FacebookTwitterLinkedIn

Hoe S1deload verwijderen uit het besturingssysteem

Ook bekend als: S1deload malware
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Wat voor soort malware is S1deload?

S1deload is de naam van een malware die informatie steelt en zich richt op Facebook- en YouTube-accounts. Ook gebruikt het geïnfecteerde computers om cryptocurrency te minen. Deze stealer wordt S1deload genoemd omdat het zwaar gebruik maakt van DLL sideloading om detectie te ontwijken. Cybercriminelen gebruiken social engineering en commentaren op FaceBook-pagina's om gebruikers te verleiden tot het infecteren van computers.

S1deload malware

Meer over S1deload

Nadat een apparaat met succes is geïnfecteerd, kan S1deload verschillende taken uitvoeren wanneer het verbinding maakt met zijn command-and-control-server, zoals aangegeven door zijn operators. Deze taken omvatten het downloaden en uitvoeren van extra componenten, zoals een headless Chrome webbrowser, die op de achtergrond draait en menselijk gedrag nabootst.

Een van de doelen van dit gedrag is het kunstmatig verhogen van het aantal views op social media posts, zoals YouTube video's en Facebook posts.

S1deload kan ook een stealer inzetten die opgeslagen aanmeldingsgegevens en cookies uit de browser van het slachtoffer en de SQLite-database van Login Data haalt. Ook kan het een cryptojacker installeren die BEAM-cryptocurrency minen. De gestolen referenties worden door de auteur van de malware gebruikt om sociale media te spammen en de malware naar meer machines te verspreiden, waardoor een infectiecyclus ontstaat.

Zodra de S1deload-malware met succes een Facebook-account steelt, gaat het verder en probeert het de waarde van het account te schatten. Om dit te doen, gebruikt de malware de Facebook Graph API om uit te zoeken of het slachtoffer een beheerder is van een Facebook-pagina of -groep, of het account betaalt voor advertenties, of gekoppeld is aan een account van een bedrijfsleider.

Deze informatie helpt de auteur van de malware te bepalen hoeveel winst hij mogelijk kan maken door het gestolen account op ondergrondse markten te verkopen.

Overzicht bedreiging:
Naam S1deload malware
Type bedreiging Trojan, password-stealing virus, banking malware, spyware.
Detectienamen Arcabit (Trojan.Generic.D3D66E2D), Combo Cleaner (Trojan.GenericKD.64384557), Emsisoft (Trojan.GenericKD.64384557 (B)), G-Data (Trojan.GenericKD.64384557), McAfee (Artemis!822651199945), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Trojans zijn ontworpen om stiekem te infiltreren in de computer van het slachtoffer en stil te blijven, zodat er geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar zijn op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethodes Social engineering, commentaar op Facebook-pagina's
Schade Gestolen wachtwoorden, Facebook, YouTube, en andere accounts, geldelijk verlies, hardware gebruikt voor cryptocurrency mining, en meer.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Mogelijke schade

Cybercriminelen achter S1deload kunnen de gestolen inloggegevens verkopen op het dark web, de gecompromitteerde social media accounts gebruiken om spam of malware te verspreiden, cryptocurrency delven met behulp van het apparaat van het slachtoffer, of het slachtoffer afpersen door te dreigen met het lekken van gevoelige informatie die via de malware is verkregen.

Hoe is S1deload in mijn computer geïnfiltreerd?

Cybercriminelen maken gebruik van social engineering-tactieken en lokken slachtoffers via commentaren op Facebook-pagina's die archieven met volwassen thema's bevatten, zoals onder andere AlbumGirlSexy.zip, HDSexyGirl.zip, SexyGirlAlbum.zip.

Wanneer gebruikers deze archieven downloaden, ontvangen ze een uitvoerbaar bestand dat is ondertekend met een legitieme digitale handtekening van Western Digital, samen met een schadelijke DLL (WDSync.dll) die de eigenlijke malware bevat (S1deload).

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Wees voorzichtig met het klikken op links of het downloaden van bestanden van sociale media platforms, messaging apps of louche websites. Wees voorzichtig met het openen van onverwachte e-mails, vooral als ze afkomstig zijn van onbekende afzenders of verdachte bijlagen of links bevatten.

Houd uw besturingssysteem en software up-to-date met de laatste beveiligingspatches. Download software en bestanden van betrouwbare bronnen (officiële pagina's en geverifieerde winkels). Gebruik antivirussoftware en houd deze bijgewerkt.

Als u denkt dat uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Facebook pagina die S1deload promoot door het te vermommen als volwassen inhoud:

S1deload stealer Facebook-pagina promoot S1deload door het te vermommen als inhoud voor volwassenen

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe verwijdert u malware handmatig?

Het handmatig verwijderen van malware is een ingewikkelde taak - meestal is het het beste om antivirus- of anti-malwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen adviseren wij het gebruik van Combo Cleaner.

