FacebookTwitterLinkedIn

Hoe BunnyLoader verwijderen uit het besturingssysteem

Ook bekend als: BunnyLoader Malware-as-a-Service
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Wat voor soort malware is BunnyLoader?

BunnyLoader is de naam van malware die (voor $250) te koop is bij cybercriminelen op verschillende online fora. Het wordt gepresenteerd als een Malware-as-a-Service (MaaS) en biedt een reeks functies, zoals het downloaden en uitvoeren van een second-stage payload en het verzamelen van browsergegevens en systeeminformatie.

BunnyLoader malware

Meer over BunnyLoader

BunnyLoader is kwaadaardige software die wordt bediend via een command-and-control (C2) paneel. Het kan worden aangestuurd om extra kwaadaardige software te downloaden en uit te voeren op de geïnfecteerde machine, waardoor de mogelijkheden mogelijk worden uitgebreid. BunnyLoader is ook in staat om toetsaanslagen van het slachtoffer op te nemen en zo gevoelige informatie vast te leggen, zoals gebruikersnamen, wachtwoorden en andere invoer.

Verder is BunnyLoader ontworpen om inloggegevens en systeemgerelateerde gegevens van het aangetaste systeem te halen, waardoor gebruikersaccounts en systeembeveiliging mogelijk in gevaar worden gebracht. Het kan het klembord van het slachtoffer controleren en manipuleren, met name voor cryptocurrency-gerelateerde activiteiten. Hierdoor kunnen adressen van cryptocurrency-wallets worden vervangen door adressen die door de aanvallers worden gecontroleerd, wat kan leiden tot financiële verliezen voor slachtoffers.

De malware kan toegang krijgen tot AutoFill-gegevens, downloads, geschiedenis, wachtwoorden en creditcardgegevens van verschillende webbrowsers, waaronder Chrome en Microsoft Edge, en deze ophalen.

Het is bekend dat BunnyLoader zich richt op de volgende cryptocurrency wallets: AutomaticWallet, Armory, Bytecoin, Coinomi, Electrum, Ethereum, Exodus, Guarda en Jaxx. BunnyLoader verkrijgt ook illegaal referenties van de OpenVPN en ProtonVPN clients. Daarnaast steelt het referenties van Element, ICQ, Signal, Skype en Tox messaging applicaties.

BunnyLoader heeft de mogelijkheid om commando's op afstand uit te voeren op de geïnfecteerde machine, waardoor aanvallers controle krijgen over verschillende aspecten van het gecompromitteerde systeem.

Gebruikers van BunnyLoader hebben toegang tot statistieken die inzicht geven in de omvang van infecties, zodat ze de impact en het bereik van hun kwaadaardige activiteiten kunnen meten. Het paneel houdt het totale aantal verbonden en losgekoppelde clients bij en geeft real-time informatie over de status van aangetaste machines.

Bedreigingsactoren kunnen actieve taken beheren die zijn gestart door BunnyLoader, waardoor ze controle hebben over lopende schadelijke activiteiten. BunnyLoader houdt ook logboeken bij van zijn gegevensdiefstalactiviteiten, zodat gebruikers de gevoelige informatie die tijdens de activiteiten is buitgemaakt, kunnen bekijken en mogelijk exploiteren.

Overzicht bedreiging:
Naam BunnyLoader Malware-as-a-Service
Type bedreiging Information stealer, keylogger, malware loader
Detectienamen Avast (Win32:SpywareX-gen [Trj]), Combo Cleaner (Gen:Variant.Ser.Jaik.5044), ESET-NOD32 (een variant van Win32/PSW.Agent.ORN), Kaspersky (Trojan-Spy.Win32.Stealer.eulh), Microsoft (Trojan:Win32/Casdet!rfn), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Kwaadaardige programma's zoals BunnyLoader zijn ontworpen om heimelijk te infiltreren in de computer van het slachtoffer en stil te blijven, waardoor er geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar zijn op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen, schadelijke online advertenties, social engineering, softwarekrakers.
Schade Gestolen wachtwoorden en bankgegevens, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer toegevoegd aan een botnet, extra infecties, geldverlies en nog veel meer.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

Samengevat kan BunnyLoader ernstige gevolgen hebben voor slachtoffers, variërend van privacyschendingen en financiële verliezen tot gecompromitteerde beveiliging en juridische vertakkingen. Het is cruciaal voor individuen en organisaties om maatregelen te nemen om infectie te voorkomen en eventuele beveiligingsproblemen veroorzaakt door dergelijke malware direct aan te pakken.

