FacebookTwitterLinkedIn

Hoe u niet in scams zoals de "Bittrex" phishing campagne trapt

Ook bekend als: Bittrex phishing email
Schadeniveau: Medium

Wat is "Bittrex" email scam?

Na onderzoek van de e-mail die bij deze zwendel hoort, hebben we geconcludeerd dat de oplichters die deze zwendel organiseren nietsvermoedende mensen willen verleiden om gevoelige informatie vrij te geven. Hun primaire doel is om cryptocurrency wallets te stelen. Daarom is het noodzakelijk om zowel de e-mail waarin deze zwendel wordt gepromoot als de bedrieglijke pagina die erin staat, te negeren.

Bittrex email spam campaign

Meer over de "Bittrex" scam email

De frauduleuze e-mail opent met een beleefde begroeting en beweert de ontvanger aan te spreken over een dringende kwestie. Er wordt beweerd dat Bittrex, een cryptocurrency exchange, zijn diensten staakt nadat het faillissement is aangevraagd. De oplichters beweren dat de rekening van de ontvanger, gekoppeld aan het opgegeven e-mailadres, een resterend saldo van meer dan $5.750 heeft.

Ze zouden geïnteresseerd zijn in het faciliteren van een soepel opnameproces om ervoor te zorgen dat het geld niet verloren gaat na de sluiting van het platform. De e-mail geeft gedetailleerde stappen voor het opnameproces, inclusief een gespecificeerd opnamevenster.

De ontvanger wordt aangespoord om op een knop te klikken om de opname te starten. Er wordt een gevoel van urgentie benadrukt, met de waarschuwing dat het niet opnemen binnen de aangegeven periode zal resulteren in het verlies van alle resterende activa. De e-mail wordt afgesloten met een e-mailadres voor vermeende ondersteuning.

De link ("Initiate Withdrawal" knop) die gebruikers zogenaamd naar het Bittrex opnameportaal leidt, is in werkelijkheid een hulpmiddel om slachtoffers om te leiden naar een frauduleuze website. Eenmaal op de bedrieglijke pagina worden gebruikers gevraagd om hun accountgegevens in te voeren, waaronder privésleutels of herstelzinnen, onder het mom van het verifiëren van eigendom voor het opnameproces.

Zonder dat de slachtoffers het weten, wordt deze informatie verzameld door de oplichters, waardoor ze ongeautoriseerde toegang krijgen tot de cryptocurrency-portefeuilles van de gebruikers. Zodra oplichters toegang hebben tot cryptocurrency-wallets, kunnen ze overschrijvingen van digitale activa naar hun eigen wallets uitvoeren.

Overzicht bedreiging:
Naam Bittrex Email Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Bittrex sluit zijn diensten
Gerelateerd domein priority-bittrex[.]com
Detectienamen (priority-bittrex[.]com) Trustwave (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Vermomming Brief van Bittrex
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, veranderde online accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-upadvertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scam emails in het algemeen

Tot slot onderstrepen zwendelpraktijken waarbij misbruik wordt gemaakt van de dreigende sluiting van cryptocurrency-platforms, zoals de misleidende Bittrex shutdown e-mail, de aanhoudende dreiging van phishing-schema's in het digitale landschap. Deze zwendelpraktijken zijn erop gericht gebruikers te manipuleren door middel van urgentie en verkeerde informatie, waardoor ze onbewust de toegang tot hun cryptocurrency-portefeuilles opgeven.

Voorbeelden van andere crypto-gerelateerde zwendelpraktijken zijn "Shibarium Scam", "Brad Garlinghouse Crypto Giveaway" en "The Bored Ape Pixel Club". Het is belangrijk om te weten dat cybercriminelen e-mails niet alleen gebruiken om informatie te stelen, maar ook om malware af te leveren.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Gebruikers kunnen hun computers infecteren via e-mail door middel van schadelijke bijlagen of koppelingen. Cybercriminelen sturen e-mails met ogenschijnlijk onschuldige bestanden, zoals PDF's of Word-documenten, die verborgen malware bevatten. Wanneer gebruikers deze bijlagen openen en aanvullende acties uitvoeren die nodig zijn om de malware uit te voeren, wordt de malware op computers geplaatst.

