FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de Galaxy Search browser hijacker en de omleidingen die het veroorzaakt verwijderen

Ook bekend als: find.nseeknow.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort software is Galaxy Search?

Tijdens het onderzoeken van verdachte sites, ontdekte ons onderzoeksteam de Galaxy Search browserextensie. Het wordt onderschreven als een extensie die melkweg/ruimte thema's browser achtergronden weergeeft. Echter, Galaxy Search werkt als een browser hijacker, d.w.z., het wijzigt browser instellingen om (via omleidingen) de find.nseeknow.com valse zoekmachine te promoten.

find.nseeknow.com browser hijacker

Galaxy Search browser hijacker overzicht

Op onze testmachine wees Galaxy Search de fabrieksinstellingen van de browser, de startpagina en de URL van nieuwe tabbladen/vensters toe aan de site find.nseeknow.com. Als gevolg van deze wijzigingen resulteerden nieuw geopende browsertabbladen/vensters en zoekopdrachten via de URL-balk in omleidingen naar find.nseeknow.com.

Illegitieme zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten leveren, dus verwijzen ze door naar echte internetzoeksites. Op het moment van onderzoek leidde find.nseeknow.com naar de zoekmachine Bing (bing.com). Merk op dat deze site elders terecht kan komen, aangezien factoren zoals de geolocatie van de gebruiker van invloed kunnen zijn op omleidingen.

Het is relevant om te vermelden dat browser-hijacking software vaak gebruik maakt van bepaalde  technieken om het verwijderen ervan te bemoeilijken - waardoor gebruikers hun browsers niet kunnen herstellen.

Galaxy Search kan ook gegevens volgen. Interessante informatie kan omvatten: bezochte URL's, bekeken webpagina's, zoekopdrachten, lijsten met vaak bezochte websites, IP-adressen (geolocaties), internetcookies, gebruikersnamen/wachtwoorden, persoonlijk identificeerbare gegevens, financiële gegevens, enz. De verzamelde informatie kan vervolgens worden verkocht aan derden of anderszins met winstoogmerk worden misbruikt.

Kortom, de aanwezigheid van software als Galaxy Search op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Galaxy Search
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browser Extensie(s) Galaxy Search
Veronderstelde functionaliteit Galaxy/Space thema browser wallpapers
Gepromote URL find.nseeknow.com
Detectienamen (find.nseeknow.com) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (find.nseeknow.com) 13.249.85.17
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (homepage, fabrieksinstellingen internet zoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling).
Schade Internetbrowser tracking (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

We hebben talloze browserkapers onderzocht; Currency Helper, Cars - New Tab, Best Wallpapers en My Notes Extension zijn slechts enkele van onze nieuwste vondsten.

Browser-hijacking software lijkt legitiem en biedt een breed scala aan functionaliteiten. De functies ervan werken echter zelden zoals geadverteerd, en in de meeste gevallen - werken ze helemaal niet. Benadrukt moet worden dat operationele functionaliteiten geen garantie zijn voor legitimiteit of veiligheid.

Hoe heeft Galaxy Search zich op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben Galaxy Search verkregen van zijn "officiële" promotiepagina. Naast dergelijke sites, worden browserkapers vaak gepusht via scam webpagina's. De meeste bezoekers komen op deze pagina's via omleidingen die worden gegenereerd door websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, spam browser meldingen, verkeerd gespelde URL's, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

"Bundeling" - het verpakken van gewone programma-installaties met ongewenste/misdadige toevoegingen - wordt ook gebruikt om browser-hijacking software te verspreiden. Downloaden van onbetrouwbare bronnen (bv. freeware en gratis file-hosting sites, P2P sharing netwerken, enz.) en overhaaste installatieprocessen (bv. stappen overslaan, "Easy/Express" instellingen gebruiken, enz.) - verhogen het risico om gebundelde inhoud op het apparaat toe te laten.

Bovendien verspreiden opdringerige advertenties browserkapers. Eenmaal aangeklikt kunnen sommige advertenties scripts uitvoeren om stiekem downloads/installaties uit te voeren.