Hoe is BunnyLoader in uw computer geïnfiltreerd?

Gebruikers kunnen onbewust malware downloaden wanneer ze op verdachte koppelingen klikken of bestanden downloaden van onbetrouwbare websites. Cybercriminelen sturen vaak misleidende e-mails die legitiem lijken, maar kwaadaardige bijlagen of koppelingen bevatten. Gebruikers kunnen hun computer onbedoeld besmetten met malware wanneer ze op deze koppelingen klikken of bijlagen downloaden.

Als besturingssystemen, toepassingen en antivirussoftware niet worden bijgewerkt, kunnen uw computers kwetsbaar worden voor beveiligingsproblemen. Cybercriminelen kunnen misbruik maken van deze zwakke plekken om toegang te krijgen tot het systeem.

Gebruikers die zich bezighouden met riskant online gedrag, zoals het klikken op pop-upadvertenties en het bezoeken van verdachte websites, vergroten de kans dat hun computers geïnfecteerd raken. Ook het plaatsen van geïnfecteerde USB-sticks of externe opslagapparaten in uw computer kan malware in het systeem introduceren.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Om uw computer tegen infecties te beschermen, moeten gebruikers veilige online praktijken toepassen, ervoor zorgen dat hun software up-to-date blijft en betrouwbare antivirus- en beveiligingsoplossingen gebruiken. Verder is voorzichtigheid bij het omgaan met e-mails, advertenties en downloads van onbekende oorsprong essentieel om onbedoelde computerinfecties te voorkomen.

Als u denkt dat uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

BunnyLoader gepromoot op een forum:

BunnyLoader gepromoot op een forum

BunnyLoader's administratiepaneel:

BunnyLoader's administratiepaneel

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe verwijdert u malware handmatig?

Handmatig malware verwijderen is een ingewikkelde taak - meestal is het het beste om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Combo Cleaner te gebruiken.

Als u malware handmatig wilt verwijderen, is de eerste stap het identificeren van de naam van de malware die u probeert te verwijderen. Hier is een voorbeeld van een verdacht programma dat op uw computer draait:

Malwareproces actief in Taakbeheer

Als u de lijst met programma's die op uw computer worden uitgevoerd hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met taakbeheer, en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, moet u doorgaan met deze stappen:

handmatige stap voor het verwijderen van malware 1Download een programma genaamd Autoruns. Dit programma toont automatisch opstartende toepassingen, register- en bestandssysteemlocaties:

Autoruns-applicatie-uiterlijk

handmatige stap voor het verwijderen van malware 2Herstart uw computer in de veilige modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer op in Veilige modus. Klik op Start, klik op Afsluiten, klik op Opnieuw opstarten en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van uw computer meerdere keren op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Voer Windows 7 of Windows XP uit in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die laat zien hoe u Windows 7 opstart in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 8 gebruikers: Windows 8 opstarten in Veilige modus met netwerkmogelijkheden - Ga naar het Windows 8 Startscherm, typ Geavanceerd, selecteer in de zoekresultaten Instellingen. Klik op Geavanceerde opstartopties, selecteer in het geopende venster "Algemene pc-instellingen" Geavanceerd opstarten.

Klik op de knop "Nu opnieuw opstarten". Uw computer start nu opnieuw op in het menu "Geavanceerde opstartopties". Klik op de knop "Problemen oplossen" en klik vervolgens op de knop "Geavanceerde opties". Klik in het scherm met geavanceerde opties op "Opstartinstellingen".

Klik op de knop "Opnieuw opstarten". Uw PC zal opnieuw opstarten in het scherm Opstartinstellingen. Druk op F5 om op te starten in Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Voer Windows 8 uit in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die laat zien hoe u Windows 8 opstart in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het aan/uit-pictogram. Klik in het geopende menu op "Opnieuw opstarten" terwijl u de toets "Shift" op uw toetsenbord ingedrukt houdt. Klik in het venster "Een optie kiezen" op "Problemen oplossen" en selecteer vervolgens "Geavanceerde opties".

Selecteer in het menu "Geavanceerde opties" "Opstartinstellingen" en klik op de knop "Opnieuw opstarten". In het volgende venster moet u op de toets "F5" op uw toetsenbord klikken. Hierdoor wordt uw besturingssysteem opnieuw opgestart in de veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Voer Windows 10 uit in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die laat zien hoe u Windows 10 opstart in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

handmatige stap voor het verwijderen van malware 3Pak het gedownloade archief uit en voer het Autoruns.exe bestand uit.

