FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u uw e-mailaccount kwijtraakt via valse e-mails met "Server Warning"

Ook bekend als: "Server Warning" phishing e-mail
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort e-mail is "Server Warning"?

"Server Warning" is een phishing-e-mail die ontvangers probeert te verleiden tot het vrijgeven van hun inloggegevens voor hun account. De valse bewering die wordt gebruikt, is een verplichte e-mailverificatie, en als deze mislukt, wordt het account/domein geblokkeerd.

Server Warning email spam campaigne

"Server Warning" email scam overzicht

De spammail met als onderwerp "-mail server [recipient's_email_address] is pending some messages" (kan variëren) wordt gepresenteerd als een serverrapport en waarschuwing.

De e-mail van de ontvanger heeft berichten in behandeling die de inbox nog niet hebben bereikt. Deze nepbrief dringt erop aan om het account te verifiëren en toegang te krijgen tot de achtergehouden e-mails. Het verificatieproces moet binnen 12 uur worden voltooid, anders wordt het domein geblokkeerd.

We moeten benadrukken dat alle informatie in deze mail vals is en dat deze e-mail op geen enkele manier in verband wordt gebracht met legitieme serviceproviders of andere entiteiten.

Nadat op de knop "Authenticate Email" is geklikt, wordt de ontvanger omgeleid naar een phishing-website die de aanmeldingspagina voor hun e-mail imiteert. Ondanks het relatief legitieme uiterlijk, is de webpagina nep. Het is ontworpen om ingevoerde gegevens (zoals het wachtwoord van de e-mail) op te slaan en naar oplichters te sturen.

Het verlies kan groter zijn dan dat van een e-mailaccount, omdat ook de inhoud die via het account is geregistreerd, kan worden gestolen. Om het potentiële misbruik verder uit te breiden, kunnen cybercriminelen de identiteit van sociaal georiënteerde accounteigenaren stelen (bijv. e-mails, sociale netwerken, sociale media, messengers, etc.) en de contactpersonen/vrienden/volgers om leningen of donaties vragen, oplichting promoten en malware verspreiden door schadelijke bestanden of links te delen.

Bovendien kunnen gekaapte financiële accounts (bijv. online bankieren, geld overmaken, e-commerce, cryptocurrency wallets, etc.) worden gebruikt om frauduleuze transacties en online aankopen te vergemakkelijken.

Kortom, slachtoffers van scammails zoals "Server Warning" kunnen te maken krijgen met ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal.

Als u uw inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer de officiële ondersteuning.

Overzicht bedreiging:
Naam "Server Warning" phishing e-mail
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim E-mailaccount heeft wachtende berichten en vereist verificatie.
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, veranderde online accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-upadvertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Phishing spamcampagne voorbeelden

"INTERNATIONALE SPANISCHE ONLINE-LOTTERIE", "Aknowledged Response", "American Express Account Confirmation" en "Funds For Transfer" zijn slechts enkele voorbeelden van phishing e-mails die we onlangs hebben onderzocht. Deze mails zijn vooral gericht op inloggegevens, persoonlijk identificeerbare gegevens en financiële informatie.

Spam wordt echter ook gebruikt om verschillende zwendelpraktijken te promoten en zelfs om malware te verspreiden. Deze e-mails kunnen ook vakkundig worden vermomd als berichten van legitieme serviceproviders, bedrijven, instellingen, autoriteiten en andere entiteiten.

Omdat spammail zo wijdverspreid is en zo goed in elkaar kan zitten, raden we aan voorzichtig te zijn met inkomende e-mails, PM's/DM's, sms'jes en andere berichten.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Het gebruik van spamcampagnes voor de verspreiding van malware komt vaak voor. Misleidende e-mails/berichten kunnen schadelijke bestanden bevatten als bijlagen of downloadlinks. Deze bestanden kunnen archieven zijn (ZIP, RAR, enz.), uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), documenten (PDF, Microsoft Office, Microsoft OneNote, enz.), JavaScript, enzovoort.

