FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u uw e-mailaccount kwijtraakt via een phishingmail met "Mail Delivery Failed".

Ook bekend als: "Mail Delivery Failed" phishing e-mail
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort e-mail is "Mail Delivery Failed"?

Onze inspectie van de "Mail Delivery Failed" e-mail wees uit dat het om spam gaat die als phishing-zwendel werkt. Deze mail is bedoeld om de inloggegevens van ontvangers van e-mailaccounts te bemachtigen door middel van valse beweringen over mails die de inbox niet hebben bereikt.

Mail Delivery Failed email spam campaigne

"Mail Delivery Failed" email scam overzicht

In de oplichtingsmail met als onderwerp "NOTIFICATION - MailBox Expire - [recipient's_email_address]" (kan variëren) staat dat wegens onvoldoende inbox-opslagruimte vier berichten niet zijn afgeleverd. Daarom moeten de e-mailquota worden verhoogd, zodat de in behandeling zijnde berichten de inbox kunnen bereiken. De spammail bevat een tabel met de valse mails, die belangrijk klinkende onderwerpen hebben, bedoeld om de ontvanger te verleiden zijn eventuele vermoedens te negeren.

Toen we op de link "Deliver All Messages" in deze e-mail drukten, werden we omgeleid naar een niet bestaande website. De oorspronkelijke bedoeling was duidelijk om ontvangers naar een phishingsite te leiden, waarschijnlijk een die was vermomd als een aanmeldingspagina voor een e-mailaccount. Houd er rekening mee dat dit in toekomstige "Mail Delivery Failed"-campagnes kan worden rechtgezet.

Phishing-websites zijn ontworpen om de ingevoerde informatie vast te leggen. Door inloggegevens voor e-mailaccounts te verkrijgen (d.w.z. e-mailaccountadressen en bijbehorende wachtwoorden), kunnen de cybercriminelen meer doen dan alleen de blootgestelde e-mailaccounts stelen. E-mails worden gebruikt om andere inhoud te registreren, en oplichters kunnen die ook kapen.

Zo kunnen criminelen de identiteit stelen van eigenaars van sociale accounts (bv. e-mails, sociale netwerkmogelijkheden/media, boodschappers, fora, enz.) en deze gebruiken om de contacten/vrienden om leningen te vragen, oplichting te promoten of malware te verspreiden door schadelijke links/bestanden te delen. Financieel gerelateerde accounts (bv. online bankieren, e-commerce, digitale portemonnees, enz. ) kunnen worden gebruikt om ongeoorloofde transacties en/of online aankopen te doen.

Kortom, door te vertrouwen op een e-mail als "Mail Delivery Failed" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal.

Als u uw accountgegevens al aan scammers hebt verstrekt - verander dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en neem contact op met hun officiële ondersteuning.

Overzicht bedreiging:
Naam "Mail Delivery Failed" phishing e-mail
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Vier mails hebben de inbox van de ontvanger niet bereikt.
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, veranderde online wachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-up advertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Phishing spam campagne voorbeelden

Wij hebben duizenden spammails onderzocht; "Send Us Your Company Updated Bank Info", "Update Your Email Account", "Your Account Is Set To Close", en "Your Account Failed To Update" zijn slechts enkele voorbeelden van mails die voor phishing worden gebruikt.

Deze mails kunnen verschillende vermommingen hebben en verschillende tactieken gebruiken om het vertrouwen van gebruikers te winnen en te misbruiken. Misleidende e-mails worden gebruikt om diverse zwendelpraktijken mogelijk te maken en zelfs trojans, ransomware en andere malware te verspreiden.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Spammails kunnen besmettelijke bestanden bevatten als bijlagen en downloadlinks. Deze bestanden kunnen Microsoft Office- en PDF-documenten zijn, archieven (ZIP, RAR, enz.), uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), JavaScript, enz.

