FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u uw American Express-account kwijtraakt via valse "Merchant Reward"-e-mails

Ook bekend als: "American Express Merchant Reward" phishing e-mail
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort e-mail is "American Express Merchant Reward"?

Na onderzoek van de e-mail "American Express Merchant Reward" hebben we vastgesteld dat deze nep is. Deze spambericht beweert dat de ontvanger een inkomende betaling heeft, om die te ontvangen - moeten ze hun account bijwerken en verifiëren. We moeten benadrukken dat deze phishingmail op geen enkele manier in verband staat met het echte American Express bedrijf.

American Express Merchant Reward email spam campaigne

"American Express Merchant Reward" email scam overzicht

In de e-mail met als onderwerp "You Have New Pending Credit Payment on Your Account" (kan variëren) staat dat er een "Merchant Reward Credit" is uitgegeven aan de ontvanger. Om de vermeende betaling van $5789,78 te accepteren, wordt de ontvanger gevraagd om het bijgevoegde bestand te downloaden. Daarna moeten ze hun account bijwerken en verifiëren - en zo de betaling vrijgeven.

Zoals vermeld in de inleiding, zijn alle beweringen in deze e-mail vals en is deze e-mail niet geassocieerd met het echte American Express bedrijf.

Toen we de bijlage inspecteerden, vonden we dat het HTML-bestand ("Secure_American_Express_Account_Credited_Payment.html") vermomd is als de aanmeldingspagina voor American Express. Deze bijlage is een phishingbestand dat is ontworpen om ingevoerde informatie vast te leggen.

Nadat een slachtoffer de inloggegevens voor zijn American Express-account (gebruikersnaam/wachtwoord) in het document heeft getypt, geeft hij deze gegevens onbedoeld door aan cybercriminelen.

Gestolen financiële accounts kunnen vervolgens worden gebruikt voor frauduleuze transacties en online aankopen. Terwijl alle persoonlijk identificeerbare informatie kan worden gebruikt om de identiteit van het slachtoffer te stelen.

Als u uw inloggegevens al hebt vrijgegeven - wijzig dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en informeer de officiële ondersteuning. Het kan ook nodig zijn om contact op te nemen met de juiste autoriteiten.

Overzicht bedreiging:
Naam "American Express Merchant Reward" phishing e-mail
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim De ontvanger heeft een inkomende betaling op zijn American Express-rekening.
Vermomming American Express
Bijlage(n) Secure_American_Express_Account_Credited_Payment.html (bestandsnaam kan variëren)
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Symptomen Onbevoegde online aankopen, veranderde online accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-upadvertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Spamcampagnes in het algemeen

We hebben duizenden spamberichten onderzocht; "Your Mailbox Will Be Temporarily Blocked", "Mail Account Deactivation Notice" en "Final Release Waiver" zijn slechts enkele voorbeelden van mails die voor phishing worden gebruikt.

Deze misleidende e-mails kunnen gericht zijn op een grote verscheidenheid aan gevoelige informatie, variërend van inloggegevens tot persoonlijk identificeerbare gegevens. Spammail wordt ook gebruikt om andere soorten oplichting te faciliteren, zoals sextortion, callback, technische ondersteuning, enzovoort. Bovendien worden deze e-mails gebruikt voor de distributie van malware.

Hoe worden computers geïnfecteerd door spamcampagnes?

Spam e-mails/berichten kunnen schadelijke bestanden bevatten als bijlagen of downloadkoppelingen. Deze bestanden kunnen documenten zijn (Microsoft Office, Microsoft OneNote, PDF, enz.), archieven (RAR, ZIP, enz.), uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), JavaScript, enzovoort.

Zodra een dergelijk bestand wordt geopend, wordt het infectieproces gestart. Sommige indelingen vereisen echter extra interactie van de gebruiker om te beginnen met het downloaden/installeren van malware. Microsoft Office-bestanden vereisen bijvoorbeeld dat gebruikers macroopdrachten inschakelen (d.w.z. bewerken/inhoud), terwijl OneNote-documenten vereisen dat ze op ingesloten bestanden of koppelingen klikken.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

We adviseren om voorzichtig te zijn met inkomende e-mails, PM's/DM's, sms'jes en andere berichten. De bijlagen of links die u in verdachte/irrelevante e-mails vindt, mogen niet worden geopend omdat ze besmettelijk kunnen zijn. Het is belangrijk om Microsoft Office-versies van na 2010 te gebruiken, omdat deze de modus "Beschermde weergave" hebben die voorkomt dat er automatisch macroopdrachten worden uitgevoerd.

Er moet worden vermeld dat malware niet alleen via spammail wordt verspreid. Daarom raden we ook aan om waakzaam te zijn tijdens het browsen, omdat frauduleuze en kwaadaardige online inhoud meestal echt en onschuldig lijkt.

Daarnaast moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en betrouwbare bronnen. Een andere aanbeveling is om software te activeren en bij te werken met functies/tools van legitieme ontwikkelaars, aangezien illegale activeringstools ("cracks") en updates van derden malware kunnen bevatten.

Het is van het grootste belang om een betrouwbare antivirus te installeren en up-to-date te houden. Beveiligingssoftware moet worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en bedreigingen en problemen te verwijderen. Als je al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst in de spambericht "American Express Merchant Reward":

Subject: You Have New Pending Credit Payment on Your Account


AMERICAN EXPRESS


Merchant Reward Credit of $5789.78 was issued to your account


For safety reasons, Please download attachment to review payment.
Update and verify your account ownership is required as a means to accept your payment.


Notice: Account wlll be credited within 24hrs after you verify your ownership


Thank you for choosing American Express

Bijgevoegde phishing bestand ("Secure_American_Express_Account_Credited_Payment.html"):

American Express Merchant Reward scam e-mail gepromote phishing-bijlage (Secure_American_Express_Account_Credited_Payment.html)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Spammails zijn niet persoonlijk. Cybercriminelen verspreiden deze e-mail in grote campagnes in de hoop dat ten minste enkele ontvangers in hun zwendel trappen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door deze spam e-mail, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer de officiële ondersteuning. En als u denkt dat uw andere privégegevens in gevaar zijn (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de relevante autoriteiten.

Ik heb een spam e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is uw computer geïnfecteerd?

Nee, het lezen van een e-mail start geen download- of installatieproces van malware. Systemen worden geïnfecteerd wanneer schadelijke bijlagen of koppelingen worden geopend/geklikt.

Ik heb een bestand in de bijlage bij een spammail gedownload en geopend. Is uw computer geïnfecteerd?

Of uw apparaat is geïnfecteerd, hangt af van het doel van het geopende bestand (d.w.z. phishing vs. downloaden/installeren van malware), en ook de indeling van het bestand kan hierop van invloed zijn. Uitvoerbare bestanden (.exe, .run, etc.) infecteren systemen bijna altijd wanneer ze worden geopend. Documenten (.doc, .xls, .one, .pdf, enz.) kunnen echter extra handelingen vereisen (bijv. macroopdrachten inschakelen, klikken op ingesloten inhoud, enz.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Het moet worden benadrukt dat, aangezien geavanceerde kwaadaardige programma's zich meestal diep in systemen verbergen, het uitvoeren van een volledige systeemscan cruciaal is.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
American Express Merchant Reward phishing e-mail QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "American Express Merchant Reward" phishing e-mail op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.