FacebookTwitterLinkedIn

Hoe vermijdt u het bezoeken van sites die valse berichten tonen?

Ook bekend als: Hackers kaapten uw agenda, infecteerden uw batterij pop-up
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Hackers hijacked your calendar, infected your battery"?

Het is een misleidend bericht dat wordt weergegeven door een onbetrouwbare pagina. Gebruikers bezoeken scam websites zoals deze niet opzettelijk. De meeste van deze pagina's tonen valse meldingen die suggereren dat een apparaat is geïnfecteerd met virussen. Ze zijn gemaakt om bezoekers te verleiden tot het installeren van malafide toepassingen en het bezoeken van andere onbetrouwbare websites.

Hackers hijacked your calendar, infected your battery scam

"Hackers hijacked your calendar, infected your battery" scam in detail

Deze specifieke website is ontworpen om een valse systeemmelding weer te geven waarin staat dat een apparaat is geïnfecteerd met malware en wordt aangemoedigd om de gedetecteerde bedreiging te verwijderen. Het hoofdbericht op de achtergrond beweert dat een apparaat geïnfecteerd is met meer dan honderd virussen die gericht zijn op de kalendertoepassing en foto's.

Het belangrijkste doel van deze zwendelwebsite is om bezoekers te laten geloven dat als ze gedetecteerde bedreigingen niet onmiddellijk verwijderen, deze de Agenda-app, foto's en batterij kunnen aantasten en andere schade kunnen veroorzaken. Om gedetecteerde virussen te verwijderen, biedt deze pagina aan om een toepassing genaamd HotVPN Fast & secure te downloaden en te installeren.

Het is het vermelden waard dat deze scam website kan aanbieden om legitieme toepassingen te downloaden. Het betekent echter niet dat deze website kan worden vertrouwd. Het kan downloadpagina's openen voor adware en andere ongewenste, zelfs kwaadaardige software. Daarom is het sterk aanbevolen om deze en soortgelijke scams te negeren.

Het is bekend dat deze pagina wordt gebruikt om andere zwendelpagina's te promoten die suggereren dat bezoekers de iPhone 12 Pro hebben gewonnen. Het is waarschijnlijk dat die zwendelpagina's zijn ontworpen om bezoekers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie zoals creditcardgegevens en het overmaken van geld (bijvoorbeeld het betalen van verzendkosten, administratie of een andere vergoeding).

Het is gebruikelijk dat zwendelwebsites die schriktactieken gebruiken om bezoekers te verleiden tot het downloaden en installeren van verschillende software, het bezoeken van twijfelachtige pagina's, enz. Met andere woorden, gebruikers bezoeken deze sites niet opzettelijk.

Meer over malafide apps

Het wordt sterk afgeraden om dit soort apps te installeren - dit soort apps zijn vaak ontworpen om allerlei informatie te verzamelen en advertenties weer te geven. Vaak verzamelen ze IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties en andere gegevens van dit type. Hoewel, sommige louche apps verzamelen gevoelige informatie zoals inloggegevens, bankgegevens.

Ook kunnen deze apps banners, coupons, enquêtes, pop-upadvertenties en andere ongewenste advertenties weergeven die zijn ontworpen om twijfelachtige websites te promoten of ongewenste toepassingen te verspreiden (downloaden, installeren) door bepaalde scripts uit te voeren. Advertenties weergegeven door geïnstalleerde mogelijk ongewenste toepassingen moeten niet worden vertrouwd.

Overzicht bedreiging:
Naam Hackers kaapten uw agenda, infecteerden uw batterij pop-up
Type bedreiging Phishing, Scam, Mac malware, Mac virus
Valse Claim Device is infected with 129 viruses
Gerelateerde domeinen secure-inform[.]space, security-info[.]space, product-quality[.]space, guidesite[.]info
Gepromoot ongewenst progamma HotVPN Fast & secure
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties, downloads van torrentbestanden.
Schade Internetbrowser tracking (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Deze oplichtingspagina in het algemeen

Concluderend, deze scam website gebruikt een bepaalde tactiek om bezoekers te verleiden tot het downloaden en installeren van een mogelijk ongewenste apps en het bezoeken van pagina's ontworpen om persoonlijke informatie of geld te onttrekken. Meer voorbeelden van soortgelijke scams zijn secure-inform[.]space, dency[.]site, en ustrack[.]online.

Hoe zijn ongewenste toepassingen op mijn computer geïnstalleerd?

Het is populair om ongewenste toepassingen te verspreiden door ze op te nemen in downloaders, installers voor andere (meestal gratis) programma's. Deze distributiemethode staat bekend als "bundelen". Het werkt wanneer gebruikers downloads en installaties voltooien zonder bepaalde instellingen te controleren die kunnen worden gebruikt om ongewenste aanbiedingen te weigeren.