Wanneer een virusbestand wordt uitgevoerd, uitgevoerd of anderszins geopend - wordt het infectieproces (d.w.z. het downloaden/installeren van malware) in gang gezet. Microsoft Office-documenten infecteren bijvoorbeeld systemen door kwaadaardige macro-opdrachten uit te voeren.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Wij raden u ten zeerste aan voorzichtig te zijn met inkomende e-mails, PM's/DM's, SMS'jes en andere berichten. De bijlagen en links in verdachte/irrelevante e-mails mogen niet worden geopend, omdat ze kwaadaardig kunnen zijn en infecties kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om Microsoft Office-versies van na 2010 te gebruiken, aangezien deze de modus "Beschermde weergave" hebben die automatische uitvoering van macro's voorkomt.

Malware wordt echter niet uitsluitend via spammail verspreid. Daarom adviseren wij ook alleen te downloaden van officiële en geverifieerde kanalen.

Het is essentieel om programma's te activeren en bij te werken met behulp van legitieme functies/tools, aangezien illegale activeringstools ("cracking") en updaters van derden malware kunnen bevatten.

Een andere aanbeveling is om voorzichtig te zijn bij het surfen, aangezien valse en schadelijke online-inhoud er meestal gewoon en ongevaarlijk uitziet.

Wij benadrukken dat een betrouwbare antivirus geïnstalleerd en up-to-date gehouden moet worden voor de veiligheid van het apparaat en de gebruiker. Deze software moet worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en bedreigingen/problemen te verwijderen. Als u al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "Mail Delivery Failed" spam e-mail:

Subject: NOTIFICATION - MailBox Expire - ********


Mail delivery failed: Incoming message from sender


The following messages have been pending by administrator,  upgrage Email Quota to 25.4GB
You have 4 new unread messages in your email quarantine.
Date/Time: 1/16/2023 6:09:39 p.m.
User:  punit
Message ID: D953201003


Click on Release or Delivere All Messages, to Release these message(s) to your inbox folder:  Deliver All Messages


Quarantined email
Recipient:    Subject:     Date:
Release ******** Mail Delivery System  : Re: Re IEE_Order delivery Note_630 1/16/2023 6:09:39 p.m..
Release ********     Mail Delivery System  : FW: B/L Copy &  Insurance Certifcate 1/16/2023 6:09:39 p.m. .
Release    ********    Mail Delivery System : AW: Signed-INV-19022/23 & Packing List 1/16/2023 6:09:39 p.m. .
Release    ******** Mail Delivery System :  RE: Additional Order and HSBC/Payment Confirmation 1/16/2023 6:09:39 p.m. .
Deliver All messages


Note: This message was sent by the system for notification only.  Please do not reply


If this message lands in your spam folder, please move it to your inbox folder for proper interagtion:

Screenshot van een phishing site gepromoot met "Mail Delivery Failed" spam campagne:

Phishing site promoted via Mail Delivery Failed email spam campaigne

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Spammails zijn niet persoonlijk. Deze mails worden in massale campagnes verspreid - vandaar dat duizenden gebruikers identieke mails ontvangen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze spammail werd misleid, wat moet ik doen?

Als u inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning ervan. En als u andere privé-informatie hebt verstrekt (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de bevoegde autoriteiten.

Ik heb een spam e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, alleen het openen/lezen van een e-mail zet geen systeeminfectie in gang. Apparaten worden geïnfecteerd wanneer schadelijke bestanden/links in spammail worden geopend/geklikt.

Ik heb een bestand in een spammail gedownload en geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Of uw apparaat is geïnfecteerd, kan afhangen van het formaat van het geopende bestand. Als het een uitvoerbaar bestand was (.exe, .run, etc.) - waarschijnlijk wel. Voor documentformaten (.doc, .xls, .pdf, enz.) kan echter extra gebruikersinteractie nodig zijn (bijv. het inschakelen van macroopdrachten) om te beginnen met het downloaden/installeren van malware.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner kan vrijwel alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Het moet worden benadrukt dat high-end kwaadaardige software zich meestal diep in systemen verstopt - daarom is het uitvoeren van een volledige systeemscan van het grootste belang.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Mail Delivery Failed phishing e-mail QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Mail Delivery Failed" phishing e-mail op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.