FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de meldingen/advertenties te verwijderen die de site thebestcaptcha.top weergeeft

Ook bekend als: Advertenties van thebestcaptcha.top
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is thebestcaptcha[.]top?

Thebestcaptcha[.]top is een bedrieglijke pagina die ons onderzoeksteam ontdekte tijdens het inspecteren van verdachte websites. Het werkt door het onderschrijven van spam voor browsermeldingen. Ten tijde van het onderzoek deed de webpagina dit door gebruik te maken van valse CAPTCHA-verificatie. Bovendien kan thebestcaptcha[.]top bezoekers omleiden naar andere (waarschijnlijk onbetrouwbare/schadelijke) websites.

De meeste gebruikers komen op webpagina's als thebestcaptcha[.]top via omleidingen die worden veroorzaakt door sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken.

thebestcaptcha[.]top pop-up omleidingen

Thebestcaptcha[.]top overzicht

Het gedrag van malafide websites (d.w.z. wat ze laden en promoten) kan afhangen van het IP-adres/ de geografische locatie van de bezoeker. Toen we debestcaptcha[.]top invoerden, kregen we een afbeelding van een robot te zien met de tekst – "CLICK ALLOW TO CONFIRM THAT YOU ARE NOT A ROBOT!".

Deze valse CAPTCHA-test is ontworpen om bezoekers te misleiden zodat ze debestcaptcha[.]top inschakelen om browsermeldingen te leveren. Malafide websites gebruiken deze om opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren. De geleverde meldingen/advertenties promoten online oplichting, onbetrouwbare/schadelijke software en zelfs malware.

Kortom, door pagina's als thebestcaptcha[.]top - kunnen gebruikers systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van thebestcaptcha.top
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Dienend IP adres 155.138.207.75
Geobserveerde domeinen b.thebestcaptcha[.]top; e.thebestcaptcha[.]top; thebestcaptcha[.]top; a.thebestcaptcha[.]top
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Damage Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browsermelding spam in het algemeen

We hebben duizenden malafide webpagina's geanalyseerd; softstrorright[.]com, lightfoot[.]top, en nowcaptchahere[.]top zijn slechts een paar voorbeelden van websites die we onlangs hebben geïnspecteerd.

Deze sites leveren browsermeldingen die misleidend en kwaadaardig materiaal ondersteunen. Het is relevant te vermelden dat legitieme inhoud kan worden aangetroffen via deze advertenties - het is onwaarschijnlijk dat deze wordt gepromoot door de eigenlijke ontwikkelaars. In plaats daarvan wordt het hoogstwaarschijnlijk gedaan door oplichters die de affiliatieprogramma's van de producten misbruiken om onrechtmatige commissies voor de promotie te krijgen.

Hoe heeft thebestcaptcha[.]top toestemming gekregen om spammeldingen af te leveren?

Websites vereisen toestemming van de gebruiker om browsermeldingen te leveren. Daarom hebt u waarschijnlijk op een bepaald moment debestcaptcha[.]top ingevoerd en op "Allow", "Allow Notifications", of een soortgelijke optie geklikt - en zo de levering van de advertentie mogelijk gemaakt.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt - sta niet toe dat verdachte websites ze leveren. Met andere woorden, klik niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een soortgelijke optie die op dergelijke pagina's wordt gepresenteerd. In plaats daarvan raden wij u aan de levering van meldingen te negeren of te weigeren - d.w.z. "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz. te selecteren.

Als uw browser voortdurend verdachte sites forceert te openen zonder dat u dat wordt gevraagd, kan dat het gevolg zijn van geïnstalleerde adware of de aanwezige. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshot van een melding/advertentie geleverd door thebestcaptcha[.]top website:

Advertentie geleverd door thebestcaptcha[.]top plaats

Weergave van de thebestcaptcha[.]top website (GIF):

thebestcaptcha[.]top uiterlijk van de website (GIF)

Een andere weergave van de thebestcaptcha[.]top website:

De verschijning van thebestcaptcha[.]top plaats

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) geleverd door thebestcaptcha[.]top in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Websites kunnen geen browsermeldingen leveren zonder toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk thebestcaptcha[.]top ingevoerd en op" Toestaan", "Meldingen toestaan", of een analoge optie gedrukt die op deze webpagina wordt gepresenteerd.

Ik heb op meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, als u op een browsermelding klikt, wordt er geen systeeminfectie gestart. Deze advertenties onderschrijven echter wel schadelijke inhoud die ernstige problemen kan veroorzaken (waaronder malware-infecties).

Is thebestcaptcha[.]top een virus?

Nee, thebestcaptcha[.]top is niet geclassificeerd als een virus, maar het kan virusinhoud onderschrijven. Malafide websites pushen meestal verschillende scams, onbetrouwbare/schadelijke software en zelfs malware.

Zal Combo Cleaner thebestcaptcha[.]top advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog handmatige stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner zal uw systeem scannen en alle machtigingen verwijderen die aan de thebestcaptcha[.]top webpagina zijn gegeven. Bovendien zal het verdere toegang tot deze en andere bedrieglijke, misleidende/oplichtende en kwaadaardige sites blokkeren. Daarom zijn er geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van thebestcaptcha.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van thebestcaptcha.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.