kunnen scammers de gecompromitteerde accounts misbruiken voor het verspreiden van phishingprogramma's, waarbij malware of bedrieglijke inhoud op het netwerk van het slachtoffer wordt verspreid.

De gestolen accounts kunnen ook worden gebruikt voor social engineering-aanvallen, waarbij scammers de relaties van de accounthouder manipuleren om gevoelige informatie te ontfutselen of toegang te krijgen tot andere online platforms. In wezen opent de diefstal van Facebook-accounts mogelijkheden voor een reeks kwaadaardige activiteiten, die een aanzienlijke bedreiging vormen voor zowel de accounthouders als hun sociale kringen.

Overzicht bedreiging:
Naam Facebook Page Has Infringed Copyright Information Scam
Type bedreiging Smishing, Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim De ontvanger heeft het auteursrecht geschonden
Gerelateerde domeinen securitycheckmyaccount[.]com, static-fbcdn[.]net
Detectienamen (securitycheckmyaccount[.]com) Avira (Phishing), CRDF (Malicious), CyRadar (Malicious), Fortinet (Phishing), Sophos (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (static-fbcdn[.]net) Avira (Phishing), Combo Cleaner (Phishing), Certego (Phishing), Kaspersky (Phishing), Sophos (Malware), volledige lijst van detecties (VirusTotal) 
Vermomming Waarschuwing van Facebook
Symptomen Onbevoegde toegang tot Facebook-account, onbevoegde aankopen, veranderde online accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal en meer.
Verspreidingsmethodes SMS, Facebook messages, deceptive websites.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scam e-mails in het algemeen

Phishing- en smishing-fraude hebben hetzelfde doel: mensen misleiden om gevoelige informatie vrij te geven, zoals wachtwoorden, financiële gegevens of persoonlijke gegevens. Deze zwendelpraktijken maken meestal gebruik van misleidende communicatie, vaak via e-mails, berichten of websites die legitiem lijken en vertrouwde entiteiten nabootsen, zoals banken, sociale mediaplatforms of overheidsinstellingen.

Ze maken gebruik van psychologische tactieken, zoals urgentie of angst, om ontvangers te manipuleren zodat ze onmiddellijk actie ondernemen. Daarnaast bevatten phishing-pogingen vaak misleidende links die gebruikers omleiden naar frauduleuze sites die zijn ontworpen om gevoelige informatie te verzamelen.

Voorbeelden van phishing-campagnes zijn "Bittrex Email Scam", "Your Password Is Due For Renewal Email Scam" en "DHL - Incoming Shipment Notification Email Scam". Het is belangrijk om te weten dat e-mails, SMS-berichten of andere communicaties kunnen worden gebruikt om malware af te leveren.

Hoe infecteren smishing en soortgelijke campagnes computers?

Oplichters plaatsen vaak links in berichten die naar frauduleuze websites leiden. Door op deze links te klikken, kan malware op het apparaat van de gebruiker worden gedownload. De malware kan variëren van ransomware tot keyloggers, waarmee aanvallers gevoelige informatie kunnen stelen, bestanden kunnen versleutelen of andere kwaadaardige activiteiten kunnen uitvoeren.

Frauduleuze berichten kunnen ook bijlagen bevatten die, wanneer ze worden geopend, kwaadaardige code uitvoeren op de computer van de gebruiker. In het geval van Facebook kunnen aanvallers gecompromitteerde accounts gebruiken om links te delen die, als erop wordt geklikt, leiden naar websites met drive-by downloadmogelijkheden.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Gebruikers moeten voorzichtig zijn wanneer ze e-mails, berichten of koppelingen in sociale media lezen en vermijden om op verdachte of onverwachte bijlagen en koppelingen te klikken. Ook het regelmatig bijwerken van besturingssystemen en software helpt om kwetsbaarheden te verhelpen waar malware misbruik van kan maken.

Daarnaast wordt het sterk aangeraden om geen illegale software te downloaden, niet op advertenties op duistere pagina's te klikken of downloaders van derden, P2P-netwerken en soortgelijke kanalen te gebruiken om software te verkrijgen. Ten slotte is het raadzaam om gerenommeerde antivirus- of antimalwaresoftware te gebruiken en regelmatig systeemscans uit te voeren.

Als je al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Cybercriminelen promoten "Facebook Page Has Infringed Copyright Information" zwendel via SMS:

Facebook page has infringed copyright information scam sms

Tekst in het bericht "Facebook Page Has Infringed Copyright Information":

Dear admin page!
POLICY PAGE!
Your Page has infringed copyright information!
Your account has been detected in violation of our current copyright policy. For security reasons and to prevent permanent deactivation of your account, follow these steps. In more serious cases, we will cancel your report immediately. If you do not confirm, our system will automatically block your account.
Verify these related accounts: hxxps://securitycheckmyaccount[.]com/*******
Thank you for helping us improve our account services.
FB copyright team integration.
The pages marked below are copyright infringers.

Weergave van de bedrieglijke pagina die wordt gebruikt om Facebook-accounts te stelen (GIF):

Facebook page has infringed copyright information scam phishing site

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik dit frauduleuze bericht ontvangen?

Oplichters maken vaak gebruik van geautomatiseerde tools om een grote hoeveelheid berichten te produceren en te verzenden. Als u contactgegevens publiekelijk toegankelijk zijn of online openbaar zijn gemaakt, bestaat de kans dat u willekeurig als doelwit wordt gekozen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd opgelicht, wat moet ik doen?

Als u slachtoffer bent geworden van oplichterij en de inloggegevens van uw Facebook-account hebt verstrekt, wijzig dan uw wachtwoord in een sterk en uniek wachtwoord, schakel authenticatie met twee factoren in voor een extra beveiligingslaag en controleer de instellingen van uw account op ongeautoriseerde wijzigingen. Meld het incident ook aan Facebook via hun ondersteuningskanalen om hen op de hoogte te stellen van de compromittering en volg eventuele verdere instructies op.

Ik heb een schadelijk bestand gedownload en geopend dat als bijlage bij een e-mail of ander bericht was gevoegd.

Als het geopende bestand uitvoerbaar is, is de kans op infectie groot. Als het echter een document is zoals .pdf of .doc, is er een kans dat u de infectie hebt omzeild, aangezien het openen van het document niet altijd voldoende is voor malware om een computer te compromitteren.

Ik heb het bericht gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Alleen het openen van een bericht of e-mail vormt geen inherente bedreiging. Het risico ontstaat wanneer gebruikers op koppelingen klikken of bijgevoegde bestanden openen, omdat deze acties kunnen leiden tot infecties van het systeem.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties die aanwezig zijn in e-mailbijlagen?

Combo Cleaner kan bijna alle herkende malware-infecties vinden en verwijderen. Het is belangrijk op te merken dat geavanceerde malware diep in het systeem verborgen kan zitten. Daarom is het uitvoeren van een volledige systeemscan noodzakelijk voor een volledige verwijdering.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Facebook Page Has Infringed Copyright Information smishing scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Facebook Page Has Infringed Copyright Information smishing scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.