FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Lucky baro browser hijacker en de omleidingen die het genereert verwijderen

Ook bekend als: barosearch.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort software is "Lucky baro"?

Tijdens het controleren van onze onbetrouwbare websites ontdekten onze onderzoekers de "Lucky baro" browserextensie. Deze werkt door browserinstellingen te wijzigen om (via omleidingen) de onwettige zoekmachine barosearch.com te promoten. Dit gedrag classificeert Lucky baro als een browser hijacker.

barosearch.com browser hijacker

Lucky baro browser hijacker overzicht

Op onze testmachine wees Lucky baro de startpagina van de browser, de standaard zoekmachine en de URL van nieuwe browsertabbladen/vensters toe aan de website barosearch.com. Daarom resulteerde het openen van nieuwe browsertabbladen/-vensters en het invoeren van zoekopdrachten in de URL-balk in omleidingen naar deze site.

Omdat valse zoekmachines meestal geen zoekresultaten kunnen genereren, leiden ze om naar legitieme zoekwebsites op internet. Op het moment van onderzoek leidde barosearch.com naar de zoekmachine Bing (bing.com). Merk op dat deze webpagina ergens anders terecht kan komen, omdat factoren zoals de geolocatie van de gebruiker van invloed kunnen zijn op omleidingen.

De meeste browser-hijackers maken gebruik van persistentie-verzekerende technieken, zoals het beperken van de toegang tot verwijdering-gerelateerde instellingen en/of het ongedaan maken van door de gebruiker aangebrachte wijzigingen - om te voorkomen dat gebruikers hun browsers herstellen. Dit geldt ook voor Lucky baro.

Bovendien bespioneert deze rogue browserextensie waarschijnlijk de browseractiviteit van gebruikers. Browser-hijacking software richt zich meestal op de volgende gegevens: bezochte URL's, bekeken webpagina's, getypte zoekopdrachten, internetcookies, gebruikersnamen/wachtwoorden, persoonlijk identificeerbare gegevens, financiële informatie, enzovoort. De verzamelde gegevens kunnen vervolgens worden verkocht aan derden of op een andere manier worden misbruikt voor winst.

Samengevat kan de aanwezigheid van software zoals Lucky baro op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Lucky baro
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browser Extensie(s) Lucky baro
Gepromote URL barosearch.com
Detectienamen (barosearch.com) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (barosearch.com) 172.67.154.53
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine.
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling).
Schade Volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

We hebben tal van browser-hijackers onderzocht; Bookmark, Quick World Clock en Coffee Ext zijn slechts een paar van onze nieuwste vondsten.

Browser-hijacking software ziet er meestal legitiem en onschuldig uit. Het biedt ook een groot aantal handige functies. Deze functies werken echter zelden zoals beloofd en in de meeste gevallen zijn ze helemaal niet operationeel. Houd er rekening mee dat zelfs als een stuk software werkt zoals geadverteerd - dat nog geen bewijs is van legitimiteit of veiligheid.

Hoe heeft Lucky baro zich op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben Lucky baro verkregen van een misleidende webpagina. Naast verschillende oplichtingssites kunnen browserkapers ook "officiële" promotiepagina's hebben. De meeste bezoekers van deze websites komen binnen via omleidingen die worden gegenereerd door sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd gespelde URL's, spam browser meldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Browser-hijacking software kan ook gebundeld worden met gewone programma's. Downloaden van onbetrouwbare bronnen (bijv. freeware en gratis file-hosting sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, etc.) en het overhaast doorlopen van installatieprocessen (bijv. door gebruik te maken van "Quick/Easy" instellingen, etc.) - vergroten het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld wordt toegelaten op het apparaat.

Opdringerige advertenties verspreiden browserkapers ook. Zodra er op wordt geklikt, kunnen sommige van deze advertenties scripts uitvoeren om heimelijke downloads/installaties uit te voeren.

Hoe vermijdt u de installatie van browser hijackers?

