FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw geen sites die de "Congratulations device user!" scam promoten.

Ook bekend als: "Congratulations device user!" pop-up
Schadeniveau: Medium

Wat is "Congratulations device user!"?

"Congratulations device user!" is een scam die op verschillende misleidende websites wordt uitgevoerd. Er wordt beweerd dat gebruikers een (valse) prijs kunnen winnen die zogenaamd door Google wordt verstrekt. Deze scam steelt de persoonlijke informatie van gebruikers en kan ook op andere manieren misbruik maken van hun vertrouwen.

Toegang tot bedrieglijke/zwendel sites wordt meestal onbedoeld verkregen via omleidingen veroorzaakt door opdringerige advertenties of mogelijk ongewenste programma's (PUA's) die al in het systeem zijn geïnfiltreerd.

Congratulations device user! scam

"Congratulations device user!" scam overzicht

Wanneer een website, die de "Congratulations device user!" zwendel promoot, wordt geopend, toont het een pop-up venster. De gepresenteerde tekst beweert dat bezoekers zijn geselecteerd door "Google" en dat ze een iPhone 11 of andere prijzen kunnen winnen. De achtergrondpagina stelt dat dit een prijsuitreiking is met de naam "Google Membership Rewards".

Het wordt vermoedelijk elke donderdag gehouden en tien gebruikers worden willekeurig geselecteerd om te worden beloond met verschillende prijzen. Vervolgens staat er dat de cadeaus uitsluitend bestemd zijn voor specifieke gebruikers van een bepaald apparaat of dienst op een bepaalde locatie (bijvoorbeeld "Eonix Corporation-gebruikers in Dallas"). Deze valse giveaway is een waardering voor de voortdurende steun van gebruikers voor hun producten en diensten.

De zwendel vermeldt dat gebruikers een prijs ter waarde van 799 USD kunnen winnen als zij "de volgende vier vragen correct beantwoorden". Het spoort hen aan snel te handelen, want de beschikbare geschenken zijn beperkt, evenals de tijd om de vragen te beantwoorden. Hieronder staat een meerkeuzequiz met vragen over Google.

De gebruikers moeten dan hun "prijs" kiezen en worden doorverwezen naar een andere website waarop zij hun leveringsgegevens (naam, adres, e-mail, telefoonnummer, enz.) moeten verstrekken. Deze informatie wordt op verschillende manieren misbruikt, wat kan leiden tot ernstige privacyproblemen en zelfs identiteitsdiefstal.

Bovendien worden oplichtingen zoals "Congratulations device user!" vaak gebruikt om mensen te verleiden tot het doen van geldelijke transacties, zoals valse verzendkosten en andere betalingen. Daarom wordt u sterk afgeraden om "Congratulations device user!" of andere webpagina's met soortgelijke beweringen te vertrouwen.

Zoals vermeld, kunnen PUA's omleidingen veroorzaken naar misleidende/zwendelpagina's en ook omleiden naar op verkoop gebaseerde, niet-vertrouwde, malafide, gecompromitteerde en zelfs kwaadaardige sites. Deze apps hebben ook andere mogelijkheden. Ze kunnen advertenties leveren die schadelijk zijn en de surfervaring verminderen.

Zodra op opdringerige advertenties wordt geklikt, leiden ze door naar gelijkaardige gevaarlijke websites en voeren ze vaak scripts uit om stiekem software (bv. PUA's) te downloaden/installeren. Andere PUA's wijzigen browsers, beperken/ontzeggen de toegang tot instellingen en promoten valse zoekmachines. Bovendien hebben de meeste PUA's mogelijkheden om gegevens te traceren.

Ze kunnen browsing-activiteiten monitoren (bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, enz.) en persoonlijke informatie van gebruikers verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). Deze gevoelige gegevens worden vaak gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen) die ze willen misbruiken voor winst.

Samengevat kan de aanwezigheid van PUA's op systemen verschillende infiltraties en infecties veroorzaken, leiden tot ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de veiligheid van de gebruiker te waarborgen, verwijdert u alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na ontdekking.

Overzicht bedreiging:
Naam "Congratulations device user!" pop-up
Tyope bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude.
Valse Claim Scam beweert dat gebruikers een prijs kunnen winnen.
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-up fouten, hoax computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Online scams in het algemeen

"Dear user, congratulations!", "Congratulations You Are Todays Winner", and "Congratulations Samsung user!" zijn enkele voorbeelden van scams die lijken op "Dear user, congratulations!".

