FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat uw account wordt gestolen via de e-mail "Password Expiry Notification"

Ook bekend als: "Password Expiry Notification" phishing email
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort mail is "Password Expiry Notification"?

Onze inspectie van de "Password Expiry Notification" e-mail wees uit dat het om spam gaat. Er wordt ten onrechte beweerd dat het wachtwoord van het e-mailaccount van de ontvanger binnenkort verloopt. Het doel van deze phishing mail is om de inloggegevens van de slachtoffers te verkrijgen en hun e-mailaccounts te stelen.

Password Expiry Notification email spam campaigne

"Password Expiry Notification" email scam overzicht

De e-mail met als onderwerp "Final warning: Password for [recipient's_email_account_address] expires in 48hrs." (kan variëren) informeert de ontvanger dat zijn e-mailwachtwoord over twee dagen verloopt. De ontvanger wordt geïnstrueerd op de knop in de mail te klikken om zijn huidige wachtwoord te behouden. Zoals eerder vermeld, is deze e-mail nep, net als alle andere beweringen.

Toen we op de knop "KEEP CURRENT Password" drukten, resulteerde dit in een omleiding naar een phishing-website die de aanmeldingspagina van de e-mailaccount van de ontvanger nabootst. De inloggegevens (d.w.z. e-mailadres en bijbehorend wachtwoord) die op deze site worden ingevoerd, worden geregistreerd. Met deze gegevens in hun bezit kunnen oplichters de blootgestelde e-mailaccounts en de via hen geregistreerde inhoud stelen.

Gekaapte accounts en platforms kunnen op verschillende manieren worden misbruikt en voor winstdoeleinden worden aangewend. Cybercriminelen kunnen bijvoorbeeld de identiteit van eigenaars van sociale accounts stelen (bv. e-mails, sociale netwerkmogelijkheden, sociale media, enz.) en de contacten/vrienden/volgers om leningen of donaties vragen, oplichting promoten en malware verspreiden door schadelijke bestanden/links te delen.

Financieel gerelateerde accounts (bv. online bankieren, e-commerce, digitale portemonnees, enz.) kunnen worden gebruikt voor frauduleuze transacties en online aankopen.

Kortom, door te vertrouwen op een e-mail als "Password Expiry Notification" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en identiteitsdiefstal.

Als u uw inloggegevens al hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en neem onmiddellijk contact op met hun officiële ondersteuning.

Overzicht bedreiging:
Naam "Password Expiry Notification" phishing email
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Het wachtwoord van de e-mailaccount vervalt over 48 uur.
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, veranderde online wachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-up advertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Phishing spamcampagne voorbeelden

Wij hebben duizenden spam e-mails geanalyseerd; "Junk Filter", "DHL - Shipment Designated", "Check Your Email", "Bank Slip", en "Webmail Security Changes" zijn slechts enkele voorbeelden van phishing campagnes.

Deze mails worden gebruikt om diverse zwendelpraktijken mogelijk te maken en zelfs om trojans, ransomware en andere malware te verspreiden. Er worden verschillende social engineering-technieken en vermommingen gebruikt. Deze e-mails kunnen zelfs worden gepresenteerd als berichten van legitieme bedrijven, ondernemingen, dienstverleners, instellingen, autoriteiten en andere entiteiten.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Spammails kunnen schadelijke bestanden bevatten als bijlagen of downloadlinks. Deze bestanden kunnen verschillende formaten hebben, bv. documenten (Microsoft Office, Microsoft OneNote, PDF, enz.), uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), archieven (ZIP, RAR, enz.), JavaScript, enz.

Wanneer een dergelijk bestand wordt uitgevoerd, uitgevoerd of anderszins geopend - wordt de infectieketen (d.w.z. het downloaden/installeren van malware) in gang gezet. Microsoft Office-documenten infecteren bijvoorbeeld apparaten door kwaadaardige macrocommando's uit te voeren, terwijl virus OneNote-bestanden vereisen dat gebruikers op ingesloten bestanden/links klikken.

Hoe de installatie van malware vermijden?

Wij raden ten zeerste aan inkomende post (bv. e-mails, PM's/DM's, SMS'jes, enz.) met zorg te benaderen. De bijlagen en links in dubieuze/irrelevante e-mails mogen niet worden geopend, omdat ze virulent kunnen zijn. Het is cruciaal om Microsoft Office-versies van na 2010 te gebruiken, aangezien deze de modus "Beschermde weergave" hebben die automatische uitvoering van macro-opdrachten voorkomt.

Opgemerkt moet worden dat malware niet alleen via spammail wordt verspreid. Daarom moeten alle downloads van officiële en geverifieerde kanalen komen. Bovendien moeten alle programma's worden geactiveerd en bijgewerkt met legitieme functies/tools, aangezien illegale activeringstools ("cracks") en valse updaters malware kunnen bevatten.

Een andere aanbeveling is om waakzaam te zijn bij het surfen, aangezien frauduleuze en kwaadaardige online-inhoud er meestal onschuldig uitziet.

Wij benadrukken het belang van het installeren en up-to-date houden van een betrouwbaar antivirusprogramma. Met beveiligingsprogramma's moeten regelmatig systeemscans worden uitgevoerd en gedetecteerde bedreigingen en problemen worden verwijderd. Als u al kwaadaardige bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "Password Expiry Notification" spam e-mail:

Subject: Final warning: Password for - expires in 48hrs.


Password Expiry Notification


Valued -,


Password for - expires in 48hrs.


You can continue using your current Password via the link below.


KEEP CURRENT Password


- Webmail Support


Unsubscribe From This List | Manage Email Preferences

Screenshot van de phishing website die wordt gepromoot door de "Password Expiry Notification" spam campagne:

Password Expiry Notification scam email gepromote phishing-site

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Spammails zijn niet persoonlijk. Deze mails worden in grote campagnes verspreid - vandaar dat duizenden gebruikers identieke berichten ontvangen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze spammail werd misleid, wat moet ik doen?

Als u inloggegevens hebt verstrekt - verander dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer de officiële ondersteuning ervan. En als u andere privégegevens hebt verstrekt (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de bevoegde autoriteiten.

Ik heb een spam e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, alleen het openen of lezen van een e-mail brengt geen infectieprocessen op gang. Het downloaden/installeren van malware wordt geactiveerd wanneer een schadelijke bijlage of link wordt geopend/geklikt.

Ik heb een bestand in een spam e-mail gedownload en geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Of uw apparaat is geïnfecteerd, kan afhangen van het formaat van het geopende bestand. Als het een uitvoerbaar bestand was (.exe, run, etc.) - waarschijnlijk wel. Voor documentformaten (.doc, .xls, .one, .pdf, enz.) kan echter extra gebruikersinteractie nodig zijn (bijv. macroopdrachten inschakelen, klikken op ingesloten inhoud, enz.) - om te beginnen met het downloaden/installeren van malware.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Aangezien geavanceerde kwaadaardige programma's zich meestal diep in het systeem verschuilen, is een volledige systeemscan essentieel.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Password Expiry Notification phishing email QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Password Expiry Notification" phishing email op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.