Gewoonlijk kunnen optionele downloads en installaties worden gedeselecteerd in "Handmatig", "Geavanceerd", "Aangepast" en andere soortgelijke instellingen, of door aangevinkte vakjes die downloaders en installers bevatten, uit te schakelen. In sommige gevallen worden malafide apps verspreid via misleidende advertenties door ze zo te ontwerpen dat bepaalde scripts worden uitgevoerd.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Downloaders en installers met selectievakjes of "Handmatig", "Aangepast" en "Geavanceerd" of andere instellingen bevatten vaak aanbiedingen om ongewenste toepassingen te downloaden of te installeren. Daarom moeten bovengenoemde instellingen worden gecontroleerd (en ongewenste aanbiedingen worden geweigerd) voordat de downloads en installaties worden voltooid.

Software (en bestanden) mogen alleen worden gedownload van officiële websites en via directe links. Andere bronnen zoals downloaders van derden, onofficiële pagina's, Peer-to-Peer netwerken (bijv. torrent clients, eMule), gratis file hosting pagina's mogen niet worden gebruikt. Installers van derden mogen ook niet worden gebruikt.

Ook wordt aanbevolen niet te klikken op advertenties die verschijnen op verschillende twijfelachtige sites. Deze advertenties kunnen ontworpen zijn om onbetrouwbare websites te openen of ongewenste downloads en installaties te veroorzaken. Verdachte extensies, add-ons of plug-ins die op een browser zijn geïnstalleerd (of programma's van dit type die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd) moeten worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Tekst in de valse systeemmelding:

(1) SYSTEM NOTIFICATION
Malware detected. Hit OK to repair.
OK

Screenshot van de achtergrondpagina:

hackers hijacked your calendar infected your battery pop-up scam background page

Tekst op de achtergrondpagina:

Apple Security Wednesday
4 August 2021
(129) Viruses have been detected on your iPhone - hackers hijacked your calendar, infected your battery and trying to steal your photos.

If you do not remove this malware now, it may cause more damage to your device. How to fix this:

Step 1: Tap the button below & install the recommended AdBlocker and virus protection tool free from the AppStore.

Step 2: Run the app, follow on screen instructions to remove malware and repair your phone remotely.
01 minutes and 28 seconds
Remove Virus
Detected By Apple.

Tekst op de achtergrondpagina:

hackers hijacked your calendar infected your battery pop-up-scam gepromote applicatie

Screenshot van de gepromote scam website:

hackers hijacked your calendar infected your battery pop-up scam gepromote zwendelpagina 1

Tekst in dit website:

iPhone 12 Pro
Congratulations!
You have won the iPhone 12 Pro!


One Final Step:
To claim your prize please scan this QR code with your mobile phone's camera.

You will get a link to your iPhone!

Screenshot van de andere gepromote scam website:

hackers hijacked your calendar infected your battery pop-up scam gepromote zwendelpagina 2

Tekst in dit website:

iPhone 12 Pro
Congratulations!
You have won the iPhone 12 Pro!

One Final Step:

To claim your prize please scan this QR
code with your mobile phone's camera.

You will get a link to your new iPhone!

Weergave op bureaublad van "Hackers Hijacked Your Calendar, Infected Your Battery" pop-up scam (GIF):

Hackers Hijacked Your Calendar, Infected Your Battery POP-UP Scam (uiterlijk van het bureaublad)

Volg deze stappen om pop-upblokkering, waarschuwingen voor frauduleuze websites en het verwijderen van surfgegevens op mobiele Apple-apparaten in te schakelen:

Ga eerst naar "Instellingen" en scroll dan naar beneden om "Safari" te vinden en aan te tikken.

verwijder pop-ups en wis de cachestap 1

Controleer of de knoppen "Pop-ups blokkeren" en "Waarschuwing frauduleuze website" zijn ingeschakeld. Zo niet, schakel ze dan onmiddellijk in. Scroll vervolgens naar beneden en tik op "Geavanceerd".

schakel pop-ups uit en wis de cachestap 2

Tik op "Websitegegevens" en vervolgens op "Alle websitegegevens verwijderen".schakel pop-ups uit en wis de cachestap 3

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Het is een zwendel waarbij een bedrieglijke website een valse viruswaarschuwing, een foutmelding of een ander bericht laat zien om nietsvermoedende bezoekers te verleiden tot het uitvoeren van bepaalde handelingen.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Oplichters gebruiken pop-upzwendel meestal om louche (of legitieme) apps te promoten, persoonlijke informatie of geld te ontfutselen, of om op afstand toegang tot apparaten te krijgen.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Gebruikers openen webpagina's met nepberichten via onbetrouwbare advertenties, meldingen van dubieuze pagina's of sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken. Door reclame ondersteunde apps kunnen ook dergelijke pagina's openen.

Zal Combo Cleaner me beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner scant bezochte websites en detecteert onbetrouwbare websites, waaronder sites die zijn ontworpen om valse pop-upberichten te tonen. Het toont een waarschuwing wanneer een dergelijke website wordt bezocht en beperkt de toegang ertoe.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Hackers kaapten uw agenda, infecteerden uw batterij pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Hackers kaapten uw agenda, infecteerden uw batterij pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.