Deze zwendelpraktijken verleiden gebruikers vaak tot het uitvoeren van specifieke acties zoals het onthullen van hun persoonlijke informatie (bv. namen, adressen, telefoonnummers, e-mail- en sociale media-accountgegevens, bankrekening- en creditcardgegevens, enz.), het verrichten van geldelijke transacties, het downloaden/installeren en/of kopen van niet-vertrouwde of kwaadaardige software, enz.

U wordt sterk aangeraden voorzichtig te zijn bij het surfen en geen vertrouwen te hebben in websites die onrealistische en dubieuze beloften doen.

Hoe hebben mogelijk ongewenste toepassingen zich op mijn computer geïnstalleerd?

PUA's verspreiden zich via de download/installatie van andere producten. Deze misleidende marketingmethode om gewone software te verpakken met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundelen" genoemd. Het overhaast downloaden/installeren (bijv. voorwaarden negeren, stappen en secties overslaan, voorinstellingen gebruiken, etc.) verhoogt het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld op systemen wordt toegelaten.

Sommige PUA's hebben "officiële" downloadpagina's. Eenmaal geklikt, kunnen opdringerige advertenties scripts uitvoeren om PUA's te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen te vermijden

U wordt geadviseerd alle inhoud te onderzoeken voordat u deze downloadt/installeert en/of koopt. Gebruik alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen. Onofficiële en gratis file-hosting websites, P2P sharing netwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, etc.) en andere downloaders van derden zijn niet te vertrouwen en moeten worden vermeden.

Bij het downloaden/installeren is het belangrijk de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te onderzoeken, de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken en extra apps, tools, functies enz. uit te schakelen. Opdringerige advertenties lijken meestal normaal en onschuldig, maar ze kunnen omleiden naar verschillende dubieuze webpagina's (bijv. pornografie, adult-dating, gokken, enz.).

Als u dit soort advertenties/omleidingen tegenkomt, moet u het systeem inspecteren en alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins elimineren. Als uw computer al geïnfecteerd is met PUA's, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "Congratulations device user!" scam pop-up:

Congratulations device user!

You are selected by Google to be among the first few persons to win an iPhone 11 or other Google prizes! This gift is exclusively for loyal users in Dallas.

Tekst op de achtergrondpagina en de quizvragen:

Google Membership Rewards

Congratulations device User! Your IP has Won (1) Google Gift!

Every Thursday we randomly select 10 lucky device users, once a day to receive a gift (Prize Guaranteed!) from Google. This gift is exclusively and ONLY for Eonix Corporation users in Dallas! This is just our way to thank you for your continuous support of our product and services.

You have been selected to win a gift worth up to $799.00 if you answer the next 4 questions correctly.

ACT NOW! 9 other users have received this invitation with only 5 prizes available to win.

You have a limited time to answer the questions before someone else takes over your spot. Good luck!

--------------

 

Questions:

1: Who is a founder of Google?
2: In which year was Google Founded?
3: Where is the headquarters of Google?
4: Which service is a part of Google?

Screenshot van de website waarnaar de "Congratulations device user!" scam doorverwijst nadat de test voltooid is:

Congratulations device user! scam, pagina die wordt weergegeven nadat de enquête is voltooid

Weergave van de "Congratulations device user!" pop-up scam (GIF):

De verschijning van Congratulations device user! scam

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-up scam?

Pop-up scams zijn in wezen misleidende berichten die bedoeld zijn om gebruikers tot bepaalde handelingen te verleiden. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden verleid om privégegevens vrij te geven, geldtransacties te verrichten, inhoud te kopen, zich op diensten te abonneren, valse hulplijnen te bellen, software te downloaden/installeren, enzovoort.

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

Pop-upscam is ontworpen om inkomsten te genereren. Cybercriminelen profiteren vooral door geld te verkrijgen via misleiding, het misbruiken of verkopen van privégegevens, het promoten van inhoud en het verspreiden van malware.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd opgelicht, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer de officiële ondersteuning ervan. En als de openbaar gemaakte gegevens van een andere persoonlijke aard waren (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de desbetreffende autoriteiten.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-up scams worden gepromoot op verschillende misleidende websites die zelden opzettelijk worden bezocht. De meeste gebruikers komen ze binnen via omleidingen die worden veroorzaakt door sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, spam browser meldingen, opdringerige advertenties, verkeerd gespelde URL's of geïnstalleerde adware.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams?

Combo Cleaner kan bezochte websites scannen en misleidende/schadelijke websites detecteren (inclusief websites die pop-upoplichting promoten). Als u een dergelijke site bezoekt, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang geblokkeerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Congratulations device user! pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Congratulations device user!" pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.