Als u malware handmatig wilt verwijderen, is de eerste stap het identificeren van de naam van de malware die u probeert te verwijderen. Hier is een voorbeeld van een verdacht programma dat draait op de computer van een gebruiker:

Malwareproces dat wordt uitgevoerd in Taakbeheer

Als u de lijst met programma's die op uw computer draaien hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer, en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, moet u doorgaan met deze stappen:

handmatige stap voor het verwijderen van malware 1Download een programma genaamd Autoruns. Dit programma toont auto-start toepassingen, register en bestandssysteem locaties:

Autoruns applicatie-uiterlijk

handmatige stap voor het verwijderen van malware 2Herstart uw computer in de veilige modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer op in veilige modus. Klik op Start, klik op Afsluiten, klik op Opnieuw opstarten, klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere keren op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Voer Windows 7 of Windows XP uit in Veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die laat zien hoe u Windows 7 opstart in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 8 gebruikers: Start Windows 8 is Veilige modus met netwerkmogelijkheden - Ga naar het Windows 8 Startscherm, typ Geavanceerd, selecteer in de zoekresultaten Instellingen. Klik op Geavanceerde opstartopties, selecteer in het geopende venster "Algemene pc-instellingen" Geavanceerd opstarten.

Klik op de knop "Nu opnieuw opstarten". Uw computer zal nu opnieuw opstarten in het menu "Geavanceerde opstartopties". Klik op de knop "Problemen oplossen" en vervolgens op de knop "Geavanceerde opties". Klik in het scherm met geavanceerde opties op "Opstartinstellingen".

Klik op de knop "Opnieuw opstarten". Uw PC zal opnieuw opstarten in het scherm Opstartinstellingen. Druk op F5 om op te starten in veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Voer Windows 8 uit in Veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die laat zien hoe u Windows 8 opstart in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows logo en selecteer het Power icoon. In het geopende menu klikt u op "Opnieuw opstarten" terwijl u de "Shift"-toets op uw toetsenbord ingedrukt houdt. In het venster "een optie kiezen" klikt u op "Problemen oplossen", vervolgens selecteert u "Geavanceerde opties".

Selecteer in het menu "Geavanceerde opties" "Opstartinstellingen" en klik op de knop "Opnieuw opstarten". In het volgende venster moet u op de toets "F5" op uw toetsenbord klikken. Dit zal uw besturingssysteem opnieuw opstarten in veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Voer Windows 10 uit in Veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die laat zien hoe u Windows 10 opstart in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

handmatige stap voor het verwijderen van malware 3Pak het gedownloade archief uit en voer het Autoruns.exe bestand uit.

Pak het Autoruns.zip-archief uit en voer de toepassing Autoruns.exe uit

handmatige stap voor het verwijderen van malware 4In de Autoruns toepassing, klik op "Opties" bovenaan en verwijder het vinkje bij "Verberg lege locaties" en "Verberg Windows Entries" opties. Klik na deze procedure op het pictogram "Vernieuwen".

Vernieuw de resultaten van de Autoruns-toepassing

handmatige stap voor het verwijderen van malware 5Bekijk de lijst die door de Autoruns-toepassing wordt verstrekt en zoek het malwarebestand dat u wilt verwijderen.

U moet het volledige pad en de naam ervan opschrijven. Merk op dat sommige malware procesnamen verbergt onder legitieme Windows procesnamen. In dit stadium is het zeer belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u "Verwijderen".Verwijder malware in Autoruns

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-toepassing (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij het volgende opstarten van het systeem), moet u zoeken naar de naam van de malware op uw computer. Zorg ervoor dat u verborgen bestanden en mappen inschakelt voordat u verder gaat. Als u de bestandsnaam van de malware vindt, moet u deze verwijderen.Zoek naar malware en verwijder deze

Herstart uw computer in de normale modus. Het volgen van deze stappen zou alle malware van uw computer moeten verwijderen. Merk op dat het handmatig verwijderen van bedreigingen geavanceerde computervaardigheden vereist. Als u niet over deze vaardigheden beschikt, moet u het verwijderen van malware overlaten aan antivirus- en antimalwareprogramma's.

Deze stappen werken mogelijk niet bij geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om infectie te voorkomen dan te proberen malware later te verwijderen. Om uw computer veilig te houden, installeert u de laatste updates van het besturingssysteem en gebruikt u antivirussoftware. Om er zeker van te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden wij u aan uw computer te scannen met Combo Cleaner.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met S1deload malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

Het is mogelijk om malware zoals S1deload te verwijderen zonder uw computer te formatteren.

Wat zijn de grootste problemen die malware kan veroorzaken?

Verschillende soorten malware kunnen verschillende negatieve effecten hebben op een computersysteem en de gebruiker ervan. Sommige soorten malware kunnen bijvoorbeeld leiden tot identiteitsdiefstal, financieel verlies, gegevensverlies, enz. Malware kan ook de computerprestaties verminderen, extra kwaadaardige software installeren op het geïnfecteerde systeem en nog veel meer.

Wat is het doel van S1deload?

S1deload steelt informatie van de computer van het slachtoffer, kaapt social media accounts (Facebook en YouTube) en minet cryptocurrency.

Hoe is S1deload in mijn computer geïnfiltreerd?

De cybercriminelen gebruiken social engineering-technieken om doelwitten te verleiden tot het downloaden van bestanden van commentaren op Facebook-pagina's. Gebruikers die een van de archieven downloaden, ontvangen een uitvoerbaar bestand dat is ondertekend met een legitieme digitale handtekening van Western Digital en een schadelijke DLL (WDSync.dll) die S1deload bevat.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen malware?

Combo Cleaner kan bijna alle bekende soorten malware identificeren en verwijderen. Het is belangrijk op te merken dat geavanceerde vormen van malware zich vaak diep in het systeem verbergen. Het is dus belangrijk om een grondige systeemscan uit te voeren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
S1deload malware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van S1deload malware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.