Pak het Autoruns.zip-archief uit en voer de Autoruns.exe-toepassing uit

handmatige stap voor het verwijderen van malware 4Klik in de Autoruns-toepassing op "Opties" bovenaan en schakel de opties "Lege locaties verbergen" en "Windows invoer verbergen" uit. Klik na deze procedure op het pictogram "Vernieuwen".

Vernieuw de resultaten van de Autoruns-applicatie

handmatige stap voor het verwijderen van malware 5Bekijk de lijst die wordt geleverd door de Autoruns-toepassing en zoek het malwarebestand dat u wilt verwijderen.

U moet het volledige pad en de naam opschrijven. Merk op dat sommige malware procesnamen verbergt onder legitieme Windows procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u "Verwijderen".Verwijder malware in Autoruns

Nadat u de malware hebt verwijderd via de toepassing Autoruns (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende keer opstarten van het systeem), moet u zoeken naar de naam van de malware op uw computer. Zorg ervoor dat u verborgen bestanden en mappen inschakelt voordat u verder gaat. Als u de bestandsnaam van de malware vindt, moet u deze verwijderen.Zoek naar malware en verwijder deze

Start uw computer opnieuw op in de normale modus. Als u deze stappen volgt, zou u alle malware van uw computer moeten verwijderen. Houd er rekening mee dat voor het handmatig verwijderen van bedreigingen geavanceerde computervaardigheden vereist zijn. Als u deze vaardigheden niet hebt, laat het verwijderen van malware dan over aan antivirus- en antimalwareprogramma's.

Deze stappen werken mogelijk niet bij geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om een infectie te voorkomen dan om malware later te verwijderen. Om uw computer veilig te houden, installeert u de nieuwste updates van het besturingssysteem en gebruikt u antivirussoftware. Om er zeker van te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met Combo Cleaner.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met BunnyLoader malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

In plaats van onmiddellijk je toevlucht te nemen tot de drastische maatregel van het formatteren van je opslagapparaat, wat moet worden beschouwd als een laatste redmiddel, is het verstandig om alternatieve oplossingen te onderzoeken. We raden aan om gerenommeerde antivirus en anti-malware tools zoals Combo Cleaner te gebruiken om de BunnyLoader malware te verwijderen.

Wat zijn de grootste problemen die malware kan veroorzaken?

Een computer die is geïnfecteerd met malware kan leiden tot een reeks nadelige gevolgen, zoals gegevensinbreuken, financieel verlies, gegevensversleuteling, privacyschendingen, systeemverstoringen, volgende infecties en meer.

Wat is het doel van BunnyLoader?

BunnyLoader kan een payload van het tweede stadium downloaden en uitvoeren, waardoor het aanvullende schadelijke acties kan uitvoeren. Het kan browsergegevens en systeeminformatie stelen, waardoor gevoelige gebruikersgegevens in gevaar kunnen komen. BunnyLoader gebruikt een keylogger om toetsaanslagen op te nemen, die kunnen worden gebruikt om gevoelige informatie zoals aanmeldingsgegevens vast te leggen. Het bevat ook een clipper die het klembord van het slachtoffer controleert en cryptocurrency walletadressen kan vervangen door walleteadressen die worden beheerd door de bedreigende actor.

Hoe is malware mijn computer binnengedrongen?

Schadelijke malware verspreidt zich vaak via verschillende phishingtechnieken en sociale manipulatietactieken, waaronder malspam en misleidende systeemmeldingen. Daarnaast kan het onbewust worden verkregen tijdens het surfen op het web, worden gedeeld op peer-to-peer netwerken of afkomstig zijn van onofficiële softwareleveranciers. Bepaalde kwaadaardige software kan zich zelfstandig verspreiden naar andere apparaten en opslagmedia, zoals externe harde schijven en USB-sticks.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen malware?

Combo Cleaner kan de meeste malware-infecties detecteren en verwijderen. Het is echter essentieel om te erkennen dat uitzonderlijk geavanceerde malware zich diep in het systeem kan verbergen. Daarom is het uitvoeren van een uitgebreide systeemscan cruciaal om verborgen bedreigingen op te sporen en effectief te elimineren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
BunnyLoader Malware-as-a-Service QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van BunnyLoader Malware-as-a-Service op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.