FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u nepmails zoals "You Have Used All Your Available Storage Space"

Ook bekend als: You Have Used All Your Available Storage Space phishing campagne
Schadeniveau: Medium

Wat is "You Have Used All Your Available Storage Space"?

Na onderzoek vond men dat deze e-mail een phishing-zwendel is. Degenen achter deze zwendelcampagne hebben als doel om ontvangers te verleiden tot het delen van gevoelige informatie via een frauduleuze webpagina. Het wordt daarom sterk aangeraden om deze e-mail of soortgelijke e-mails te negeren en er niet op te reageren.

You Have Used All Your Available Storage Space scam

Meer over de "You Have Used All Your Available Storage Space" scam e-mail

In deze phishing-e-mail vermeldt de onderwerpregel een opslagmededeling, waarmee ontvangers worden gewaarschuwd dat hun mailbox zogezegd vol is.De e-mail beweert dat ontvangers hun beschikbare opslagruimte hebben opgebruikt en moedigt hen dringend aan om hun cache te wissen om te voorkomen dat ze mogelijk worden geblokkeerd bij het verzenden of ontvangen van berichten.

De e-mail bevat de knop "Opslagruimte wissen" en eindigt met een herinnering om de e-mail om veiligheidsredenen niet door te sturen. Klikken op de knop "Opslag wissen" (link) leidt naar een vervalste aanmeldpagina voor een e-mailserviceprovider.

Deze bedrieglijke pagina past zijn ontwerp aan het e-mailadres van de ontvanger aan en bootst het uiterlijk van de authentieke aanmeldpagina van de e-mailprovider van de ontvanger na. Als de ontvanger bijvoorbeeld Gmail gebruikt, verschijnt de bedrieglijke pagina als een overtuigende replica van de aanmeldingspagina van Gmail.

Het doel van deze phishing-campagne is om inloggegevens voor e-mailaccounts te ontfutselen van nietsvermoedende ontvangers. Met toegang tot het e-mailaccount van het slachtoffer kunnen scammers het account kapen, wachtwoorden wijzigen en de rechtmatige eigenaar uitsluiten. Hierdoor kunnen ze de e-mail controleren, schadelijke berichten versturen of andere frauduleuze activiteiten uitvoeren.

Bovendien kunnen gestolen e-mails gevoelige of compromitterende inhoud bevatten die scammers kunnen gebruiken om geld af te persen of slachtoffers te bedreigen. Ook kunnen scammers gestolen inloggegevens gebruiken in credential stuffing-aanvallen, waarbij ze testen of dezelfde inloggegevens werken op meerdere online diensten. Succesvolle aanmeldingen geven toegang tot extra accounts en gegevens.

Overzicht bedreiging:
Naam You Have Used All Your Available Storage Space Email Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim U heeft al uw beschikbare opslagruimte gebruikt.
Vermomming Melding van e-mailserviceprovider
Symptomen Onbevoegde online aankopen, veranderde online accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-upadvertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scam e-mails in het algemeen

Phishing-e-mails vragen meestal om gevoelige informatie zoals inloggegevens, creditcardnummers of socialezekerheidsgegevens onder het mom van een legitiem verzoek of noodgeval. Vaak worden bedrieglijke afzendernamen of -adressen weergegeven in een poging om legitieme bronnen na te bootsen, zoals bekende bedrijven, banken of overheidsinstellingen.

Ze bevatten vaak links naar frauduleuze websites of kwaadaardige bijlagen, waardoor ontvangers worden verleid om te klikken of bestanden te downloaden die kunnen leiden tot malware-infecties of gegevensdiefstal. Enkele voorbeelden van phishing-campagnes zijn "Switch To New Version", "Cloud Voicemail", "SecureMailBox - Account Reconfirmation".

Hoe worden computers geïnfecteerd door spamcampagnes?

Wanneer ontvangers bijlagen openen in e-mails die zijn verzonden door bedreigers, stellen ze hun computers bloot aan mogelijke installaties van malware. Soms kunnen e-mails ontvangers overhalen om macro's in bijgevoegde documenten in te schakelen, een stap die schadelijke scripts kan activeren en tot een infectie kan leiden.

Bovendien kan interactie met schadelijke links in e-mails ontvangers omleiden naar schadelijke websites. Deze websites kunnen tactieken zoals drive-by downloads of social engineering gebruiken om malware in systemen te introduceren.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Waakzaam blijven is cruciaal als u te maken hebt met e-mailbijlagen en links, vooral als u de afzender niet kent of verdachte elementen in de e-mail ontdekt. Het is ook raadzaam om interacties met advertenties van onbetrouwbare bronnen te vermijden en af te zien van het bezoeken van twijfelachtige websites.

Om de voortdurende veiligheid van uw systeem te garanderen, moet u uw besturingssysteem, toepassingen en webbrowsers regelmatig bijwerken. Vertrouw bij het verkrijgen van bestanden en programma's uitsluitend op gerenommeerde bronnen zoals officiële websites of app stores. Verbeter de bescherming van uw computer door betrouwbare antivirus- of antimalwaresoftware te installeren.

Als u al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst in de e-mail "You Have Used All Your Available Storage Space":

Subject: Storage Notice: Your mailbox is full


Hello ********
You have used all your available storage space.To avoid being blocked from receiving and sending messages, you should clear your cache as soon as possible.
Clear storage to free up some space.
Clear Storage

To help keep your account secure, please don't forward this email.
© 2023 ******** Corporation. All Rights Reserved.

Phishing website gepromoot via deze scam:

You Have Used All Your Available Storage Space phishing page

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Criminelen sturen identieke berichten naar duizenden ontvangers in de hoop dat ten minste één individu wordt misleid. Deze spam e-mails zijn niet gepersonaliseerd en zijn algemeen van aard.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze e-mail werd misleid, wat moet ik doen?

Stel onmiddellijk de wachtwoorden opnieuw in voor alle accounts waarvoor u informatie hebt verstrekt, met name accounts die verband houden met financiële of gevoelige gegevens. Meld de poging tot phishing onmiddellijk bij uw e-mailprovider.

Ik heb een bestand in de bijlage van een e-mail gedownload en geopend, is uw computer geïnfecteerd?

Als u te maken hebt met bestanden, is het risico op infectie vooral hoog als het bestand een uitvoerbaar bestand (.exe) is. Met bestandstypen zoals .pdf of .doc is het echter mogelijk dat u een infectie hebt voorkomen omdat het openen van dergelijke documenten in sommige gevallen niet voldoende is voor malware om uw computer te compromitteren.

Ik heb de e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is uw computer geïnfecteerd?

Het openen van een e-mail brengt op zichzelf geen risico met zich mee. Systeeminfecties treden meestal op wanneer gebruikers interactie hebben met de e-mail door op koppelingen in de e-mail te klikken of bijgevoegde bestanden te openen.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties uit e-mailbijlagen?

Combo Cleaner kan de meeste bekende malware-infecties identificeren en verwijderen. Geavanceerde malware kan zich diep in het systeem verstoppen. Als voorzorgsmaatregel is het uitvoeren van een uitgebreide systeemscan van vitaal belang om de detectie en verwijdering van mogelijke bedreigingen te garanderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
You Have Used All Your Available Storage Space phishing campagne QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van You Have Used All Your Available Storage Space phishing campagne op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.