FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u valse e-mails zoals de "PayPal Account Has Been Charged" scam e-mail?

Ook bekend als: PayPal Account Has Been Charged scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "PayPal Account Has Been Charged"?

Dit is een valse mail van PayPal waarin wordt beweerd dat een bepaald bedrag van de rekening van de gebruiker zal worden afgeschreven. De oplichters erachter proberen de ontvangers te verleiden om het opgegeven nummer te bellen. Het bedrijf PayPal heeft niets te maken met deze e-mail. Deze mail moet dus worden genegeerd.

PayPal Account Has Been Charged email scam

Meer over de "PayPal Account Has Been Charged" scam e-mail

De ontvangers worden ervan in kennis gesteld dat het bedrag van 479,35 dollar van hun PayPal-rekening is afgeschreven. De afschrijving van hun rekeningen zal binnen de komende 24 uur plaatsvinden. Als ontvangers niet bekend zijn met deze transactie of deze kosten willen annuleren, wordt hen aangeraden contact op te nemen met het gratis klantenservicenummer op +1 (888) 289-0291.

De mail bevat ook een vals factuurnummer, bedrag, datum, dobbelsteengegevens en betalingswijze. Ontvangers worden er ook aan herinnerd dat als ze vragen of zorgen hebben, ze niet moeten aarzelen om contact op te nemen met de klantenservice.

Gewoonlijk vragen oplichters om gevoelige informatie (zoals kredietkaartgegevens, identiteitskaartgegevens of andere gegevens) of proberen ze op afstand toegang tot computers te krijgen. Als ze toegang hebben tot computers, kunnen ze persoonlijke informatie stelen, malware plaatsen en andere kwaadaardige activiteiten uitvoeren.

Twee voorbeelden van zwendelpraktijken waarbij oplichters gebruikers proberen te verleiden tot het verlenen van toegang op afstand tot computers zijn "TeamViewer Tech Support Scam" en "UltraViewer Tech Support Scam".

Ook kunnen scammers achter mails zoals de PayPal scam e-mail gebruikers aansporen om te betalen voor onnodige of valse diensten of producten. Hoe dan ook, het is sterk aanbevolen om dergelijke e-mails te negeren om geldverlies, identiteitsdiefstal, computerinfecties en andere problemen te voorkomen.

Overzicht bedreiging:
Naam PayPal Account Has Been Charged Email Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim $479,35 wordt binnen 24 uur afgeschreven van de PayPal-rekening van de ontvanger.
Valse technische ondersteuning nummer +1 (888) 289-0291
Vermomming Mail van PayPal
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, veranderde online wachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-up advertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scam mails in het algemeen

In de regel doen oplichters achter dit soort e-mails zich voor als legitieme bedrijven, organisaties of echte mensen. Hun mails zien er dus vaak legitiem uit. Hun doel is meestal om geld en (of) gevoelige informatie los te krijgen. Ze gebruiken de verkregen informatie om identiteiten of online accounts te stelen of andere kwaadaardige activiteiten uit te voeren.

Voorbeelden van oplichtingsmails zijn "Attached Payment Invoice", "Confirm Ownership", en "Jeff Bezos Charity Project". E-mails die door actoren van bedreigingen worden verzonden, kunnen ook worden gebruikt om kwaadaardige software te leveren.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Cybercriminelen proberen gebruikers via e-mail te verleiden tot het infecteren van computers door schadelijke koppelingen of bijlagen te verzenden. Deze bijlagen kunnen bestaan uit MS Office-documenten, PDF's, uitvoerbare bestanden, archieven (zoals ZIP of RAR), JavaScript-bestanden of ISO-bestanden, die allemaal kunnen worden gebruikt om malware te verspreiden.

De infectiemethode varieert naargelang het type bestand. MS Office-documenten bijvoorbeeld infecteren een computer wanneer macro's zijn ingeschakeld, terwijl uitvoerbare bestanden een computer onmiddellijk bij het openen ervan infecteren.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Om computerinfecties te voorkomen, is het belangrijk om bijlagen of links ontvangen van onbekende e-mailadressen ongeopend te laten, vooral als de e-mails u niet aangaan. Het is ook aanbevolen om software en bestanden te downloaden van officiële websites en winkels in plaats van andere bronnen te gebruiken. Op advertenties op verdachte pagina's moet ook niet worden geklikt.

Daarnaast is het belangrijk om het besturingssysteem en de daarop geïnstalleerde programma's up-to-date te houden en gebruik te maken van tools van de officiële ontwikkelaars om alle software bij te werken en te activeren.

Als u al kwaadaardige bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te elimineren.

Tekst gepresenteerd in de "PayPal Account Has Been Charged" e-mail:

PayPal

REPORT
Invoice no.: 44GQ FQ89 Z7HY CDC9

Dear Customer,

Thank you for using PayPal.
Your Account has been charged with USD 479.35 and will be going to deduct from your account within 24 hours. If you did not recognize this transaction or want to cancel these charges.
Please contact Toll Free Customer Support Number: +1 (888) 289-0291

Invoice Number    :    44GQ FQ89 Z7HY CDC9
Invoice Amount    :    USD 479.35
Invoice Date    :    January 26, 2023
Due Date        :    January 27, 2023
Payment Mode    :    Online

Auto Renewal

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Ook mensen die PayPal niet gebruiken, kunnen deze mail hebben ontvangen. Dergelijke e-mails zijn niet gericht of persoonlijk. Deze mails worden meestal naar een groot aantal ontvangers gestuurd.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze e-mail werd misleid, wat moet ik doen?

Als u accountgegevens hebt verstrekt, is het belangrijk deze onmiddellijk te wijzigen (wachtwoorden). Als u andere persoonlijke informatie hebt verstrekt, zoals creditcard- of identiteitskaartgegevens, is het raadzaam zo snel mogelijk contact op te nemen met de desbetreffende autoriteiten. Dit zal helpen om uw identiteit te beschermen en mogelijke frauduleuze activiteiten te voorkomen.

Ik heb een bestand in de bijlage bij deze e-mail gedownload en geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Als dat bestand uitvoerbaar was, is uw computer waarschijnlijk geïnfecteerd met malware. Als het bestand echter een document was, zoals een PDF of een Word-document, is het mogelijk dat uw computer niet is geïnfecteerd. Dit komt omdat het simpelweg openen van een document ongevaarlijk is - een kwaadaardig document kan een computer niet infecteren totdat macro-opdrachten worden ingeschakeld of andere stappen worden uitgevoerd.

Ik heb cryptocurrency gestuurd naar het adres dat in zo'n e-mail wordt gepresenteerd, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Helaas zijn cryptocurrency-transacties onomkeerbaar - het terughalen van de overgemaakte fondsen (crypto) is onmogelijk.

Ik heb de e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het simpelweg openen van e-mails (zelfs als er schadelijke links of bestanden in staan) is ongevaarlijk.

Zal Combo Cleaner malware-infecties verwijderen die aanwezig waren in de e-mailbijlage?

Ja, Combo Cleaner scant uw computer op bedreigingen en verwijdert deze. Het kan bijna alle bekende malware detecteren. Om er zeker van te zijn dat uw computer grondig wordt gereinigd, is het aanbevolen om een volledige scan uit te voeren. Dit is omdat high-end malware zich vaak diep in het systeem verstopt en een volledige scan zal ervoor zorgen dat alle bedreigingen worden gedetecteerd en verwijderd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
PayPal Account Has Been Charged scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van PayPal Account Has Been Charged scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.