Wanneer een besmettelijk bestand wordt uitgevoerd, uitgevoerd of op een andere manier wordt geopend, wordt de download-/installatieketen van malware gestart. Sommige indelingen kunnen echter extra handelingen vereisen om het infectieproces van het systeem op gang te brengen. Microsoft Office-bestanden vereisen bijvoorbeeld dat gebruikers macroopdrachten inschakelen (d.w.z. bewerken/inhoud), terwijl OneNote-documenten vereisen dat ze op ingesloten koppelingen of bestanden klikken.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

We raden aan voorzichtig te zijn met inkomende e-mails en andere berichten. Bijlagen of koppelingen in verdachte/irrelevante e-mails mogen niet worden geopend, omdat ze virulent kunnen zijn. Een andere aanbeveling is om Microsoft Office-versies te gebruiken die na 2010 zijn uitgebracht, omdat de modus "Beschermde weergave" automatische uitvoering van macro's voorkomt.

Het is relevant om te vermelden dat malware niet alleen via spammail wordt verspreid. Daarom raden we ook aan om alleen te downloaden van officiële/geverifieerde kanalen. Bovendien moeten alle programma's worden geactiveerd en bijgewerkt met echte functies/tools, aangezien illegale activeringstools ("cracks") en updates van derden malware kunnen bevatten.

Het is essentieel om voorzichtig te zijn tijdens het browsen, omdat frauduleuze en gevaarlijke online inhoud meestal legitiem en onschadelijk lijkt.

We moeten benadrukken hoe belangrijk het is om een betrouwbare antivirus te installeren en up-to-date te houden. Deze software moet worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en bedreigingen en problemen te verwijderen. Als u al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst in het spambericht "Server Warning":

Subject: E-mail server ******** is pending some messages


Server Report for ********
   
Server Warning For ********


Email Authentication


E-mail server ******** is pending some messages


Kindly AUTHENTICATE your ******** account to access on hold messages.

    
Authentication expires after 12 hours  and your domain ******** will be blocked from connecting the cpanel.

    
Authenticate Email


The system generated this notice on October UTC.
Do not reply to this automated message.


Copyright © 2023 cPanel, L.L.C.

Screenshot van de phishing-website die wordt gepromoot door de "Server Warning"-spamcampagne:

Server Warning scam email promoted phishing site

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Spam e-mails zijn niet persoonlijk. Ze worden massaal verspreid - vandaar dat duizenden gebruikers identieke e-mails ontvangen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door deze spam e-mail, wat moet ik doen?

Als u uw accountgegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning. Als de vrijgegeven informatie echter van een andere persoonlijke aard was (bijv. identiteitskaartgegevens, paspoortscans, creditcardnummers, etc.), neem dan onmiddellijk contact op met de relevante autoriteiten.

Ik heb een spam e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Het openen/lezen van een e-mail is onschuldig; apparaten worden geïnfecteerd wanneer schadelijke bijlagen of links worden geopend.

Ik heb een bestand gedownload en geopend dat als bijlage bij een spammail was gevoegd.

Als het geopende bestand een uitvoerbaar bestand was (.exe, .run, etc.) - hoogstwaarschijnlijk wel - is uw apparaat geïnfecteerd. Als het een document was (.doc, .one, .xls, .pdf, enz.), had u mogelijk kunnen voorkomen dat de infectie werd veroorzaakt. Deze indelingen hebben mogelijk extra interactie van de gebruiker nodig om het download-/installatieproces van malware te starten (bijv. macro's inschakelen, klikken op ingesloten inhoud, enz.)

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner kan systemen scannen en allerlei bedreigingen verwijderen. Het kan de meeste bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Aangezien kwaadaardige software van hoge kwaliteit zich meestal diep in systemen verstopt, is het belangrijk om een volledige systeemscan uit te voeren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Server Warning phishing e-mail QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Server Warning" phishing e-mail op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.