In andere gevallen kunnen gebruikers hun computers compromitteren via links die hen naar websites leiden die malware hosten. Deze pagina's hosten schadelijke bestanden of programma's of activeren schadelijke drive-by downloads.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Werk regelmatig alle software bij, waaronder het besturingssysteem, webbrowsers en beveiligingstoepassingen. Wees voorzichtig bij het ontvangen van links of bestanden via e-mail. Open ze niet als de e-mail verdacht is (bijvoorbeeld irrelevant of afkomstig van een onbekend e-mailadres). Vermijd verdachte websites, advertenties en pop-ups.

Download geen illegale software, cracking tools, key generators, etc. Haal software altijd van officiële pagina's of betrouwbare app stores.

Als u al kwaadaardige bijlagen hebt geopend, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Weergave van de "Bittrex" scam e-mail (GIF):

Bittrex email scam appearance

Tekst gepresenteerd in de "Bittrex" email:

BITTREX GLOBAL


Dear Bittrex User,

We hope this message finds you well. We are writing to inform you about an URGENT concern. As you may already know, Bittrex has made the difficult decision to shut down our exchange services after filing for bankruptcy. However, it's come to our attention that before platform shutdown, the account registered with your email address **** had a remaining balance greater than $5,750 USD, and we want to ensure a smooth process for you to withdraw these funds. Failure to withdraw will result in a complete forfeiture of all remaining assets held by Bittrex.

Withdrawal Process:
To withdraw remaining assets, please follow these steps:
1. Head over to the Bittrex withdraw portal found in this email.
2. Initiate the account owner verification steps.
3. Enter the withdrawal amount and the destination address (if applicable).
4. Review the withdrawal details and confirm the transaction.

Withdrawal Period: The withdrawal window will be open for a limited time, and it is crucial that you initiate your withdrawal as soon as possible. The withdrawal period begins on 11/23/2023 and ends on 11/26/2023.

To get started, simply click the button below to visit the withdrawal page and begin the withdrawal process:

Initiate Withdrawal

Please be aware that after the withdrawal period expires, your remaining funds will become inaccessible, so it is crucial to complete your withdrawals within the specified time frame.

If you have any questions or require support you can send an email to global@bittrex.com

© Bittrex 2023

Screenshot van de website die gebruikt wordt om cryptowallets te stelen:

Bittrex email scam deceptive website

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Criminelen sturen identieke mails naar duizenden ontvangers, in de verwachting dat ze iemand zullen misleiden. Deze spam e-mails zijn niet gepersonaliseerd.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door deze e-mail, wat moet ik doen?

Als u de toegangsgegevens van uw cryptowallet hebt verstrekt op een frauduleuze website, werk dan de inloggegevens bij en breng uw provider van de cryptowallet op de hoogte van de zwendel.

Ik heb een kwaadaardig bestand gedownload en geopend in de bijlage van een e-mail, is mijn computer geïnfecteerd?

Als het bestand uitvoerbaar was (zoals .exe), is er waarschijnlijk malware op uw computer terechtgekomen. In het geval van een documentbestand (.pdf, .doc, of vergelijkbaar) kunt u echter infectie hebben voorkomen, omdat het openen van het document soms onvoldoende is voor malware om het systeem binnen te dringen.

Ik heb de e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Het simpelweg openen van een e-mail vormt geen bedreiging. Het risico op systeeminfecties ontstaat wanneer koppelingen in de e-mail worden geopend of wanneer bijgevoegde bestanden worden geopend.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties die aanwezig waren in de e-mailbijlage?

Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Het is belangrijk om te vermelden dat geavanceerde malware zich vaak diep in het systeem verbergt. Daarom wordt het uitvoeren van een volledige systeemscan sterk aanbevolen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Bittrex phishing email QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Bittrex phishing email op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.