Het is essentieel om software te onderzoeken voordat je het downloadt of koopt. Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd via officiële en geverifieerde kanalen. Tijdens de installatie raden we je aan om de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te onderzoeken en de instellingen "Aangepast" of "Geavanceerd" te gebruiken om u af te melden voor alle aanvullingen (bijv. apps, extensies, tools, functies, enz.).

Een andere aanbeveling is om voorzichtig te zijn tijdens het browsen omdat frauduleuze en kwaadaardige online inhoud meestal legitiem en onschadelijk lijkt. Ondanks hun onschuldige uiterlijk leiden opdringerige advertenties bijvoorbeeld om naar zeer twijfelachtige websites (bijv. oplichterij, pornografie, dating voor volwassenen, gokken, enz.)

Als u dit soort advertenties en/of omleidingen blijft ervaren, controleer dan het apparaat en verwijder onmiddellijk alle dubieuze toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al is geïnfecteerd met Lucky baro, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Toestemmingen gevraagd door Lucky baro browser hijacker:

Lucky baro browser hijacker asking for permissions

Misleidende website die Lucky baro browser hijacker promoot:Deceptive website used to promote Lucky baro browser hijacker

Verschijning van barosearch.com die omleidt naar de Bing-zoekmachine (GIF):Lucky baro browser hijacker redirecting to Bing (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Lucky baro browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Browser-hijacking application uninstall via Control Panel

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Lucky baro browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Removing barosearch.com related Google Chrome extensions

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Vind "Lucky baro" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Removing barosearch.com from Google Chrome homepage

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel "Lucky baro" uit in de sectie "Bij opstarten", zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.barosearch.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Als deze aanwezig is, klik dan op het pictogram met de drie verticale punten en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Removing barosearch.com from Google Chrome default search engine

Uw standaard zoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "barosearch.com", klik wanneer u deze vindt op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft hebben met browseromleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van barosearch.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Removing barosearch.com related Mozilla Firefox extensions

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster vindt u "Lucky baro", evenals alle recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Removing barosearch.com from Mozilla Firefox homepage

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogram firefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Instellingen", schakelt u in het geopende venster "Lucky baro" uit, verwijdert u hxxp://barosearch.com en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Removing barosearch.com from Mozilla Firefox default search engine

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door ofwel op elke invoer te dubbelklikken of op de Mozilla Firefox knop te drukkenMozilla Firefox switch about:config entry button

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van barosearch.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de barosearch.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van barosearch.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over barosearch.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/27544-lucky-baro-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website barosearch.com te bezoeken?

Cybercriminelen (bijv. ontwikkelaars van browserkapers en nepzoekmachines, enz.) profiteren van omleidingen naar websites zoals barosearch.com.

Vormt een bezoek aan barosearch.com een bedreiging voor mijn privacy?

Tot op zekere hoogte wel. Sites zoals barosearch.com verzamelen gegevens van bezoekers met de bedoeling deze te verkopen aan derden.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

De meest gebruikte distributiemethoden zijn: gebundelde installateurs, misleidende promotionele webpagina's, online scams, freeware en gratis file-hosting websites, P2P sharing netwerken, spam browser meldingen en opdringerige advertenties.

Helpt Combo Cleaner me bij het verwijderen van de Lucky baro browser hijacker?

Ja, Combo Cleaner scant uw computer en verwijdert alle geïnstalleerde browser-hijacking toepassingen. Het moet vermeld worden dat handmatig verwijderen (uitgevoerd zonder beveiligingsprogramma's) misschien niet ideaal is, vooral als er meerdere browser-hijackers aanwezig zijn. In deze gevallen is het mogelijk dat nadat er één is verwijderd, de anderen deze opnieuw installeren. Bovendien kan browser-hijacking software de toegang tot verwijderingsgerelateerde instellingen weigeren. Daarom moeten browser-hijackers grondig en in één keer worden verwijderd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
barosearch.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van barosearch.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.