Hoe installatie van browserkapers vermijden?

Wij raden ten zeerste aan software te onderzoeken en te downloaden van officiële/gecontroleerde kanalen. Bij de installatie is het essentieel om de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken en alle aanvullende apps, extensies, tools, enz. uit te schakelen.

Wij adviseren ook waakzaamheid bij het browsen, omdat valse en kwaadaardige online inhoud meestal echt en onschadelijk lijkt. Bijvoorbeeld, hoewel opdringerige advertenties legitiem lijken, leiden ze door naar onbetrouwbare/betwistbare websites (bijv. gokken, adult dating, pornografie, enz.).

Als u dergelijke advertenties/omleidingen blijft ervaren, moet u het apparaat inspecteren en onmiddellijk alle dubieuze toepassingen en browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met Galaxy Search, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Toestemmingen gevraagd door Galaxy Search browser hijacker:

Galaxy Search browser hijacker toestemming vragen

Website die Galaxy Search browser hijacker promoot:

Website gebruikt om te promoten Galaxy Search browser hijacker

Verschijning van find.nseeknow.com die omleidt naar de Bing zoekmachine (GIF):Galaxy Search browser hijacker omleiden naar Bing (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Galaxy Search browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Verwijderen van de applicatie voor het kapen van de browser via het Configuratiescherm

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen, scan uw computer op eventuele resterende ongewenste componenten. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Galaxy Search browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Aan find.nseeknow.com gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Galaxy Search" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Find.nseeknow.com verwijderen van de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in het gedeelte "Bij het opstarten" "Galaxy Search" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.find.nseeknow.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Indien aanwezig klik op het drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw fabrieksinstelling voor de zoekmachine:

Find.nseeknow.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Om uw fabrieksinstelling in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "find.nseeknow.com", klik wanneer deze zich bevindt op de drie verticale puntjes bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browser omleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van find.nseeknow.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Find.nseeknow.com-gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster zoek "Galaxy Search", evenals alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Find.nseeknow.com verwijderen van de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menufirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer dan "Instellingen", schakel in het geopende venster "Galaxy Search" uit, verwijder hxxp://find.nseeknow.com en voer uw voorkeursdomein in, dat wordt geopend telkens wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Find.nseeknow.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga door".

In de zoekfilter bovenaan, typ: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door ofwel op elke vermelding te dubbelklikken of te klikken op deMozilla Firefox schakelaar about:config invoer knop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van find.nseeknow.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de find.nseeknow.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van find.nseeknow.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over find.nseeknow.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/26801-galaxy-search-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website find.nseeknow.com te bezoeken?

Doorverwijzingen naar sites als find.nseeknow.com worden gegenereerd omdat cybercriminelen (bijv. ontwikkelaars van browser hijackers voegen valse zoekmachines toe, enz.) geld hierdoor verdienen.

Is een bezoek aan find.nseeknow.com een bedreiging voor mijn privacy?

Tot op zekere hoogte wel. Websites als find.nseeknow.com verzamelen gewoonlijk bezoekersgegevens. De verzamelde informatie wordt vaak verkocht aan derden.

Hoe is een browser hijacker in mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden voornamelijk verspreid via gebundelde installatie setups, misleidende promotionele webpagina's, online scams, freeware en gratis file-hosting websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, spam browser meldingen en opdringerige advertenties.

Zal Combo Cleaner me helpen Galaxy Search browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner kan computers scannen en geïnstalleerde browser-hijacking toepassingen verwijderen. Het is opmerkelijk dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingsprogramma's) ineffectief kan zijn, vooral als er meerdere browserkapers aanwezig zijn. In deze gevallen, nadat een browser hijacker is verwijderd - de anderen kunnen gewoon opnieuw installeren. Bovendien kan de software de toegang tot verwijderingsgerelateerde instellingen beperken en/of door de gebruiker aangebrachte wijzigingen ongedaan maken. Daarom moeten browserkapers grondig en in één keer worden verwijderd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
find.nseeknow.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van find.nseeknow.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.